De Luze VS
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Koniak, który spędził 35 lat w beczkach. Charakteryzuje się głębokim aromatem lilii, narcyzów, prażonych migdałów, orzechów włoskich, eukaliptusa, gałki muszkatołowej i pudełka cygar.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Koniak, który spędził 35 lat w beczkach. Charakteryzuje się głębokim aromatem lilii, narcyzów, prażonych migdałów, orzechów włoskich, eukaliptusa, gałki muszkatołowej i pudełka cygar. Firma założona w 1822 roku przez Alfreda De Luze , obecnie należy do rodziny Boinaud. To największa destylarnia w regionie Cognac, należąca do prywatnej rodziny, której własnością jest też największa winnica w Grande Champagne, najbardziej prestiżowym regionie Cognac, o powierzchni 420 ha. Destylarnia posiada 41 alembików, a cały proces produkcji od zbioru winogron do butelkowania odbywa się na miejscu. Koniak De Luze destylowany jest w 100% z niefiltrowanego wina, co intensyfikuje jego paletę aromatów, leżakowanie poszczególnych wersji trwa znacznie dłużej, niż wymagane minimum. Finalny produkt, będący mieszanką destylatów z różnych roczników, zawiera minimum 70% destylatów pochodzących z Grande Champagne.
Koniak, który spędził 35 lat w beczkach. Charakteryzuje się głębokim aromatem lilii, narcyzów, prażonych migdałów, orzechów włoskich, eukaliptusa, gałki muszkatołowej i pudełka cygar.
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Leżakowany w beczkach dębowych przez minimum 20 lat, o głębokim aromacie jaśminu, dojrzałych fig, kremu brulée, pomarańczy i świeżo wypieczonego ciasta drożdżowego. Złoty medal na IWSC.
Koniak, który spędził 35 lat w beczkach. Charakteryzuje się głębokim aromatem lilii, narcyzów, prażonych migdałów, orzechów włoskich, eukaliptusa, gałki muszkatołowej i pudełka cygar.
Jean-Michel Naud jest przekonany, że uzyskanie wysokiej jakości brandy jest uwarunkowane precyzyjną destylacją win. Wraz z synem Pierrem wybierają winogrona o optymalnej dojrzałości z najlepszych roczników w regionie AOC. Ugni Blanc, uprawiane głównie na glebach gliniasto-wapiennych, cenione jest za powolne dojrzewanie i finezję, jaką nadaje eaux-de-vie. Colombard - wczesny zbiór, zbierany głównie na ubogich glebach, oferuje subtelne owocowe i kwiatowe nuty. Kolor - złota miedź. Aromat - nuty gruszki i brzoskwini ewoluujące na prażonych migdałach i cynamonie. Smak - świeży i zrównoważony, z aromatami białych owoców i miodu przechodzącymi w nuty wanilii.
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Tworzony w całości z winogron pochodzących z regionu Grande Champagne, o wyjątkowo intensywnym zapachu wanilii, róż, goździków, brzoskwini, moreli, orzechów laskowych, z nutami Porto na finiszu. Leżakowany 15 lat w beczkach dębowych.
Rodzina Boinaud ma w swoich piwnicach wspaniały wybór eaux-de-vie z prestiżowego regionu Bas-Armagnac, który obejmuje szereg roczników oraz szlachetną mieszankę EXTRA, złożoną z eaux-de-vie, które osiągnęły szczyt dojrzałości. Dzięki wyjątkowej mocy aromatycznej ta niezwykła mieszanka ujawnia palone, korzenne i owocowe nuty, które zachwycą najbardziej wyrafinowane podniebienia. Signature de France odzwierciedla wspaniałą francuską tradycję, rodzinną pasję do wyjątkowych alkoholi i wyjątkowego wyrafinowania, które nabywa się z wiekiem. Cierpliwość daje siłę. Życzymy wspaniałej degustacji. Dostępny w ograniczonej ilości.
Miękki, zaokrąglony smak z kwiatowymi nutami, ujawniającymi swoją moc pod koniec degustacji. Leżakowanie w beczkach z dębu japońskiego nadaje kremowości, głębi i daje złożone nuty korzenne. Koniaki to zwykle mieszanki (blendy) różnych roczników i "cru", winogron pochodzących z różnych regionów. Najmniejszym z nich, ale o wyjątkowych warunkach jest właśnie region Borderies. Położenie na płaskowyżu, gliniasto krzemowe gleby, dobre nasłonecznienie sprawiają, że destylaty z tego regionu są wyjątkowo owocowe i posiadają orzechowy posmak.
Elegancki, gładki i dobrze zbalansowany. Cognac Moisans VS to młodzieńcza rozkosz. Starzony przez co najmniej 2 lata w beczkach z francuskiego dębu, został poddany destylacji zgodnie z rodowymi metodami przekazywanymi przez pokolenia producentów koniaku w słynnej destylarni Moisans. Złoty kolor z eleganckimi nutami młodej eau-de-vie, w tym jaśminu i cytrusów. Dobrze zintegrowana z podniebieniem, nadaje się do długich koktajli lub jako drink po kolacji.
Ten VSOP jest wynikiem selekcji eaux-de-vie z hojnych i słonecznych terroir, cierpliwie starzonych w dębowych beczkach i starannie zebranych przez Mistrza Piwnicy.
Baron D'yllac VSOP będzie czekał co najmniej cztery długie lata w piwnicach nad brzegiem Charente i rozwinie wykwintne smaki, które wzbudzą intensywne emocje. W nosie wyczuwamy elegancki bukiet kwiatowych aromatów i egzotycznych owoców. Usta pełne finezji z wyśmienitymi niuansami owoców, o pięknej długości, które zainspirują koneserów pięknym bursztynowym kolorem ze złotymi refleksami.
Ten wyjątkowy koniak stopniowo tworzy imponującą paletę doskonałych aromatów. Oprócz potężnych nut rancio charakterystycznych dla dużych koniaków, pojawiają się odcienie dojrzałych owoców (gruszka, brzoskwinia, śliwka), miodu, fig i gorzkich migdałów, które są zastępowane nutami cynamonu, wanilii, lekkiego tytoniu i proszku ryżowego.
Cognac Baron D'Yllac VS produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych eaux-de-vie, destylowanych tradycyjną metodą w Charentais. Osiągnęły one wystarczającą dojrzałość, aby zostać starannie zebrane i leżakowane w beczkach z francuskiego dębu przez co najmniej dwa lata. To opracowanie przyniesie nam wszystkie nuty aromatyczne, które go charakteryzują. Bardzo aromatyczny i świeży nos, wyróżnia się przyjemną żywością. Lekkie nuty przypraw i kwiatów. Owoce wygrywają na końcu ust. Będzie szczególnie ceniony jako long drink.
Leżakowany w beczkach dębowych przez minimum 20 lat, o głębokim aromacie jaśminu, dojrzałych fig, kremu brulée, pomarańczy i świeżo wypieczonego ciasta drożdżowego. Złoty medal na IWSC.
Koniak o gęstej i złożonej strukturze. Ma mocny, potężny, ale miękki, bogaty i zrównoważony smak z nutami dojrzałych i suszonych owoców, słodkich przypraw i tytoniu. Finisz jest długi, elegancki, niezapomniany, rozgrzewający z niuansami szlachetnego drewna i ciepłych przypraw.
Elegancki armaniak z francuskiej Gaskonii. Szlachetny kupaż eaux-de-vie w szczytowym momencie dojrzewania. Głęboki bursztynowy kolor. Wyrafinowane aromaty, palone, przyprawowe oraz owocowe. Długi, zapadający w pamięć finisz. Trunek pokazujący perfekcję w kupażu i doborze najlepszych dostępnych składników
Określenie single cask lub single barrel - należące dotychczas głównie do kategorii whisky - jest nowe dla koniaków. Firma Comandon z Francji jest pionierem tego nowego konceptu zapoczątkowanego w 2010 roku.
Zestawiony z destylatów rocznika 1992 i 1994, bazujący na destylacie regionu Borderies, najmniejszego podregionu Cognac, także w wersji single barrel.
Limitowana edycja ograniczona do 660 butelek. Winogrona użyte do produkcji tego koniaku pochodzą w 100% z regionu Borderies - najmniejszego z "cru" ale też o wyjątkowych warunkach. Położenie na płaskowyżu, gliniasto krzemowe gleby, dobre nasłonecznienie sprawiają, że destylaty z tego regionu są wyjątkowo owocowe i posiadają orzechowy posmak. Destylowany w 2006 roku, dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach, ostatnie 6 miesięcy spędza w 500l beczkach z dębu Mizunara. To niezwykle rzadki japoński dąb pochodzący z legendarnego lasu Nikko. Paleta smaków i aromatów jest bogata i złożona. Wymieniając tylko kilka: marakuja, cynamon, imbir, kawa, śliwka, drzewo cedrowe.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.