O siedmiu pokoleniach rodziny Beam… Historię rozpoczął Jacob Beam, który w 1795 roku sprzedał swoją pierwszą beczkę kukurydzianej whiskey. Siedem pokoleń później, bracia Stephen i Paul Beam zapoczątkowali kolejny rozdział rodzinnej historii, otwierając destylarnię Limestone Branch. Mała, craftowa destylarnia, pracująca na dwóch alembikach (wash still i doubler), przy swojej niewielkiej produkcji jest w stanie napełnić góra 6 beczek dziennie.

Może ci się spodobać również

Przeglądaj kolekcję naszych powiązanych produktów.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Przejrzyj kolekcję naszych produktów kategorii.

Komentarze

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Yellowstone American Single Malt Whiskey

Stworzona i zabutelkowana dopiero niedawno single malt whisky, produkowana oczywiście w 100% ze słodu jęczmiennego i dojrzewająca przez 4 lata podobnie jak bourbon w nowej, świeżo i mocno wypalonej beczce z dębu amerykańskiego (char #4). Smakuje inaczej niż młoda szkocka, jest znacznie słodsza i bardziej oleista.

Aromat - słód zbożowy i miód z nutą kwiatu brzoskwini.
Smak - słodki, z nutami miodu, gruszki, owoców pestkowych i daktyli.
Finisz - nuty dębu z nutą cynamonu i orzechów włoskich.

Napisz swoją opinię