De Luze VS
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition. Firma założona w 1822 roku przez Alfreda De Luze, obecnie należy do rodziny Boinaud. To największa destylarnia w regionie Cognac, należąca do prywatnej rodziny, której własnością jest też największa winnica w Grande Champagne, najbardziej prestiżowym regionie Cognac, o powierzchni 420 ha. Destylarnia posiada 41 alembików, a cały proces produkcji od zbioru winogron do butelkowania odbywa się na miejscu. Koniak De Luze destylowany jest w 100% z niefiltrowanego wina, co intensyfikuje jego paletę aromatów, leżakowanie poszczególnych wersji trwa znacznie dłużej, niż wymagane minimum. Finalny produkt, będący mieszanką destylatów z różnych roczników, zawiera minimum 70% destylatów pochodzących z Grande Champagne.
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Leżakowany w beczkach dębowych przez minimum 20 lat, o głębokim aromacie jaśminu, dojrzałych fig, kremu brulée, pomarańczy i świeżo wypieczonego ciasta drożdżowego. Złoty medal na IWSC.
Koniak, który spędził 35 lat w beczkach. Charakteryzuje się głębokim aromatem lilii, narcyzów, prażonych migdałów, orzechów włoskich, eukaliptusa, gałki muszkatołowej i pudełka cygar.
Armagnac Duc Moisans to doskonałe wprowadzenie do świata Armagnac; średni wiek tej mieszanki to 15 lat. To ekspresja przepełniona nieoczekiwanymi smakami wiśni, owoców leśnych i toffi co sprawia, że jest to rozkoszna uczta o wyjątkowym stosunku jakości do ceny. Armaniak w kolorze głębokiego bursztynu. Aromat wyraźnie zaznaczony czerwonymi jagodami, wiśniami i krówką karmelową, co prowadzi do czekoladowego finiszu. Napowietrzanie wydobywa nutę czekoladowych cukierków i likieru wiśniowego, delikatnie utrzymującą się na podniebieniu. Smaki kakao i wiśni, które pojawiają się na podniebieniu sprawiają, że jest to idealny trunek do deserów owocowych, tart czekoladowych lub etiopskiej kawy. Szczególnie polecany po obiedzie jako digestif, najlepszy w temperaturze pokojowej.
Jean-Michel Naud jest przekonany, że uzyskanie wysokiej jakości brandy jest uwarunkowane precyzyjną destylacją win. Wraz z synem Pierrem wybierają winogrona o optymalnej dojrzałości z najlepszych roczników w regionie AOC. Ugni Blanc, uprawiane głównie na glebach gliniasto-wapiennych, cenione jest za powolne dojrzewanie i finezję, jaką nadaje eaux-de-vie. Colombard - wczesny zbiór, zbierany głównie na ubogich glebach, oferuje subtelne owocowe i kwiatowe nuty. Kolor - złota miedź. Aromat - nuty gruszki i brzoskwini ewoluujące na prażonych migdałach i cynamonie. Smak - świeży i zrównoważony, z aromatami białych owoców i miodu przechodzącymi w nuty wanilii.
Łagodny klimat i korzystna ekspozycja wzgórz Charentais to idealne warunki do ujawnienia pełnego potencjału tych odmian winorośli. Po winifikacji wina poddawane są podwójnej destylacji na otwartym ogniu w małych, tradycyjnych miedzianych alembikach, w obecności ich drobnego osadu, w celu nadania koniakom krągłości i aromatycznego bogactwa. Przechowywane w beczkach z francuskiego dębu, przechodzą długi proces starzenia pod okiem Mistrza Piwnicy, który decyduje o ich ostatecznej mieszance. Kolor - kasztanowy, z błyszczącymi złotymi refleksami. Aromat - elegancki i delikatnie waniliowy, uzupełniony aromatami suszonych owoców i słodkich przypraw (cynamon, gałka muszkatołowa). Smak - gładkie i owocowe podniebienie ewoluujące w kierunku nut pomarańczy i brzoskwini, uzupełnione nutą drzewną.
Rodzina Boinaud ma w swoich piwnicach wspaniały wybór eaux-de-vie z prestiżowego regionu Bas-Armagnac, który obejmuje szereg roczników oraz szlachetną mieszankę EXTRA, złożoną z eaux-de-vie, które osiągnęły szczyt dojrzałości. Dzięki wyjątkowej mocy aromatycznej ta niezwykła mieszanka ujawnia palone, korzenne i owocowe nuty, które zachwycą najbardziej wyrafinowane podniebienia. Signature de France odzwierciedla wspaniałą francuską tradycję, rodzinną pasję do wyjątkowych alkoholi i wyjątkowego wyrafinowania, które nabywa się z wiekiem. Cierpliwość daje siłę. Życzymy wspaniałej degustacji. Dostępny w ograniczonej ilości.
Privilege - poddany trzyletniej maturacji w mocno wypalanych beczkach z francuskiego dębu. Wyjątkowo kwiatowe aromaty przypominające irysy, róże, wiciokrzew a także nuty dębiny. Zdobywca złotego medalu w 2014 roku na Best French Wine & Spirits.
Miękki, zaokrąglony smak z kwiatowymi nutami, ujawniającymi swoją moc pod koniec degustacji. Leżakowanie w beczkach z dębu japońskiego nadaje kremowości, głębi i daje złożone nuty korzenne. Koniaki to zwykle mieszanki (blendy) różnych roczników i "cru", winogron pochodzących z różnych regionów. Najmniejszym z nich, ale o wyjątkowych warunkach jest właśnie region Borderies. Położenie na płaskowyżu, gliniasto krzemowe gleby, dobre nasłonecznienie sprawiają, że destylaty z tego regionu są wyjątkowo owocowe i posiadają orzechowy posmak.
Koniak o żywej barwie. Harmonia pomiędzy zapachem świeżych owoców grejpfruta i subtelnymi akcentami dębu jest bardzo wyczuwalna na podniebieniu, a pikantne nuty przypraw z odrobiną wanilii dodają koniakowi Camus VSOP finezyjnego zakończenia.
Chroniony grubymi murami Raj skrywa najstarsze cechy rodzinnych rezerw. Podczas długiego procesu leżakowania w beczkach z francuskiego dębu starannie dobranych ze względu na finezję garbników, tajemnicza alchemia zachodzi między alkoholem, powietrzem i drewnem. Kolor - brązowy z mahoniowymi refleksami. Aromat - wielkie bogactwo aromatów, w którym dominują zapachy kandyzowanej pomarańczy, suszonych śliwek, przypraw (cynamon, kminek) i skóry. Smak - pełny i złożony na podniebieniu, kontynuuje nuty dżemu z gorzkich pomarańczy, tytoniu, ujawniając nutę typową dla starych koniaków.
Kupaż ponad 60 eaux de vieu starzonych do 15 lat. Finalny produkt leżakuje w beczce z dębu Limousine przez co najmniej 4 lata. Odznacza się subtelnym aromatem wanilii, przypraw i smakową nutą kandyzowanego jabłka. Długi, gładki i przyjemny lekki finisz.
Określenie single cask lub single barrel - należące dotychczas głównie do kategorii whisky - jest nowe dla koniaków. Firma Comandon z Francji jest pionierem tego nowego konceptu zapoczątkowanego w 2010 roku.
Napoleon - dojrzewający min 6 lat w 350 l beczkach wykonanych ze świeżego, francuskiego dębu, jak i w beczkach uprzednio używanych. Charakteryzuje się intensywnym aromatem prażonych migdałów, kandyzowanych owoców, gałki muszkatołowej, posiada także lekko oleistą konsystencję.
Limitowana edycja ograniczona do 660 butelek. Winogrona użyte do produkcji tego koniaku pochodzą w 100% z regionu Borderies - najmniejszego z "cru" ale też o wyjątkowych warunkach. Położenie na płaskowyżu, gliniasto krzemowe gleby, dobre nasłonecznienie sprawiają, że destylaty z tego regionu są wyjątkowo owocowe i posiadają orzechowy posmak. Destylowany w 2006 roku, dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach, ostatnie 6 miesięcy spędza w 500l beczkach z dębu Mizunara. To niezwykle rzadki japoński dąb pochodzący z legendarnego lasu Nikko. Paleta smaków i aromatów jest bogata i złożona. Wymieniając tylko kilka: marakuja, cynamon, imbir, kawa, śliwka, drzewo cedrowe.
Zestawiony z destylatów rocznika 1992 i 1994, bazujący na destylacie regionu Borderies, najmniejszego podregionu Cognac, także w wersji single barrel.
Armaniak o bursztynowym kolorze. Głębokie nuty czekolady, zimowe przyprawy i esencje owocowe przesiąknięte alkoholem. Dobrze zintegrowany smak dębu, dzięki wydłużonemu procesowi dojrzewania. Mały smak luksusu, odważny, elegancki, z pewnością zrobi wrażenie w każdej kolekcji brandy. Ten wspaniały Extra Old Armagnac dojrzewał średnio 25 lat w dębie francuskim, powoli rozwijając aromaty czekolady i likieru owocowego. Polecamy spróbować tego aromatycznego trunku po obiedzie, w połączeniu z deserami czekoladowymi, czarną kawą, a nawet cygarem.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.