Winogrona zbierane są ręcznie i transportowane do winiarni za pomocą skrzynek o pojemności 300 kg. Przechodząc przez delikatny proces odszypułkowania, zebrane winogrona są pozostawiane do fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej w stałej temperaturze i przy częstym przepompowywaniu. Viña Mayor Tinto Roble spoczywa w beczkach z amerykańskiego dębu przed wprowadzeniem do obrotu.

Może ci się spodobać również

Przeglądaj kolekcję naszych powiązanych produktów.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Przejrzyj kolekcję naszych produktów kategorii.

Komentarze

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Vina Mayor Tinto Roble

Vina Mayor Ribera del Duero - 100% Tempranillo i trzymiesięczne leżakowanie w beczkach z francuskiego dębu czyni to wino wyjątkowym. Intensywny, żywy wiśniowy kolor z niebieskawymi akcentami, aromaty czerwonych i czarnych owoców połączone z przyprawami, kremowymi grzankami, wędzonymi akcentami i nutami lukrecji. Wyróżnia się lekką do średniej treściwością. Ma drobnoziarniste taniny i świeżą kwasowość, wyraźną obecność jagód. Świeże, o długim, głębokim finiszu. Czerwone wino idealne do tapas, aperitifów i grilla.

Napisz swoją opinię