- Brak na stanie
-
Szkocka Whisky
add remove
-
Whisky ze świata
add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Europa add remove
-
Wino i Szampan
add remove
- Ameryka Płd add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Azja add remove
- Koniak i Armaniak
-
Pozostałe
add remove
- STREFA OKAZJI
- NOWOŚCI
Rebel Yell Ginger
Smaczna odmiana klasycznej receptury Rebel Yell. Whisky nasycona pikantnym imbirem, dzięki czemu idealnie nadaje się do mieszania koktajli. Słodki i nieco pikantny smak - imbir, wanilia i toffi uwalniane są na zmianę na podniebieniu.
Szczegóły produktu
- Marka
- Rebel Yell Distillery
- Kod produktu
- 9425
- Region
- Kentucky
- Pojemność
- 0,70 L
- Kolor
- USA
- Moc alkoholu
- 35%
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Może ci się spodobać również
Rebel Yell Small Batch Reserve
Receptura identyczna z wersją podstawową, jednak okres leżakowania wydłużony jest do ponad 5 lat. Po jego upływie, tylko beczki o najlepszej charakterystyce aromatycznej są opróżniane i przeznaczone do butelkowania wersji Small Batch. Śmiała i aromatyczna wersja bourbona Rebel Yell tworzona z małych partii beczek, aby wydobyć najlepsze cechy trunku. Obecność pszenicy łagodzi smak i ukazuje nuty wanilii, pszenicy i dębu.
Rebel Yell American Whiskey
Rebel Yell
Bourbon Rebel Yell powstaje z ręcznie wyselekcjonowanych destylatów, dojrzewających w najlepszych miejscach magazynu. Komponowany jest z destylatów starzonych około 6 lat w nowych, wypalonych beczkach.
Rebel Yell 1L
Rebel Yell Reserve powstaje z ręcznie wyselekcjonowanych destylatów, dojrzewających w najlepszych miejscach magazynu. Początki marki Rebel Yell sięgają 1849 roku, kiedy została stworzona przez rodzinną firmę W.L. Weller.
Rebel Yell Ginger
Smaczna odmiana klasycznej receptury Rebel Yell. Whisky nasycona pikantnym imbirem, dzięki czemu idealnie nadaje się do mieszania koktajli. Słodki i nieco pikantny smak - imbir, wanilia i toffi uwalniane są na zmianę na podniebieniu.
Rebel 10 YO Single Barrel
Rebel Yell 10yo Single Barrel to super-premium bourbon z Kentucky. Dojrzewało przez 10 lat w nowych, głęboko wypalonych beczkach, a każda butelka pochodzi wyłącznie z jednej beczki. Butelkowanie odbyło się przy mocy 50% ABV, co wyróżnia pełny charakter tego niesamowitego burbona. Luksusowy bourbon Rebel Yell 10yo Single Barrel zachwyci jako prezent dla prawdziwych koneserów. Oryginalna, uświęcona tradycją receptura skrupulatnie leżakowała w beczkach z opalanego dębu przez 10 lat, budując niepowtarzalny profil smakowy specyficzny dla każdej partii.
Rebel Yell 100 proof
To typowy bourbon pszeniczny, gdzie w recepturze oprócz kukurydzy, drugim głównym składnikiem jest właśnie pszenica. Tym razem w nowej wersji, z mocą 50%, oferujący bogatsze doznania dla miłośników tej kategorii.
Rebel Yell Cognac Finish
Edycja limitowana. Ilość ograniczona.
Rebel Yell Tawny Port
Rebel Yell finiszowany w beczkach po Porto. Moc 45%. Intensywny aromat czarnej porzeczki, figi, prażonych orzechów. W smaku lekko taninowy z nutą żywiczną, przypominającą płaczącą korę sosny.
Rebel Distiller's Collection Single Barrel for TUDOR
Single Barrel z Kentucky, prosto z destylarni Lux Row. Bourbon pszeniczny Rebel, destylowany w 2016 roku, butelkowany w 2021. Łącznie 198 butelek z mocą 56,5% lub jak kto woli 113 proof. W recepturze 68% kukurydzy, 20% pszenicy i 12% słodu jęczmiennego. Beczka pochodzi z programu "extraordinary barrels - distiller's collection", do którego wybierane są najlepsze beczki spoczywające w magazynach. Ta konkretna o numerze 7533013 wybrana została przez firmę Tudor House i zabutelkowana wyłącznie na Polskę. Aromat owoców pestkowych, kakao, skóry, marcepana, biszkoptów, przypraw piekarniczych. W smaku słodka, z przewagą miodu, toffi, wanilii i kokosa.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Amrut Bagheera - zestaw
Bagheera - w języku hindi słowo to oznacza panterę lub lamparta, choć słowo rdzeń bagh to po hindusku tygrys. Stąd prawdopodobnie na etykiecie czarna pantera, fikcyjna postać z Księgi Dżungli. Jak wszystkie pozostałe produkty z destylarni w Bangalore, dojrzewa ona w ekstremalnych warunkach, przy wysokich temperaturach i niskiej wilgotności. Za sprawą klimatu roczna utrata destylatu jest wyjątkowo bolesna dla właścicieli, ale także, odmiennie od Szkocji, moc alkoholu w beczkach z biegiem lat wzrasta (taka ciekawostka). Bagheera to single malt dojrzewająca w beczkach po bourbonie i poddana finiszowaniu w beczkach ex Oloroso, oferowana w zestawie ze szklankami.
Ezra Brooks 99 Proof
EZRA BROOKS 99 PROOF Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Butelkowana z podwyższoną mocą 49,5% dla lepszego profilu smakowego. Czysta, dojrzewająca w dębowych beczkach, filtrowana węglem drzewnym, aby uzyskać gładkie, łagodne wykończenie. Pikantny, żytni smak z nutami karmelu, wanilii, czekolady i przypraw.
Teeling Blackpitts Peated
W 1348 roku w miasto uderzyła Czarna Śmierć, śmiertelna plaga dżumy, która pustoszyła Europę w XIV wieku. W samym mieście, ofiary tej choroby chowane były w masowych grobach strefy zwanej Blackpitts. W XVIII wieku miejsce to miało także inne, strategiczne znaczenie, było centrum przemysłu browarniczego. Odrestaurowana ostatnimi czasy okolica wypełniła się domami studenckimi oraz powstałą w 2015 roku Teeling Whiskey Distillery. Wygląda na to, że sama nazwa Blackpitts zainspirowała właścicieli destylarni do skorzystania z niej, nazywając tak swoją najnowszą whiskey.
Fitzwilliam Irish Whiskey Peated
Fitzwilliam Irish Single Malt Whisky Peated to rzadka torfowa whisky, której nie mają sobie równych jej szkoccy kuzyni. Oferuje gładki i subtelny profil smakowy charakterystyczny dla irlandzkiej whisky, a jednocześnie ma długi finisz dzięki torfowemu słodowi. Whisky potrójnie destylowana, co zachowuje owocowe smaki i dobrze współgra z nutami dymnymi. Dojrzewa w beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu. Fitzwilliam Single Malt Peated jest jedną z niewielu trzykrotnie destylowanych irlandzkich whisky torfowych. Destylowana w The Great Northern Distillery w Irlandii. Kolor - jasne złoto. Aromat - nuty torfowe i owocowe. Smak - bułka z masłem, słodkie dymne i zbożowe nuty jęczmienia, odrobina wanilii z beczek z amerykańskiego dębu. Finisz - długi, dymny, z nutą świeżych owoców.
Waterford Cuvee Argot
Waterford Cuvée Argot to whisky single malt z destylarni Waterford, wytwarzana z mieszanki torfowych i nietorfowych whisky Single Farm Origin z Waterford. Wykorzystując podejście terrior do whisky, w którym irlandzki jęczmień jest zbierany, destylowany i dojrzewający w gospodarstwie po gospodarstwie, Waterford tworzy whisky, w której wydobywa się z jęczmienia jak najwięcej naturalnego smaku. Najlepiej smakuje czysty lub w highball. Dojrzałe smaki owoców pestkowych, zielonych liści, ziaren zbóż i zimowych przypraw, z nutą subtelnego dymu torfowego.
Ole Smoky Butter Pecan
Pyszne smaki masła, śmietanki, prażonych orzechów pekan i karmelu połączone z bimberem Ole Smoky. Rezultat wręcz niebiański.
Yellowstone American Single Malt Whiskey
Stworzona i zabutelkowana dopiero niedawno single malt whisky, produkowana oczywiście w 100% ze słodu jęczmiennego i dojrzewająca przez 4 lata podobnie jak bourbon w nowej, świeżo i mocno wypalonej beczce z dębu amerykańskiego (char #4). Smakuje inaczej niż młoda szkocka, jest znacznie słodsza i bardziej oleista.
Aromat - słód zbożowy i miód z nutą kwiatu brzoskwini.
Smak - słodki, z nutami miodu, gruszki, owoców pestkowych i daktyli.
Finisz - nuty dębu z nutą cynamonu i orzechów włoskich.
Waterford The Cuvee
Waterford Cuvée, enigmatyczny gestalt. Bezprecedensowe spektrum smaków. Najnowocześniejszy sprzęt łączy się ze starożytną wiedzą, lokalnie uprawianym irlandzkim jęczmieniem z przedłużoną fermentacją, niespieszną destylacją i szeregiem wyjątkowych beczek. Kolor: złoty. Aromat: czerwone jabłka, świeża sucha ziemia, skórka tarta, zielone liście, lawenda, herbatniki korzenne, pomarańcze, skórka banana, letni klomb, świeża mięta, ciasto kawowe. Smak: cukierki goździkowe, pieprz biały, grejpfrut, skórka z cytryny, gorzka czekolada, tosty, wiśnie, batonik musli, suszone zioła, anyż, oliwki zielone, marmolada. Finisz: pieprzny z oleistą pikantnością, która zmiękcza, zaczyna wysychać, ale potem staje się apetyczna i utrzymuje się przez dłuższą chwilę. Whisky złożona i przekonująca.
Kavalan Concertmaster Sherry Cask Finish
Druga whisky z serii Kavalan Concertmaster dojrzewała w wyselekcjonowanych beczkach z rezerw destylarni a następnie finiszowała w najlepszych, ręcznie zbieranych beczkach po hiszpańskiej sherry. Cudownie elegancka, miękka i owocowa z delikatnymi aromatami i złożonością warstw. Prezentuje sztukę mieszania Kavalana i głębię smaków z subtropikalnego klimatu. Łagodna, z nutami rodzynek i śliwek w czekoladzie, prażonych orzechów, toffi, wanilii, suszonych owoców.
Kavalan Single Malt
Najlepiej sprzedająca się whisky z gamy Kavalan. Jej kompozycja powstaje poprzez połączenie destylatów leżakujących w różnych beczkach: po Bourbonie, Sherry oraz innych uprzednio przechowujących różne wina. Standardowa moc 40% oraz pełnia aromatów takich jak: miód, mango, gruszka, wanilia, kokos i czekolada.
Kavalan King Car Whisky
Najbardziej aromatyczna spośród całej oferty destylarni. Nie filtrowana na zimno, moc podwyższona do 46% oraz kompozycja różnych beczek sprawiły, że whisky posiada bardzo szeroką paletę aromatów, od papai, banana, jabłka, daktyli, poprzez nuty kwiatowe, na miodzie i wanilii kończąc.
Waterford Heritage Hunter 1.1
Cała koncepcja whisky Waterford bazuje na filozofii "terroir", stawiając na warunki klimatyczne, rodzaj gleby, odmianę jęczmienia, które są głównym kreatorem smaku whisky. Około stu zakontraktowanych farmerów, którzy uprawiają jęczmień wyłącznie na potrzeby destylarni, a produkt każdej z farm składowany jest i poddawany procesom słodowania, zacierania, fermentacji i destylacji oddzielnie. Dzięki temu powstaje wiele wersji whisky, każda z informacją na butelce, z której farmy pochodził jęczmień. Kolor: bladozłoty. Aromat: sucha ziemia, sorbet cytrynowy, skórka czerwonego jabłka, sucha kora, pęczak, sól, kreda. Smak: ciasto pomarańczowe, wytrawna pikantna przyprawa, goździki, owsianka ze śliwkami, olejki cytrusowe. Wytrawny finisz z delikatną przyprawą.
Waterford Peated Woodbrook 1.1 50% [peated 74ppm]
Arkadyjski jęczmień odkrywa naturalne smaki, intensywność i szczerość doznań. Z konieczności, od zarania dziejów torf był głównym źródłem paliwa na wiejskich terenach Irlandii, a jego słodka ostrość była znana pokoleniom zgromadzonym wokół starożytnych palenisk czarnych domów krytych strzechą. Rolnik i często nielegalny gorzelnik suszył jęczmień nad dymem torfowym - jest to starożytny zwyczaj, który zanikł w latach pięćdziesiątych XIX wieku. Dzięki irlandzkiemu jęczmieniu i tradycyjnym uprawom wracamy do dzikiej i surowej tradycji zakorzenionej w odległej przeszłości.
Heaven's Door Double Barrel Whiskey
Double Barrel składa się z kompozycji trzech różnych destylatów, dojrzewających w używanych beczkach po bourbonie oraz finiszujących przez minimum rok w nowych, ręcznie wypalanych beczkach z amerykańskiego dębu. Aromat: miód, grzanka, pieprz, morela. Smak: creme brulee, brązowy cukier, lukrecja, jabłko, nuta cytrusowa.