Amaretto Disaronno
To jedna z najpopularniejszych marek alkoholi na świecie i jednocześnie symbol włoskiego smaku i elegancji.
Istnieje 891 produktów.
To jedna z najpopularniejszych marek alkoholi na świecie i jednocześnie symbol włoskiego smaku i elegancji.
Kolekcja starannie dobranych polskich wódek smakowych wytwarzanych wyłącznie na bazie naturalnych składników. Półsłodka wódka smakowa wytwarzana na bazie korzenia dziko rosnącego arcydzięgla - zwanego litworem, typowa dla górskich obszarów południowej Polski. Korzenny, lekko słodki smak i aromat dodatkowo zaprawiony nutą naturalnego miodu lipowego. Długi okres leżakowania i ręczny rozlew. Produkt naturalny - możliwy osad.
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem.
Angostura to najsławniejszy klasyczny bitter na świecie. Nazwa pochodzi od miasta Angostura (Wenezuela), z którego pochodzi. Obecnie produkowana jest na wyspie Trinidad.Proces produkcyjny tego alkoholu jest strzeżoną tajemnicą, wiadomo jedynie że w jej skład wchodzą drzewo chinowe, kłącze galangi, skórki pomarańczy, imbir i korzenie arcydzięgla. Bardzo intensywny, gorzki smak sprawia że jest przeznaczona do wszelkiego rodzaju drinków.Cechą charakterystyczną Angostury (44,7%) jest tak jakby zbyt duża etykieta.Najstarszym przepisem na koktajl jest kostka cukru nasączona bitterem w kieliszku z szampanem - przepis pochodzi z 1862 roku a jego autorem jest Jerry Thomas.
Starlino to linia włoskich aperitivo, bazująca na recepturze stworzonej w hotelu Starlino w 1906 roku. Produkowane wyłącznie z naturalnych składników we włoskiej fabryce zlokalizowanej w Turynie. Są one doskonałą alternatywą na letnie dni. Starlino Arancione bazuje na włoskim winie Trebiano i Marsala, które wzmacniane są naturalnym alkoholem, destylowanym razem ze starannie wyselekcjonowanymi owocami i ziołami. Odnajdziemy w tej wersji mieszankę piołunu i składników takich jak cząber, kwiat czarnego bzu, kolendra, goździki, tymianek, irys oraz skórki owoców cytrusowych: pomarańcza, cytryna, różowy grejpfrut. Po zmieszaniu wina z alkoholem, całość spoczywa przez 6 miesięcy w kadziach. Idealne do picia z prosecco, z kawałkami świeżej pomarańczy. Doskonale także jako składnik wielu drinków.
Wewnątrz:
- Mleczna czekolada truflowa z nadzieniem malinowym
- Czekolada z białą truflą i nadzieniem wiśniowym
- Mleczna czekolada truflowa z nadzieniem truskawkowym
- Ciemna czekolada truflowa z nadzieniem wiśniowym.
Ostoya to wódka charakteryzująca się aksamitną słodyczą oraz niezwykłą łagodnością. Jej arcypolski rodowód połączono z najnowszymi trendami desingu obecnymi w satynowej butelce. Ostoya może poszczycić się prestiżowym znakiem "Polska Wódka", który gwarantuje polskie pochodzenie składników, rodzimą produkcję i tradycyjną jakość.
Wyrafinowane, hiszpańskie figi w czekoladzie z nadzieniem truflowym w polewie z czekolady deserowej. Rozkosz dla podniebienia. W opakowaniu trzy sztuki pełne wykwintnego smaku.
Finlandia Vodka jest bez wątpienia jedną z najpopularniejszych marek na świecie. Jej początki sięgają 1970 roku, kiedy to narodził się pomysł na stworzenie wyjątkowej wódki premium o nieskazitelnym smaku.Sam proces produkcji odbywa się w najbardziej zaawansowanej gorzelni znajdującej się w małej wiosce położonej na południowym zachodzie Finlandii, w gminie Ilmajoki.Głównym składnikiem trunku jest najwyższej jakości sześciorzędowy jęczmień dojrzewający latem w Słońcu Północy, które świeci nieustannie przez długie tygodnie. Ponadto wódka tworzona jest na bazie źródlanej, polodowcowej wody, która przepływa przez morenę polodowcową, czyli naturalny filtr powstały około 10 000 lat temu. Efektem finalnym jest znakomita i doskonale czysta wódka o neutralnym smaku i aromacie.
Likier stworzony na bazie oryginalnej szkockiej whisky Old Pulteney. Nazwa Stroma nawiązuje do niebezpiecznych prądów morskich pojawiających się na północno wschodnim wybrzeżu Szkocji, gdzie znajduje się destylarnia Old Pulteney.
Pink Royal to owocowy gin, który powstał na bazie oryginalnej receptury Pink 47. Czterokrotnie destylowany, a następnie wyraźnie przyprawiony maliną, jeżyną i żurawiną, co nadaje mu mocno owocowy charakter. Wspaniale smakuje sam w sobie, ale świetnie też komponuje się z lodem i tonikiem lub jako baza do wymyślnych koktajli. Zdobywca złotego medalu The Spirits Business 2016 oraz brązowego na International Spirits Challenge 2016.
Amaro Marzadro inspiruje się dawnymi recepturami likierów ziołowych właściwych dla tradycji trydenckiej. W latach 50-tych Attilio i Sabina Marzadro zbierali w masywie Monte Baldo, na wysokości 2218 n.p.m. rośliny i zioła aromatyczne i doprawiali nimi swoje destylaty. Po dziś dzień w ten sam sposób pozostawiane są do maceracji na zimno, przez 20 do 30 dni, troskliwie, ręcznie zbierane: rabarbar alpejski, goryczka wielkolistna, przestęp dwupienny, rumianek, koper, drapacz lekarski, rutwica oraz różne odmiany krwawnika. Swój czerwony kolor zawdzięcza obecności rabarbaru, który nadaje likierowi zarówno gorzkawy i świeży smak.
Czarna, sypka herbata o aromacie kardamonu. Mieszanka kenijskiej czarnej herbaty liściastej i zielonego kardamonu. Rozgrzewająca, aromatyczna i pikantna. Zawiera kofeinę.
Blossom Gin Gran Reserva London oparty jest na hiszpańskim alkoholu zbożowym i siedmiu składnikach botanicznych, które zwykle są destylowane tradycyjną metodą w miedzianych pojemnikach. Następnie gin wlewa się do beczek po koniaku, aby mógł tam dojrzeć i zaadaptować wszystkie aromaty, które wchłonęły się w drewno. Rezultatem jest niezwykle krystaliczny trunek, dokładnie odzwierciedlający bogactwo i piękno krainy z której pochodzi. Charakteryzuje się drzewno-waniliowym aromatem, przez który przenika cytrusowa świeżość i delikatne nuty jałowca, podkreślającego jego intensywny smak.
Lokita wytwarzana jest ze starannie wyselekcjonowanych dojrzałych agaw z różnorodnych terroirów, równoważących profil mineralny południowych gleb gliniastych z delikatnymi nutami owocowymi i kwiatowymi wyżyn Jalisco. Agawy wybierane są przez mistrza gorzelni Armando Orozco, według zawartości cukru i pożądanego profilu. Mogą mieć do siedmiu lat i zbiera się je głównie w porze suchej (od stycznia do kwietnia), aby umożliwić maksymalny rozwój aromatów. Następnie agawy gotuje się na wolnym ogniu w piecach opalanych drewnem. Lokita jest poddawana podwójnej destylacji w miedzianych aparatach i kolumnach destylacyjnych, aby zapewnić idealną słodycz podniebieniu. Lokita to tequila premium w 100% z agawy, co oznacza, że cały cukier musi pochodzić z soków Agave Tequilana Weber, niebieskiej odmiany.
Nietypowy, a za razem niezwykle popularny likier stworzony w 2001 roku przez Raphaela Yakoby, którego inspiracją były perfumy o pięknym, błękitnym odcieniu. Produkowany w regionie Cognac we Francji na bazie starannie dobranej receptury, łączy w sobie najwyższej klasy wódkę premium, koniak oraz mieszankę soków z egzotycznych owoców: mango, ananasa oraz cytrusów. Wyjątkowy trunek na pierwszy rzut oka hipnotyzuje niepowtarzalnym kolorem, po czym urzeka zdumiewająco rześkim i oryginalnym smakiem. Wyśmienicie komponuje się w różnego rodzaju drinkach np. Air Force One lub podawany w czystej formie na kostkach lodu.
100% polski miód spadziowo-nektarowy. Najwyższej jakości miód Honeymoon by Kaldi to miód pochodzący w 100% z polskich pasiek. Miód nektarowo – spadziowy charakteryzuje się lekko korzennym zapachem oraz łagodnym smakiem.
Kompozycja wyselekcjonowanych przypraw korzennych zharmonizowana z subtelnym smakiem miodu, nie tylko wyjątkowo smakuje, ale i rozgrzewa w chłodne zimowe wieczory. Jest lekki i wyrazisty, a po podgrzaniu odsłania swą prawdziwą naturę. To idealny trunek do podawania na ciepło. Podgrzewać do temperatury nie wyższej niż 60 st. C.
Ouzo to napój słonecznych wysp greckich. Jest najbardziej znanym przedstawicielem rodziny alkoholi aromatyzowanych anyżem. Podstawowym dodatkiem zapachowym są zioła, anyżek, rumianek a także pietruszka. Ouzo należy podawać dobrze schłodzone, w szklaneczkach o grubym dnie, bez dodatków lub pół na pół z wodą albo jedną kostką lodu. Alkohol po dodaniu wody staje się mlecznobiały, co jest charakterystyczne dla alkoholi anyżowych.
Wódka czysta zgodnie z polską tradycją wytwarzana jest wyłącznie na bazie spirytusu zbożowego. Łagodny smak z wyczuwalnym zbożowym aromatem. Długi okres leżakowania i ręczny rozlew.