Istnieje 14 produktów.
Glen Moray 1988 Single Range
Whisky z destylarni Glen Moray, dojrzewająca w beczce po sherry od lutego 1988 do stycznia 2015 (26 lat). Zabutelkowana przez niezależnego rozlewcę Duncan Taylora, w ilości 133 butelek. Całość zamknięta w niezwykłym pudełku, wykonanym z wysokiej klasy drewna oraz skóry.
Glenfarclas Family Casks 1984
Destylowana w 1984 roku wyjątkowa whisky Glenfarclas posiadająca słodki, owocowy aromat z wyczuwalnymi nutami bananów, papaja oraz zielonych jabłek. W smaku zauważalne nuty owoców tropikalnych, cytrusów, soku gruszkowego oraz delikatnej słodyczy w tle.
Glenfarclas Family Casks 1985
Edycja wiosenna 2015. Leżakowana w beczkach po sherry typu Refill HogsHead. Data butelkowania: 02/12/2014 nr beczki 2593
Glenfarclas 1986 Refill Sherry Butts V
Whisky, która dołączyła do kolekcjonerskiej serii jako piąta edycja. Reprezentuje ona piąte pokolenie rodziny, która zarządzała destylarnią. Łącznie wydano 1094 sztuk.
Glenrothes Vintage 1988
Whisky dojrzewająca w zaskakującej kombinacji beczek z hiszpańskiego i amerykańskiego dębu. Połączenie to daje bogaty cytrusowy aromat. Wyczuwalna pomarańcza daje bardzo owocowe odczucia smakowe jak i zapachowe.
Montgomeries Longmorn 1984 24YO
Specjalnie rozlewany rodzaj szkockiej single malt Longmorn, wyselekcjnowany przez Montgomerie's na potrzeby ekskluzywnej kolekcji Rare Select. Dojrzewająca w beczkach po Sherry.
Glenfarclas Family Cask 1986 Sherry Cask
Numer beczki 3454/3457
Berry Bros & Ruud Bunnahabhain 1987 28yo
Whisky od niezależnego bottlera Berry Bros. & Rudd z destylarni Bunnahabhain. Data destylacji: 1987 r. Butelka: 142/180. Nr beczki: 2483 - exceptional casks -
Nie filtrowana na zimno; kolor naturalny.
Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989
Glenmorangie Grand Vintage 1989 - drugie wydanie z ekskluzywnej kolekcji Bond House No.1 Collection. Whisky dojrzewała w wyselekcjonowanych dębowych beczkach, finiszowana była w beczkach po winie Côte-Rôtie. Edycja limitowana do 6178 butelek. Aromaty pianek palonych nad ogniskiem, migdałów, krówek i wanilii. Po chwili wyczuwalne są pieczone jabłka, czarna porzeczka i owoce tropikalne, następnie pszczeli wosk oraz subtelny dym. Smak jest zaskakująco pieprzny, ale łagodnieje i ukazuje swoją złożoność, w tym pieczone jabłka, krówki i cytrusy. Na finiszu pomarańcza oblana miodem z nutą olejku eukaliptusowego, miesza się ze smakiem skóry, przypraw korzennych i dębiny.
Dailuaine 34YO
Whisky destylowana w 1980 r., butelkowana w 2015, leżakowała w beczkach z amerykańskiego dębu. Na świecie istnieje jedynie 2952 butelek. Kolor głęboki, złoto-żółty. Zapach: wyczuwalne owoce cytrusowe, toffi i ziarna zbóż. Pachnący ziołami, rozmarynem i oregano. Rozwijając się dołącza nuta bardziej słodka, przypominająca cukier jęczmienny z odrobiną torfu. Później czuć karmelizację, dębowe wióry, miąższ pomarańczowy, dojrzałe jesienne owoce, soczyste morele przełamane mentolem. Smak: słodki z lekką kwaskowatością oraz słoną nutą; rozwijając się jest lekko suchy, przypomina cukierki ziołowe, następnie gęstnieje i wyczuć można smak pikantnej gorzkiej czekolady otulonej imbirem, smak ten stopniowo wzmacnia się i zmienia w kremowy z lekkim odcieniem espresso. Finisz: jest przyjemnie pieprzny.