Bottega Gianduia
Delikatny smak orzechów i czekolady z lekką domieszką grappy. Niska zawartość alkoholu podkreśla czekoladowy smak. Jest to jedyny likier czekoladowy zawierający grappę z Veneto połączoną z kremem z orzechów laskowych.
Kremowy likier malinowy z białą czekoladą, na bazie grappy. Elegancka butelka uzupełnia wysoką jakość produktu. Charakteryzuje się umiarkowaną zawartością alkoholu, który sprawia, że likier jest bardzo miękki dla podniebieniu o niepowtarzalnym smaku malin.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Delikatny smak orzechów i czekolady z lekką domieszką grappy. Niska zawartość alkoholu podkreśla czekoladowy smak. Jest to jedyny likier czekoladowy zawierający grappę z Veneto połączoną z kremem z orzechów laskowych.
Słodki likier na bazie grappy i białej czekolady. Produkt włoskiej firmy Bottega, znanej z produkcji różnego rodzaju likierów.Bottega Flor Di Latte ma subtelną barwę mleka, oraz fantastyczny smak białej czekolady.Doskonały na deser w małym kieliszku.
Najwyższej jakości kremowy likier o smaku kawy z mlekiem. Bazę tego likieru oryginalnie stanowi włoska grappa. Doskonały na deser. Można pić saute oraz na kostkach lodu.
Ekskluzywny, włoski likier z destylarni Bottega. Idealne połączenie włoskiej grappy Alexander oraz soku i skórek z soczystych, pachnących cytryn prosto ze słonecznej Sycylii. Doskonały jako dodatek do lodów, sorbetów oraz ciast i deserów. Jednak wspaniale działa na trawienie, jako digestif po obfitym posiłku.
Delikatny smak czekolady z lekką domieszką grappy. Niska zawartość alkoholu podkreśla czekoladowy smak.Jest to jedyny likier czekoladowy zawierający grappę z Veneto.
Kremowy likier, przyjemnie słodki i o umiarkowanej zawartości alkoholu, charakteryzujący się intensywnym aromatem pistacji. Pistacje są owocem rośliny pochodzącej z Bliskiego Wschodu, która teraz spontanicznie rośnie na sycylijskim wulkanie Etna. Od zawsze były znane ze swoich właściwości odżywczych. Pistacje, zbierane wyłącznie na Sycylii, są przetwarzane zgodnie na pastę tradycyjną metodą, która zachowuje wszystkie ich cenne właściwości organoleptyczne. Pasta jest następnie umiejętnie mieszana z alkoholem, wodą i cukrem, tworząc kremowy, okrągły, aksamitny likier o intensywnym aromacie sycylijskich pistacji. Z ostatnim dotykiem grappy, Pistacchio Bottega zyskuje szczególną aromatyczność, dzięki czemu likier ten jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
Bottega Panna Cotta to kremowy, przyjemnie słodki likier o umiarkowanej zawartości alkoholu, charakteryzujący się typowym i charakterystycznym zapachem śmietanki i mleka. Panna Cotta to jeden z najpopularniejszych i najbardziej wszechstronnych deserów włoskiej tradycji cukierniczej, charakteryzujący się niezwykle miękką konsystencją. Krem, który jest wytwarzany wyłącznie z mleka z Alp, gotuje się długo z jagodami wanilii z Madagaskaru a dodatek cukru nadaje temu produktowi odrobinę zrównoważonej słodyczy.
Cappuccino to kremowy likier, przyjemnie słodki i o umiarkowanej zawartości alkoholu, charakteryzujący się wyraźnymi nutami mleka i kawy. Jest to produkt wysokiej jakości wyprodukowany we Włoszech, który jest bardziej rozpowszechniony niż espresso, ponieważ jest słodszy. Cappuccino Bottega jest produkowane z mleka alpejskiego, które gotuje się przez długi czas z różnymi rodzajami kawy. Są to doskonałe odmiany Arabiki pochodzenia etiopskiego. Afrykański kraj, którego morfologię charakteryzują urwiste góry i rozległe płaskowyże, uważany jest za kolebkę kawy. Dzięki dodatkowi cukru, Cappuccino Bottega zyskuje nutę zrównoważonej słodyczy i przyjemnej kremowości.
Likier na bazie irlandzkiej whiskey, który został wprowadzony na rynek w 2021 roku. Oparty na połączeniu irlandzkich alkoholi i starzonej whisky typu pot still, łączy się z karmelem i wanilią, tworząc pyszny, gładki napój o bogatym, delikatnym smaku.
Monte Stambecco, bogaty w złoty odcień, to odważny włoski likier amaro. Ten piękny włoski produkt można pić czysto, jako party startera w dniu przyjazdu, a także w różnych koktajlach Amaro. Jest idealnym dodatkiem do każdego baru, uzupełniając wybór drinków na każdą okazję - od przystawki na powitanie po koktajl, który przeniesie Cię do najpiękniejszej brukowanej kawiarni gdzieś we Włoszech.
Likier śmietankowo-waniliowy o smaku kawowym na bazie bourbonu.
Likier na bazie irlandzkiej whiskey, który został wprowadzony na rynek w 2021 roku. Oparty na połączeniu irlandzkich alkoholi i starzonej whisky typu pot still, łączy się z karmelem i wanilią, tworząc pyszny, gładki napój o bogatym, delikatnym smaku.
Irlandzka whiskey zmieszana z gładką, bogatą śmietanką i mleczną czekoladą, wykończona nutą delikatnych przypraw. Świetny likier sam w sobie, można też pić schłodzony lub dodać do kawy lub gorącej czekolady. Doskonały do deserów, z lodami i w towarzystwie domowych, czekoladowych trufli. Kolor - mokka; Aromat - mleczna czekolada i wanilia; Smak - gładkie uderzenie whisky z kremową czekoladą; Finisz - aksamitne, słodkie lody czekoladowe.
Stambecco Tiramisu, to pierwszy w historii likier o smaku Tiramisu, którego receptura bazuje na najbardziej popularnym deserze świata. Naturalne składniki, pośród których znajdziemy lokalnie pozyskiwaną kawę espresso, a także wanilię, mascarpone i biszkopty, tworzą niezwykle aromatyczny trunek.
Destylowany w Great Northern Distillery, Dundalk - Irlandia i starzony w beczkach po bourbonie. Mała partia potrójnie destylowanej whisky słodowej z dodatkiem cynamonu, jedynej serii smakowej z whisky single malt. Słodki w ustach, jak syrop ze słodkim słodem i wanilią. Finisz to eksplozja ognistej przyprawy cynamonowej.
Historie "Przepalanek" sięgają XVIII wieku, z zapisków z tamtych czasów wynika, że sekretnym składnikiem wybornego smaku przepalanek było dodanie odpowiednio przepalonego cukru we właściwym momencie produkcji trunku. Polowaca Przepalanka Góralska to wódka o smaku palonego cukru oraz toffi. Wytwarzana z wysokiej jakości polskiego spirytusu zbożowego, którego głównym składnikiem jest tradycyjne, polskie żyto z dodatkiem komponentów smakowych. Wódka na palonym cukrze to tradycyjny góralski trunek, który do dziś pije się niemal na każdym weselu w górach.
Podróżuj przez karaibskie tropiki, aby cieszyć się słodką, wyspiarską brzoskwinią w towarzystwie najlepszego rumu Casa Hamaca. Casa Hamaca Melocotón to idealne połączenie rumu Casa Hamaca i aromatu soczystych owoców brzoskwini, tworzące trunek o wyjątkowym smaku i aromacie z wyrazistą egzotyczną nutą. Doskonały z kostkami lodu lub jako składnik ulubionych koktajli. W celu zachowania wysokiej jakości produktu, należy przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu.
Termin "Bruadar" pochodzi z języka szkocko-gaelickiego i oznacza "sen". Historię tego gatunku możemy śledzić od XVIII wieku, a sam trunek spożywać można w czystej postaci, z lodem a także w koktajlach. Bruadar produkowany jest przez firmę Morrison, bazując na whisky single malt, miodzie i owocach tarniny.
Ziołowy likier wytwarzany wyłącznie z najwyższej jakości wódki zbożowej i komponentów smakowych. Charakteryzuje się gorzkim, zaokrąglonym smakiem z nutą gorzkiej pomarańczy. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Żurawinówka to tradycyjna wódka wytwarzana od pokoleń. Odpowiednio dobrane proporcje wpływają na jej wyjątkowy smak. Żurawinówka Góralska Polowaca to likier żurawinowy wytwarzany wyłącznie z najwyższej jakości, pięciokrotnie destylowanego alkoholu zbożowego i komponentów smakowych.
Ze względu na obecność naturalnych składników może wytracić się osad.
Casa Hamaca Carambola to idealne połączenie rumu i aromatu egzotycznych owoców karamboli. Połączenie obu tych składników tworzy trunek o wyjątkowym smaku i aromacie. Doskonały z kostkami lodu lub jako składnik drinków. Aby zachować wysoką jakość produktu, należy przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu.
Od zarania dziejów wiadomo, że wódki na bazie pieprzu posiadają właściwości rozgrzewające, łagodzące objawy przeziębienia i grypy, pobudzające układ krążenia, oraz leczące dolegliwości żołądkowe. Polowaca Pieprzówka Góralska to wódka smakowa na bazie ekstraktu z ziaren pieprzu. Naturalny macerat przygotowywany jest poprzez zalanie czarnego pieprzu alkoholem. Po odsączeniu płynu od części stałych powstały nalew wykorzystywany jest do zestawienia Pieprzówki. Wódka wytwarzana na bazie polskiego alkoholu zbożowego, którego wszystkie etapy produkcji odbywają się w Polsce. Delikatnie dosładzana, posiada bogaty aromat oraz ostry smak zakończony delikatną nutą słodyczy.
Likier Limoncello Villa Cardea otrzymywany jest z cytryn IGP (chronione oznaczenie geograficzne) uprawianych w ogrodach wokół Sorrento. Zasady IGP wymagają bardzo krótkiej i naturalnej listy składników: skórka cytryny macerowana w czystym alkoholu, cukrze, wodzie… i słońce Sorrento. Co najmniej 250 gr. cytryn zużywa się na 1 litr limoncello.