Bottega Gianduia
Delikatny smak orzechów i czekolady z lekką domieszką grappy. Niska zawartość alkoholu podkreśla czekoladowy smak. Jest to jedyny likier czekoladowy zawierający grappę z Veneto połączoną z kremem z orzechów laskowych.
Najwyższej jakości kremowy likier o smaku kawy z mlekiem. Bazę tego likieru oryginalnie stanowi włoska grappa. Doskonały na deser. Można pić saute oraz na kostkach lodu.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Delikatny smak orzechów i czekolady z lekką domieszką grappy. Niska zawartość alkoholu podkreśla czekoladowy smak. Jest to jedyny likier czekoladowy zawierający grappę z Veneto połączoną z kremem z orzechów laskowych.
Słodki likier na bazie grappy i białej czekolady. Produkt włoskiej firmy Bottega, znanej z produkcji różnego rodzaju likierów.Bottega Flor Di Latte ma subtelną barwę mleka, oraz fantastyczny smak białej czekolady.Doskonały na deser w małym kieliszku.
Najwyższej jakości kremowy likier o smaku kawy z mlekiem. Bazę tego likieru oryginalnie stanowi włoska grappa. Doskonały na deser. Można pić saute oraz na kostkach lodu.
Ekskluzywny, włoski likier z destylarni Bottega. Idealne połączenie włoskiej grappy Alexander oraz soku i skórek z soczystych, pachnących cytryn prosto ze słonecznej Sycylii. Doskonały jako dodatek do lodów, sorbetów oraz ciast i deserów. Jednak wspaniale działa na trawienie, jako digestif po obfitym posiłku.
Delikatny smak czekolady z lekką domieszką grappy. Niska zawartość alkoholu podkreśla czekoladowy smak.Jest to jedyny likier czekoladowy zawierający grappę z Veneto.
Kremowy likier malinowy z białą czekoladą, na bazie grappy. Elegancka butelka uzupełnia wysoką jakość produktu. Charakteryzuje się umiarkowaną zawartością alkoholu, który sprawia, że likier jest bardzo miękki dla podniebieniu o niepowtarzalnym smaku malin.
Bottega Sambuca to tradycyjny włoski likier o smaku anyżowym produkowany przez rodzinną firmę Bottega niedaleko Wenecji. Słodki, intensywny i aksamitny w smaku. Otrzymywany ze specjalnego gatunku o nazwie anyż gwiaździsty, która pochodzi od kształtu owoców przypominających ośmioramienną gwiazdę. Przybył do Europy z Bliskiego Wschodu i ze względu na wyjątkowo bogate walory smakowe jak i niezwykle aromatyczne olejki idealnie nadaje się do produkcji sambuki. Bardzo popularny sposób podawania to tzw. Flaming Sambuca gdzie tuż przed podaniem dla wzmocnienia anyżowego smaku i aromatu na chwilę podpala się zawartość kieliszka, który gasi się tuż przed wypiciem. Całość tworzy spektakularny pokaz.
Kremowy likier, przyjemnie słodki i o umiarkowanej zawartości alkoholu, charakteryzujący się intensywnym aromatem pistacji. Pistacje są owocem rośliny pochodzącej z Bliskiego Wschodu, która teraz spontanicznie rośnie na sycylijskim wulkanie Etna. Od zawsze były znane ze swoich właściwości odżywczych. Pistacje, zbierane wyłącznie na Sycylii, są przetwarzane zgodnie na pastę tradycyjną metodą, która zachowuje wszystkie ich cenne właściwości organoleptyczne. Pasta jest następnie umiejętnie mieszana z alkoholem, wodą i cukrem, tworząc kremowy, okrągły, aksamitny likier o intensywnym aromacie sycylijskich pistacji. Z ostatnim dotykiem grappy, Pistacchio Bottega zyskuje szczególną aromatyczność, dzięki czemu likier ten jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
Bottega Panna Cotta to kremowy, przyjemnie słodki likier o umiarkowanej zawartości alkoholu, charakteryzujący się typowym i charakterystycznym zapachem śmietanki i mleka. Panna Cotta to jeden z najpopularniejszych i najbardziej wszechstronnych deserów włoskiej tradycji cukierniczej, charakteryzujący się niezwykle miękką konsystencją. Krem, który jest wytwarzany wyłącznie z mleka z Alp, gotuje się długo z jagodami wanilii z Madagaskaru a dodatek cukru nadaje temu produktowi odrobinę zrównoważonej słodyczy.
Cappuccino to kremowy likier, przyjemnie słodki i o umiarkowanej zawartości alkoholu, charakteryzujący się wyraźnymi nutami mleka i kawy. Jest to produkt wysokiej jakości wyprodukowany we Włoszech, który jest bardziej rozpowszechniony niż espresso, ponieważ jest słodszy. Cappuccino Bottega jest produkowane z mleka alpejskiego, które gotuje się przez długi czas z różnymi rodzajami kawy. Są to doskonałe odmiany Arabiki pochodzenia etiopskiego. Afrykański kraj, którego morfologię charakteryzują urwiste góry i rozległe płaskowyże, uważany jest za kolebkę kawy. Dzięki dodatkowi cukru, Cappuccino Bottega zyskuje nutę zrównoważonej słodyczy i przyjemnej kremowości.
Botafogo Green Apple to likier wytwarzany z ciemnego karaibskiego rumu w połączeniu z zielonym jabłkiem. Pełen jest aromatycznych smaków owocowych i kwaśnych nut soczystych zielonych jabłek. Kolor bursztynowy. Aromat owocowy. Smak świeżego zielonego jabłka i soczystej cytryny. Finisz długi, kwaskowy i mocny. Kwaśne nuty pobudzą Twoje kubki smakowe i sprawią wrażenie, że wgryzasz się w świeże, soczyste zielone jabłko.
Biały rum o smaku mango. Pijąc go przeniesiesz się w środek tropikalnego lasu otoczonego kwiatami i egzotycznymi roślinami. Mango zebrane w optymalnej dojrzałości nadają słodkiego i delikatnego charakteru. Zapach wanilii, brzoskwiń, kwiatów i moreli jest subtelny, ale wyraźny. Smak konkretny, głęboki, lekko pikantny z nutami owoców egzotycznych.
Botafogo Espresso to idealnie skomponowany kawowy likier rumowy, którego bazą jest ciemny karaibski rum. Aromat palonych ziaren kawy, czekolady i ziół w pełni oddaje jego pochodzenie. Wyspy Karaibskie znane są jako główni producenci kawy.
2Botafogo Honey to likier wytwarzany z ciemnego karaibskiego rumu. Delikatny, kwiatowo-waniliowy aromat. Piękny, bursztynowy kolor. Aromat świeżo zebranego miodu. W smaku wosk pszczeli, nuty drzewne i waniliowe. Finisz długi i pikantny. Jego słodkie i delikatne nuty można podziwiać w koktajlach lub pijąc z lodem.
3Delikatny, luksusowy kremowy likier z mango, będący połączeniem z wysokiej jakości Tequilą Reposado.
Delikatny, luksusowy truskawkowy likier śmietankowy łączący wysokiej jakości Tequilę Reposado z bogatą śmietaną i owocowymi nutami truskawek. Zapewnia dekadenckie doznania podczas picia. Świetny z lodem, jako shot lub zmieszany w wykwintnym koktajlu.
Biały rum o smaku malinowym, który uwalnia bardzo wyraźny aromat malin i kwiatów. Jego wyjątkowość polega na silnym aromacie, który przywodzi na myśl ciasto malinowe i inne wypieki owocowe. Dobrze wyważony między słodkim a kwaśnym smakiem, w konsystencji jedwabisty, o drzewno-kwiatowym zapachu.
Monte Stambecco, bogaty w złoty odcień, to odważny włoski likier amaro. Ten piękny włoski produkt można pić czysto, jako party startera w dniu przyjazdu, a także w różnych koktajlach Amaro. Jest idealnym dodatkiem do każdego baru, uzupełniając wybór drinków na każdą okazję - od przystawki na powitanie po koktajl, który przeniesie Cię do najpiękniejszej brukowanej kawiarni gdzieś we Włoszech.
Likier śmietankowo-waniliowy o smaku kawowym na bazie bourbonu.
Stambecco Tiramisu, to pierwszy w historii likier o smaku Tiramisu, którego receptura bazuje na najbardziej popularnym deserze świata. Naturalne składniki, pośród których znajdziemy lokalnie pozyskiwaną kawę espresso, a także wanilię, mascarpone i biszkopty, tworzą niezwykle aromatyczny trunek.
Irlandzka whiskey zmieszana z gładką, bogatą śmietanką i mleczną czekoladą, wykończona nutą delikatnych przypraw. Świetny likier sam w sobie, można też pić schłodzony lub dodać do kawy lub gorącej czekolady. Doskonały do deserów, z lodami i w towarzystwie domowych, czekoladowych trufli. Kolor - mokka; Aromat - mleczna czekolada i wanilia; Smak - gładkie uderzenie whisky z kremową czekoladą; Finisz - aksamitne, słodkie lody czekoladowe.
Historie "Przepalanek" sięgają XVIII wieku, z zapisków z tamtych czasów wynika, że sekretnym składnikiem wybornego smaku przepalanek było dodanie odpowiednio przepalonego cukru we właściwym momencie produkcji trunku. Polowaca Przepalanka Góralska to wódka o smaku palonego cukru oraz toffi. Wytwarzana z wysokiej jakości polskiego spirytusu zbożowego, którego głównym składnikiem jest tradycyjne, polskie żyto z dodatkiem komponentów smakowych. Wódka na palonym cukrze to tradycyjny góralski trunek, który do dziś pije się niemal na każdym weselu w górach.
Termin "Bruadar" pochodzi z języka szkocko-gaelickiego i oznacza "sen". Historię tego gatunku możemy śledzić od XVIII wieku, a sam trunek spożywać można w czystej postaci, z lodem a także w koktajlach. Bruadar produkowany jest przez firmę Morrison, bazując na whisky single malt, miodzie i owocach tarniny.
Wiśniówka to tradycyjna wódka wytwarzana od pokoleń w wyniku nalewu i maceracji spirytusu na soczyste i dojrzałe owoce wiśni. Wiśniówka Góralska Polowaca to tradycyjna wiśniówka produkowana wyłącznie z najwyższej jakości, pięciokrotnie destylowanego alkoholu zbożowego i naturalnych komponentów smakowych. Smak i zapach: słodki, wiśniowy.
Orzechówki od zarania dziejów są wytwarzane w celach leczniczych. Orzechy z których powstają mają niesamowite właściwości zdrowotne, które wspomagają trawienie. Mogą być wytwarzane z różnych orzechów, co nie wpływa na ich właściwości zdrowotne, ale na walory smakowe. Orzechy laskowe wyróżniają się bardzo delikatnym smakiem oraz miękkim aromatem. Orzechówka Góralska Polowaca to wyjątkowo aromatyczny likier, wytwarzany z orzechów laskowych. Do produkcji używany jest najwyższej jakości, pięciokrotnie destylowany alkohol zbożowy oraz najlepszej jakości komponenty smakowe. Smak i zapach: słodki, orzechowy.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.