Masz ukończone 18 lat?

Masz ukończone 18 lat?

Jeśli chcesz korzystać z naszej strony internetowej, musisz być pełnoletni.

Filtry

Dostępność

Dostępność

Rodzaj

Rodzaj

Cena

Cena

  • 229,00 zł - 425,00 zł

Aktywne filtry

Waterford Organic Gaia 1.1

Waterford Organic Gaia 1.1

Cena 339,00 zł
Dostępne: W magazynie

Gaia, bogini Ziemi, pramatka zamierzchłych czasów, reprezentować będzie pierwszą whisky destylarni Waterford Distillery, opartą na certyfikowanym, organicznym jęczmieniu. Powstała z destylatów, dojrzewających w beczkach 1st fill burbon, virgin american oak, ex french wine i beczek po wzmacnianych winach. Waterford Organic to pierwsza w historii Irlandii whisky organiczna. Destylowana była w 2016 roku z jęczmienia pozyskanego z kilku farm, zajmujących się uprawą organiczną. Tym samym whisky ta uzyskała certyfikat Organic Trust. Ta pierwsza edycja rozpoczyna serię Arcadian, mającą upamiętniać rdzennych, radykalnych farmerów z ich alternatywną filozofią przywiązania do dziedzictwa zbóż i nietypowych metod ich uprawy.

Waterford Lake Field 1.1

Waterford Lake Field 1.1

Cena 299,00 zł
Dostępne: W magazynie

Whisky produkowana z jęczmienia, uprawianego na farmie Lakefield, położonej w głębi lądu, na dobrze przepuszczalnej glebie. Właścicielem farmy jest Seamus Duggan, zdobywca tytułu producent roku, za najwyższą jakość uprawianego na niej zboża. Butelkowana jest z mocą 50%, w naturalnym kolorze i bez filtracji. Destylat pozyskano z beczek ex Bourbon, virgin oak, beczek po słodkim, francuskim Vin Doux Naturel i beczek po hiszpańskiej Sherry. Posiada aromat słodu jęczmiennego, siana, owsianki, biszkoptów, skórki cytrynowej i zielonych jabłek. W smaku słodka, kremowa z nutami miodu, karmelu, marcepana i owocowej tarty.

Waterford Biodynamic Luna 1.1

Waterford Biodynamic Luna 1.1

Cena 365,00 zł
Dostępne: W magazynie

Do stworzenia pierwszej, biodynamicznej whisky w Waterford Distillery, nazwanej Luna (od słowa księżyc) wykorzystano jęczmień uprawiany na trzech biodynamicznych farmach. Z tego biodynamicznego jęczmienia stworzono 500 beczek płynu. Jest to drugie wydanie z serii Arkadii, po Gaia 1.1, irlandzkim single malcie z certyfikatem ekologicznym. Dojrzewała ona w następującej kombinacji beczek: 35% first fill Bourbon, 17% virgin american oak, 26% premium french wine cask, 22% VDN - Vin Doux Naturel. Aromaty w niej są niezwykle bogate i zróżnicowane. Dżem morelowy, tarta cytrynowa, czekolada z orzechami, liście herbaty, grzanki chlebowe, brązowy cukier, świeży jęczmień i delikatna ziemistość.

Waterford Organic Gaia 2.1

Waterford Organic Gaia 2.1

Cena 339,00 zł
Dostępne: W magazynie

Gaia, pierwsza w Irlandii whisky destylowana z certyfikowanego ekologicznego irlandzkiego jęczmienia. Czystość i definicja smaku. Kolor: głęboka miedź. Aromat: róża poranną porą, biały pieprz, tarta z rabarbarem, solony karmel, popcorn, krówka, pianki, wiśnie. Smak: biały pieprz, skórka pomarańczowa, migdał, daktyle, sorbet cytrynowy, lukrecja, delikatna słodowość i ciepłe czekoladowe brownie. Finisz: przyprawy, które delikatnie pozostawiają nutę herbatnika z wiśnią.

Waterford The Cuvee

Waterford The Cuvee

Cena 299,00 zł
Dostępne: W magazynie

Waterford Cuvée, enigmatyczny gestalt. Bezprecedensowe spektrum smaków. Najnowocześniejszy sprzęt łączy się ze starożytną wiedzą, lokalnie uprawianym irlandzkim jęczmieniem z przedłużoną fermentacją, niespieszną destylacją i szeregiem wyjątkowych beczek. Kolor: złoty. Aromat: czerwone jabłka, świeża sucha ziemia, skórka tarta, zielone liście, lawenda, herbatniki korzenne, pomarańcze, skórka banana, letni klomb, świeża mięta, ciasto kawowe. Smak: cukierki goździkowe, pieprz biały, grejpfrut, skórka z cytryny, gorzka czekolada, tosty, wiśnie, batonik musli, suszone zioła, anyż, oliwki zielone, marmolada. Finisz: pieprzny z oleistą pikantnością, która zmiękcza, zaczyna wysychać, ale potem staje się apetyczna i utrzymuje się przez dłuższą chwilę. Whisky złożona i przekonująca.

Waterford Broomlands 1.2

Waterford Broomlands 1.2

Cena 299,00 zł
Dostępne: W magazynie

Waterford Broomlands 1.2 to irlandzka whisky single malt. Starzenie w beczkach odbywało się w latach 2016-2020, przez 3 lata w dębie amerykańskim i francuskim oraz w beczkach Madeira i Sauternes. Destylarnia napełniła 10 000 butelek. Zrezygnowała ze sztucznych barwników i filtracji na zimno, a zawartość alkoholu wynosi 50%. Rezultatem jest ciekawa whisky, która charakteryzuje się wysokim stopniem przezroczystości.

Aromat: wypełnia nos słodkim toffi i krówkami. Przynosi również nuty owocowe. Obecne są morele i zielone jabłka, cytrusy. Stara skóra i gorzka czekolada pozostają z herbatnikami w tle. Smak: wytrawny i pikantny na języku, z oleistą nutą i sorbetem cytrynowym na finiszu który jest trwały, delikatny i lekko pikantny.

Waterford Ballybannon 50% [peated 47ppm]

Waterford Ballybannon 50% [peated 47ppm]

Cena 359,00 zł
Dostępne: W magazynie

Cała koncepcja whisky Waterford bazuje na filozofii "terroir", stawiając na warunki klimatyczne, rodzaj gleby, odmianę jęczmienia, które są głównym kreatorem smaku whisky. Około stu zakontraktowanych farmerów, którzy uprawiają jęczmień wyłącznie na potrzeby destylarni, a produkt każdej z farm składowany jest i poddawany procesom słodowania, zacierania, fermentacji i destylacji oddzielnie. Dzięki temu powstaje wiele wersji whisky, każda z informacją na butelce, z której farmy pochodził jęczmień.

Waterford Fenniscourt 50% [peated 38ppm]

Waterford Fenniscourt 50% [peated 38ppm]

Cena 359,00 zł
Dostępne: W magazynie

Cała koncepcja whisky Waterford bazuje na filozofii "terroir", stawiając na warunki klimatyczne, rodzaj gleby, odmianę jęczmienia, które są głównym kreatorem smaku whisky. Około stu zakontraktowanych farmerów, którzy uprawiają jęczmień wyłącznie na potrzeby destylarni, a produkt każdej z farm składowany jest i poddawany procesom słodowania, zacierania, fermentacji i destylacji oddzielnie. Dzięki temu powstaje wiele wersji whisky, każda z informacją na butelce, z której farmy pochodził jęczmień.

Waterford Heritage Hunter 1.1

Waterford Heritage Hunter 1.1

Cena 425,00 zł
Dostępne: W magazynie

Cała koncepcja whisky Waterford bazuje na filozofii "terroir", stawiając na warunki klimatyczne, rodzaj gleby, odmianę jęczmienia, które są głównym kreatorem smaku whisky. Około stu zakontraktowanych farmerów, którzy uprawiają jęczmień wyłącznie na potrzeby destylarni, a produkt każdej z farm składowany jest i poddawany procesom słodowania, zacierania, fermentacji i destylacji oddzielnie. Dzięki temu powstaje wiele wersji whisky, każda z informacją na butelce, z której farmy pochodził jęczmień. Kolor: bladozłoty. Aromat: sucha ziemia, sorbet cytrynowy, skórka czerwonego jabłka, sucha kora, pęczak, sól, kreda. Smak: ciasto pomarańczowe, wytrawna pikantna przyprawa, goździki, owsianka ze śliwkami, olejki cytrusowe. Wytrawny finisz z delikatną przyprawą.

Waterford Cuvee Argot

Waterford Cuvee Argot

Cena 229,00 zł
Dostępne: W magazynie

Waterford Cuvée Argot to whisky single malt z destylarni Waterford, wytwarzana z mieszanki torfowych i nietorfowych whisky Single Farm Origin z Waterford. Wykorzystując podejście terrior do whisky, w którym irlandzki jęczmień jest zbierany, destylowany i dojrzewający w gospodarstwie po gospodarstwie, Waterford tworzy whisky, w której wydobywa się z jęczmienia jak najwięcej naturalnego smaku. Najlepiej smakuje czysty lub w highball. Dojrzałe smaki owoców pestkowych, zielonych liści, ziaren zbóż i zimowych przypraw, z nutą subtelnego dymu torfowego.

Waterford Peated Lacken 1.1 50% [peated 57ppm]

Waterford Peated Lacken 1.1 50% [peated 57ppm]

Cena 359,00 zł
Dostępne: W magazynie

Arkadyjski jęczmień odkrywa naturalne smaki, intensywność i szczerość doznań. Z konieczności, od zarania dziejów torf był głównym źródłem paliwa na wiejskich terenach Irlandii, a jego słodka ostrość była znana pokoleniom zgromadzonym wokół starożytnych palenisk czarnych domów krytych strzechą. Rolnik i często nielegalny gorzelnik suszył jęczmień nad dymem torfowym - jest to starożytny zwyczaj, który zanikł w latach pięćdziesiątych XIX wieku. Dzięki irlandzkiemu jęczmieniu i tradycyjnym uprawom wracamy do dzikiej i surowej tradycji zakorzenionej w odległej przeszłości.

Waterford Peated Woodbrook 1.1 50% [peated 74ppm]

Waterford Peated Woodbrook 1.1 50% [peated 74ppm]

Cena 359,00 zł
Dostępne: W magazynie

Arkadyjski jęczmień odkrywa naturalne smaki, intensywność i szczerość doznań. Z konieczności, od zarania dziejów torf był głównym źródłem paliwa na wiejskich terenach Irlandii, a jego słodka ostrość była znana pokoleniom zgromadzonym wokół starożytnych palenisk czarnych domów krytych strzechą. Rolnik i często nielegalny gorzelnik suszył jęczmień nad dymem torfowym - jest to starożytny zwyczaj, który zanikł w latach pięćdziesiątych XIX wieku. Dzięki irlandzkiemu jęczmieniu i tradycyjnym uprawom wracamy do dzikiej i surowej tradycji zakorzenionej w odległej przeszłości.

Waterford Cuvee Koffi

Waterford Cuvee Koffi

Cena 315,00 zł
Dostępne: W magazynie

Cuvee Koffi, od nazwiska francuskiego artysty, który zaprojektował etykietę. Została ona stworzona z destylatów 24 farm, które dojrzewały w czterech różnych odmianach beczek: 1st fill bourbon, virgin oak, ex Bordeaux french oak oraz beczek po słodkich, francuskich winach typu Rivesaltes czy Roussillon. W dodatku do zabutelkowania tej edycji, użyto najstarszych, sześcio-siedmio letnich beczek, zalanych niedługo po otwarciu destylarni. Aromat: nuty czerwonego jabłka, ziemiste akcenty chleba żytniego oraz mnóstwo słomy i siana; Smak: bogata, prawie oleista konsystencja i początkowe uderzenie białego pieprzu, ale także czerwonego jabłka w glazurze karmelu, owsa i tego pysznego miodowego elementu. Finisz: Średni do długiego; delikatne przyprawy, miód, owocowa słodycz.

Waterford Biodynamic Cuvee Luna

Waterford Biodynamic Cuvee Luna

Cena 369,00 zł
Dostępne: W magazynie

Cuvée Luna to naturalny kolejny krok w eksploracjach Arcadian Farm Waterford oraz kreatywności i złożoności Cuvée Concept.

Zapach: zielone jabłko, siano, słodowe ciasteczka, biały pieprz, brzoskwinie, obornik, pomidorki koktajlowe, sucha gleba, lekka herbata ziołowa, skórka chleba, brzoza. Podniebienie: przyprawy pieprzowe, płatki śniadaniowe, krem ​​cytrynowy, pesto, zielona papryka, owsianka ze śmietaną, słodowe ciasteczka, herbata ziołowa, grejpfrut. Finisz: kremowe, delikatne przyprawy z ziołową nutą.

Waterford Heritage Goldthorpe

Waterford Heritage Goldthorpe

Cena 389,00 zł
Dostępne: W magazynie

Waterford Heritage Goldthorpe leżakowana przez około 3 lata i 7 miesięcy, jest wytwarzana z jęczmienia Goldthorpe i beczkowana w różnych typach beczek: 40% first fill american oak, 24% virgin american oak, 18% french oak i 18% w naturalnych beczkach po słodkim winie.

Nos: wyraźna obecność jęczmienia, z owocami i nutami świeżego chleba. Wyczuwalne są również aromaty ciepłej owsianki, miodu i odrobina imbiru, którym towarzyszą lekko ziemiste i mineralne nuty. Podniebienie: gęsta, oleista konsystencja ujawniająca smaki ciepłego musu jabłkowego, dojrzałych bananów i piernika. Nuty zbóż, słomy, wiciokrzewu i drzewa sandałowego mieszają się z lekką suchością. Finisz: nuty ziemistej gruszki, ziołowe niuanse i subtelna suchość przypominająca koper włoski.

Waterford Sheestown 1.2
  • Brak na stanie

Waterford Sheestown 1.2

Cena 299,00 zł
Dostępne: Brak na stanie

Waterford Distillery założona została przez Marka Reynier, któremu świat whisky zawdzięcza przywrócenie do życia destylarni Bruichladdich. Single malt Waterford to koncept, w którym fundamentalną rolę odgrywa tzw. "terroir", gdzie główny akcent kładziony jest na jęczmień i rodzaj gleby, który go zrodził, a nie na dębinę. Kontrakty z wybranymi farmerami, uprawa ekologiczna i bio-dynamiczna, każda wersja whisky tworzona na bazie surowca tylko jednej farmy. Najnowsze wersje pochodzą z jęczmienia, rosnącego na czterech różnych farmach: Bannow Island, Ballykilvcavan, Sheestown, Ballymorgan. Rewelacyjna, młoda, świeża, naturalna whisky. Każda z nich butelkowana z mocą 50%, w naturalnym kolorze, bez filtracji.

Waterford Ballymorgan 1.2
  • Brak na stanie

Waterford Ballymorgan 1.2

Cena 299,00 zł
Dostępne: Brak na stanie

Waterford Distillery założona została przez Marka Reynier, któremu świat whisky zawdzięcza przywrócenie do życia destylarni Bruichladdich. Single malt Waterford to koncept, w którym fundamentalną rolę odgrywa tzw. "terroir", gdzie główny akcent kładziony jest na jęczmień i rodzaj gleby, który go zrodził, a nie na dębinę. Kontrakty z wybranymi farmerami, uprawa ekologiczna i bio-dynamiczna, każda wersja whisky tworzona na bazie surowca tylko jednej farmy. Najnowsze wersje pochodzą z jęczmienia, rosnącego na czterech różnych farmach: Bannow Island, Ballykilvcavan, Sheestown, Ballymorgan. Rewelacyjna, młoda, świeża, naturalna whisky. Każda z nich butelkowana z mocą 50%, w naturalnym kolorze, bez filtracji.

Waterford Ballykilcavan 1.2
  • Brak na stanie

Waterford Ballykilcavan 1.2

Cena 299,00 zł
Dostępne: Brak na stanie

Irlandzka whisky single malt wyprodukowana z jęczmienia uprawianego przez Davida Walsh-Kemmisa na jego farmie Ballykilcavan w hrabstwie Laois. Do starzenia destylatu wykorzystano beczki pierwszego napełnienia z dębu amerykańskiego, beczki premium z dębu francuskiego i beczki po vin doux naturel. Edycja limitowana liczy 9000 butelek. Intensywna, oleista i początkowa słodka, wyraźne nuty chlebowe, słodowe, pojawiają się cytrusy, morela, a także świeżo zmielony pieprz, cukierki owocowo-ziołowe, mleczna czekolada. Finisz wytrawny i pikantny.

Waterford Hook Head 1.1
  • Brak na stanie

Waterford Hook Head 1.1

Cena 299,00 zł
Dostępne: Brak na stanie

Whisky produkowana w 100% z irlandzkiego jęczmienia, butelkowana z mocą 50%, w naturalnym kolorze i bez filtracji. Ta limitowana edycja powstała z zestawienia destylatów dojrzewających w 33% w beczkach po Bourbonie, w 22% w beczkach virgin oak z amerykańskiego dębu, w 26% w beczkach po słodkich, francuskich Vin Doux Naturel i 19% z beczek po wzmacnianym, hiszpańskim winie. Preludium aromatów stanowi toffi, karmel, czekolada z orzechami i słód jęczmienny. Do tego aromat świeżo ściętej trawy i słonej bryzy morskiej. W smaku słodka, owocowa z dominacją moreli, jabłek i pigwy.