Dwójniak Kormoran
Niesycony dwójniak produkowany jest według tradycyjnej staropolskiej receptury. Naturalnie smaczny i aromatyczny.
Istnieje 34 produktów.
Niesycony dwójniak produkowany jest według tradycyjnej staropolskiej receptury. Naturalnie smaczny i aromatyczny.
Trójniak Markowy Rycerski zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Wysokiej klasy trunek, który swoją harmonijną i zrównoważoną słodycz zawdzięcza długiemu okresowi leżakowania. Szczypta przypraw korzennych i dodatek ziół podkreśla doskonały smak, który idealnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi, jak i rybnymi. Wytwarzany według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypadają dwie objętości wody.
Nektar miodowy Vilnus, nazwany tak od stolicy Litwy, jest trunkiem o niskiej zawartości alkoholu, o doskonałym smaku idealnym do komponowania z deserami. Jest to kompozycja miodu pitnego z sokiem truskawkowym oraz nalewem z kwiatu lipy, żołędzi, goździków, jagód jałowca i piołunu.
Wyprodukowany przez odfermentowanie czysto lipowego miodu pszczelego pochodzącego z Puszczy Boreckiej. Długie leżakowanie nadało temu trunkowi ciekawy aksamitny smak. Lekka nuta goryczy pochodząca z miodu lipowego równoważy słodycz dwójniaka. Jego jasnosłomkowa barwa i silny aromat lipy powodują, że pijąc ten miód odnosi się wrażenie że lipiec trwa wiecznie. Niezależnie od pory roku. Powstaje poprzez zmieszanie jednej części miodu i jednej części wody. Dwójniaki należą do miodów słodkich, a ich dojrzewanie trwa kilka lat.
Należy do miodów owocowych. Jest miodem pitnym owocowym, w którym minimum 30% wody potrzebnej do produkcji zostało zastąpione sokiem malinowym. Wytworzony z najlepszej jakości miodów wielokwiatowych. Ma niezwykłe stężenie aromatu, choć nie jest przesadnie owocowy, a swój wyborny smak zawdzięcza równowadze garbnikowo ? kwasowej i odrobinie miodowej goryczy. Zawiera znaczne ilości naturalnych przeciwutleniaczy.
Jest klasycznym, chociaż nie "czystym" miodem pitnym. Dla delikatnego podbicia smaku i złagodzenia dużej słodyczy, zastosowaliśmy w nim niewielki dodatek soku z kwaśnych jabłek. Dodatek jest na tyle niewielki, że posmak jabłkowy jest właściwie niewyczuwalny. Zrobiony z miodów wiosennych wielokwiatowych z dodatkiem miodu gryczanego.
Typowy trójniak produkowany w proporcjach jedna część miodu i dwie części wody. Bardziej wytrawny i nie tak intensywny w smaku jak dwójniaki, jednak swą wyjątkową głębią aromatu powoduje niezapomniane wrażenia sensoryczne. Jest to miód pitny półsłodki, a jego dojrzewanie trwa około roku.
Domeną Pasieki Jaros są miody pitne. Nie byliby jednak sobą, gdyby nie spróbowali czegoś nowego. Prawie dwa lata temu zrodził się pomysł na okowitę miodową. Trudna i wyboista była droga od pomysłu do wykonania. Jednak udało się. Dzisiaj z dumą prezentują produkt - okowitę miodową. Produkt związany z miodami pitnymi a jednocześnie tak inny. Można powiedzieć, że zabutelkowano ducha miodu pitnego. Okowita miodowa Królewska inspirowana jest dobrze Państwu znanym miodem pitnym Koronnym. Pojawiają się więc w zapachu oprócz delikatnych nut miodowych zapachy owocowe oraz co było dla nas zaskoczeniem zapachy zieleni ? trochę trawy, trochę świeżych wiosennych liści. W smaku delikatna, powoli rozgrzewająca.
Wyprodukowany przez odfermentowanie czysto lipowego miodu pszczelego pochodzącego z Puszczy Boreckiej. Długie leżakowanie nadało temu trunkowi ciekawy aksamitny smak. Lekka nuta goryczy pochodząca z miodu lipowego równoważy słodycz dwójniaka. Jego jasnosłomkowa barwa i silny aromat lipy powodują, że pijąc ten miód odnosi się wrażenie że lipiec trwa wiecznie. Niezależnie od pory roku. Nagrody: srebrny medal na XIX Międzynarodowym Kongresie Pszczelarskim Apislavia 2012 r., srebrny medal na X Międzynarodowym Konkursie Miodów Pitnych MAZER CUP, USA (Co) 2018.
Miód pitny Trójniak Wiśniowy
Miód to szlachetny trunek, znany już w starożytności. Jest polską specjalnością od czasów średniowiecza. Sprawdza się doskonale jako aperitif i baza do szprycerów. Nie każdy miód pitny musi być bardzo słodki, dlatego wybraliśmy trójniaki. Dla miłośników wina, miody są propozycją o pół tonu mocniejszą, delikatnie słodszą. Dla amatorów mocnych alkoholi będą doskonałym początkiem długiego wieczoru. W pełni zdajemy się na naturę i nie stosujemy konserwantów, aromatów, barwników ani powszechnie używanych środków chemicznych do klarowania. Do produkcji używamy doskonałej jakości składników od sprawdzonych dostawców.
Składniki: woda, ekologiczny sok z wiśni, miód. Serwować w temperaturze: 12-16 °C. Przechowywać w temperaturze: 14-20 °C
Miód pitny Trójniak Malinowy
Miód to szlachetny trunek, znany już w starożytności. Jest polską specjalnością od czasów średniowiecza. Sprawdza się doskonale jako aperitif i baza do szprycerów. Nie każdy miód pitny musi być bardzo słodki, dlatego wybraliśmy trójniaki. Dla miłośników wina, miody są propozycją o pół tonu mocniejszą, delikatnie słodszą. Dla amatorów mocnych alkoholi będą doskonałym początkiem długiego wieczoru. W pełni zdajemy się na naturę i nie stosujemy konserwantów, aromatów, barwników ani powszechnie używanych środków chemicznych do klarowania. Do produkcji używamy doskonałej jakości składników od sprawdzonych dostawców.
Składniki: woda, ekologiczny sok z malin, miód. Serwować w temperaturze: 12-16 °C. Przechowywać w temperaturze: 14-20 °C
Miód to szlachetny trunek, znany już w starożytności. Jest polską specjalnością od czasów średniowiecza. Sprawdza się doskonale jako aperitif i baza do szprycerów. Nie każdy miód pitny musi być bardzo słodki, dlatego wybraliśmy trójniaki. Dla miłośników wina, miody są propozycją o pół tonu mocniejszą, delikatnie słodszą. Dla amatorów mocnych alkoholi będą doskonałym początkiem długiego wieczoru. W pełni zdajemy się na naturę i nie stosujemy konserwantów, aromatów, barwników ani powszechnie używanych środków chemicznych do klarowania. Do produkcji używamy doskonałej jakości składników od sprawdzonych dostawców.
Składniki: woda, ekstrakt z kwiatu bzu czarnego, miód. Serwować w temperaturze: 12-16 °C. Przechowywać w temperaturze: 14-20 °C
Miód pitny Trójniak Lipowy
Miód to szlachetny trunek, znany już w starożytności. Jest polską specjalnością od czasów średniowiecza. Sprawdza się doskonale jako aperitif i baza do szprycerów. Nie każdy miód pitny musi być bardzo słodki, dlatego wybraliśmy trójniaki. Dla miłośników wina, miody są propozycją o pół tonu mocniejszą, delikatnie słodszą. Dla amatorów mocnych alkoholi będą doskonałym początkiem długiego wieczoru. W pełni zdajemy się na naturę i nie stosujemy konserwantów, aromatów, barwników ani powszechnie używanych środków chemicznych do klarowania. Do produkcji używamy doskonałej jakości składników od sprawdzonych dostawców. Składniki: woda, miód lipowy. Serwować w temperaturze: 12-16 °C. Przechowywać w temperaturze: 14-20 °C.
Znany już w średniowieczu miód pitny jest narodowym polskim alkoholem, elementem naszej spuścizny kulturowej. Miód Mr. Hipster leżakuje i dojrzewa 15 lat w dębowych beczkach dzięki czemu ma niepowtarzalny smak i aromat.
Kompozycja wyselekcjonowanych przypraw korzennych zharmonizowana z subtelnym smakiem miodu, nie tylko wyjątkowo smakuje, ale i rozgrzewa w chłodne zimowe wieczory. Jest lekki i wyrazisty, a po podgrzaniu odsłania swą prawdziwą naturę. To idealny trunek do podawania na ciepło. Podgrzewać do temperatury nie wyższej niż 60 st. C.
Rezultatem połączenia tradycyjnej receptury wraz z nowoczesną technologią, są wyjątkowe niesycone miody pitne. Spośród innych miodów pitnych trunki wytwarzane w Tomaszkowie wyróżnia wysoka jakość, głęboki, intensywny smak oraz zachowanie naturalnych właściwości miodów pszczelich. Na rynku dostępne są czwórniaki, trójniaki, dwójniaki, półtoraki oraz smakowe napoje miodowo - winne.
Rezultatem połączenia tradycyjnej receptury wraz z nowoczesną technologią, są wyjątkowe niesycone miody pitne. Spośród innych miodów pitnych trunki wytwarzane w Tomaszkowie wyróżnia wysoka jakość, głęboki, intensywny smak oraz zachowanie naturalnych właściwości miodów pszczelich. Na rynku dostępne są czwórniaki, trójniaki, dwójniaki, półtoraki oraz smakowe napoje miodowo - winne.
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Dodatek naturalnego soku malinowego nadaje zapach dojrzałych malin, zharmonizowany z niepowtarzalną słodyczą. Produkowany jest według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypada jedna objętość wody.
Zestaw upominkowy z Półtorakiem Lubelskiem w kamionce typu angoba oraz dwoma czarkami do degustacji miodu. Całość znajduje się w drewnianej skrzynce.
Półtorak Lubelski produkowany jest z miodu pszczelego nektarowego oraz wody z dodatkiem owoców runa leśnego. Na 1 litr tego trunku przypada 720 g miodu naturalnego. Kilkuletni okres dojrzewania półtoraka sprawia, że otrzymujemy trunek najszlachetniejszy, charakteryzujący się subtelnym aczkolwiek intensywnym aromatem.
Rezultatem połączenia tradycyjnej receptury wraz z nowoczesną technologią, są wyjątkowe niesycone miody pitne. Spośród innych miodów pitnych trunki wytwarzane w Tomaszkowie wyróżnia wysoka jakość, głęboki, intensywny smak oraz zachowanie naturalnych właściwości miodów pszczelich. Na rynku dostępne są czwórniaki, trójniaki, dwójniaki, półtoraki oraz smakowe napoje miodowo - winne.