De Luze VS
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Leżakowany w beczkach dębowych przez minimum 20 lat, o głębokim aromacie jaśminu, dojrzałych fig, kremu brulée, pomarańczy i świeżo wypieczonego ciasta drożdżowego. Złoty medal na IWSC.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Leżakowany w beczkach dębowych przez minimum 20 lat, o głębokim aromacie jaśminu, dojrzałych fig, kremu br?lée, pomarańczy i świeżo wypieczonego ciasta drożdżowego. Złoty medal na IWSC. Firma założona w 1822 roku przez Alfreda De Luze , obecnie należy do rodziny Boinaud. To największa destylarnia w regionie Cognac, należąca do prywatnej rodziny, której własnością jest też największa winnica w Grande Champagne, najbardziej prestiżowym regionie Cognac, o powierzchni 420 ha. Destylarnia posiada 41 alembików, a cały proces produkcji od zbioru winogron do butelkowania odbywa się na miejscu. Koniak De Luze destylowany jest w 100% z niefiltrowanego wina, co intensyfikuje jego paletę aromatów, leżakowanie poszczególnych wersji trwa znacznie dłużej, niż wymagane minimum. Finalny produkt, będący mieszanką destylatów z różnych roczników, zawiera minimum 70% destylatów pochodzących z Grande Champagne.
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Leżakowany w beczkach dębowych przez minimum 20 lat, o głębokim aromacie jaśminu, dojrzałych fig, kremu brulée, pomarańczy i świeżo wypieczonego ciasta drożdżowego. Złoty medal na IWSC.
Koniak, który spędził 35 lat w beczkach. Charakteryzuje się głębokim aromatem lilii, narcyzów, prażonych migdałów, orzechów włoskich, eukaliptusa, gałki muszkatołowej i pudełka cygar.
Jean-Michel Naud jest przekonany, że uzyskanie wysokiej jakości brandy jest uwarunkowane precyzyjną destylacją win. Wraz z synem Pierrem wybierają winogrona o optymalnej dojrzałości z najlepszych roczników w regionie AOC. Ugni Blanc, uprawiane głównie na glebach gliniasto-wapiennych, cenione jest za powolne dojrzewanie i finezję, jaką nadaje eaux-de-vie. Colombard - wczesny zbiór, zbierany głównie na ubogich glebach, oferuje subtelne owocowe i kwiatowe nuty. Kolor - złota miedź. Aromat - nuty gruszki i brzoskwini ewoluujące na prażonych migdałach i cynamonie. Smak - świeży i zrównoważony, z aromatami białych owoców i miodu przechodzącymi w nuty wanilii.
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Łagodny klimat i korzystna ekspozycja wzgórz Charentais to idealne warunki do ujawnienia pełnego potencjału tych odmian winorośli. Po winifikacji wina poddawane są podwójnej destylacji na otwartym ogniu w małych, tradycyjnych miedzianych alembikach, w obecności ich drobnego osadu, w celu nadania koniakom krągłości i aromatycznego bogactwa. Przechowywane w beczkach z francuskiego dębu, przechodzą długi proces starzenia pod okiem Mistrza Piwnicy, który decyduje o ich ostatecznej mieszance. Kolor - kasztanowy, z błyszczącymi złotymi refleksami. Aromat - elegancki i delikatnie waniliowy, uzupełniony aromatami suszonych owoców i słodkich przypraw (cynamon, gałka muszkatołowa). Smak - gładkie i owocowe podniebienie ewoluujące w kierunku nut pomarańczy i brzoskwini, uzupełnione nutą drzewną.
Rodzina Boinaud ma w swoich piwnicach wspaniały wybór eaux-de-vie z prestiżowego regionu Bas-Armagnac, który obejmuje szereg roczników oraz szlachetną mieszankę EXTRA, złożoną z eaux-de-vie, które osiągnęły szczyt dojrzałości. Dzięki wyjątkowej mocy aromatycznej ta niezwykła mieszanka ujawnia palone, korzenne i owocowe nuty, które zachwycą najbardziej wyrafinowane podniebienia. Signature de France odzwierciedla wspaniałą francuską tradycję, rodzinną pasję do wyjątkowych alkoholi i wyjątkowego wyrafinowania, które nabywa się z wiekiem. Cierpliwość daje siłę. Życzymy wspaniałej degustacji. Dostępny w ograniczonej ilości.
Miękki, zaokrąglony smak z kwiatowymi nutami, ujawniającymi swoją moc pod koniec degustacji. Leżakowanie w beczkach z dębu japońskiego nadaje kremowości, głębi i daje złożone nuty korzenne. Koniaki to zwykle mieszanki (blendy) różnych roczników i "cru", winogron pochodzących z różnych regionów. Najmniejszym z nich, ale o wyjątkowych warunkach jest właśnie region Borderies. Położenie na płaskowyżu, gliniasto krzemowe gleby, dobre nasłonecznienie sprawiają, że destylaty z tego regionu są wyjątkowo owocowe i posiadają orzechowy posmak.
Privilege - poddany trzyletniej maturacji w mocno wypalanych beczkach z francuskiego dębu. Wyjątkowo kwiatowe aromaty przypominające irysy, róże, wiciokrzew a także nuty dębiny. Zdobywca złotego medalu w 2014 roku na Best French Wine & Spirits.
Chroniony grubymi murami Raj skrywa najstarsze cechy rodzinnych rezerw. Podczas długiego procesu leżakowania w beczkach z francuskiego dębu starannie dobranych ze względu na finezję garbników, tajemnicza alchemia zachodzi między alkoholem, powietrzem i drewnem. Kolor - brązowy z mahoniowymi refleksami. Aromat - wielkie bogactwo aromatów, w którym dominują zapachy kandyzowanej pomarańczy, suszonych śliwek, przypraw (cynamon, kminek) i skóry. Smak - pełny i złożony na podniebieniu, kontynuuje nuty dżemu z gorzkich pomarańczy, tytoniu, ujawniając nutę typową dla starych koniaków.
Ten wyjątkowy koniak stopniowo tworzy imponującą paletę doskonałych aromatów. Oprócz potężnych nut rancio charakterystycznych dla dużych koniaków, pojawiają się odcienie dojrzałych owoców (gruszka, brzoskwinia, śliwka), miodu, fig i gorzkich migdałów, które są zastępowane nutami cynamonu, wanilii, lekkiego tytoniu i proszku ryżowego.
Koniak o gęstej i złożonej strukturze. Ma mocny, potężny, ale miękki, bogaty i zrównoważony smak z nutami dojrzałych i suszonych owoców, słodkich przypraw i tytoniu. Finisz jest długi, elegancki, niezapomniany, rozgrzewający z niuansami szlachetnego drewna i ciepłych przypraw.
Elegancki, gładki i dobrze zbalansowany. Cognac Moisans VS to młodzieńcza rozkosz. Starzony przez co najmniej 2 lata w beczkach z francuskiego dębu, został poddany destylacji zgodnie z rodowymi metodami przekazywanymi przez pokolenia producentów koniaku w słynnej destylarni Moisans. Złoty kolor z eleganckimi nutami młodej eau-de-vie, w tym jaśminu i cytrusów. Dobrze zintegrowana z podniebieniem, nadaje się do długich koktajli lub jako drink po kolacji.
Ten VSOP jest wynikiem selekcji eaux-de-vie z hojnych i słonecznych terroir, cierpliwie starzonych w dębowych beczkach i starannie zebranych przez Mistrza Piwnicy.
Baron D'yllac VSOP będzie czekał co najmniej cztery długie lata w piwnicach nad brzegiem Charente i rozwinie wykwintne smaki, które wzbudzą intensywne emocje. W nosie wyczuwamy elegancki bukiet kwiatowych aromatów i egzotycznych owoców. Usta pełne finezji z wyśmienitymi niuansami owoców, o pięknej długości, które zainspirują koneserów pięknym bursztynowym kolorem ze złotymi refleksami.
Cognac Baron D'Yllac VS produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych eaux-de-vie, destylowanych tradycyjną metodą w Charentais. Osiągnęły one wystarczającą dojrzałość, aby zostać starannie zebrane i leżakowane w beczkach z francuskiego dębu przez co najmniej dwa lata. To opracowanie przyniesie nam wszystkie nuty aromatyczne, które go charakteryzują. Bardzo aromatyczny i świeży nos, wyróżnia się przyjemną żywością. Lekkie nuty przypraw i kwiatów. Owoce wygrywają na końcu ust. Będzie szczególnie ceniony jako long drink.
Napoleon - dojrzewający min 6 lat w 350 l beczkach wykonanych ze świeżego, francuskiego dębu, jak i w beczkach uprzednio używanych. Charakteryzuje się intensywnym aromatem prażonych migdałów, kandyzowanych owoców, gałki muszkatołowej, posiada także lekko oleistą konsystencję.
Koniak o żywej barwie. Harmonia pomiędzy zapachem świeżych owoców grejpfruta i subtelnymi akcentami dębu jest bardzo wyczuwalna na podniebieniu, a pikantne nuty przypraw z odrobiną wanilii dodają koniakowi Camus VSOP finezyjnego zakończenia.
Zestawiony z destylatów rocznika 1992 i 1994, bazujący na destylacie regionu Borderies, najmniejszego podregionu Cognac, także w wersji single barrel.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.