Bimber Roast Oolong Tea Da Hong Pao Gin
Gin Da Hong Pao Roasted Oolong Tea, wykorzystuje w recepturze najdroższą z herbat, uprawianą na zboczach gór Wuyi w południowych Chinach. Naturalny kolor, wysoka moc 51,8% oraz zaskakująco słodki smak.
Bimber Kumquat Gin to jasny, rześki i zachwycająco orzeźwiający gin wykonany z ośmiu roślin, w tym kumkwatu. Pochodzący z Chin kumkwat to rzadka odmiana cytrusa, która rośnie powoli wytwarzając bardzo duże owoce o soczystym smaku. Kumquat Gin jest wytwarzany ręcznie pod okiem fachowców w londyńskiej destylarni Bimber Distillery. To klasyczny gin owocowo-jałowcowy pełen odważnych smaków. Owoce kumkwatu czuć bardzo wyraźnie w aromacie i smaku. Dały rześkość, kwaskowość, elegancko połączyły się z aromatem cytryny. Smak jest słodko-cierpki, pomarańczowy, czuć też nuty dzięgla i pieprzu. Finisz rozgrzewający, dużo pieprzu, ziela angielskiego, jałowca, a także kumkwatowo-pomarańczowa słodycz. Można go spożywać z tonikiem lub podawać z odrobiną wody sodowej lub piwa imbirowego na lodzie.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Gin Da Hong Pao Roasted Oolong Tea, wykorzystuje w recepturze najdroższą z herbat, uprawianą na zboczach gór Wuyi w południowych Chinach. Naturalny kolor, wysoka moc 51,8% oraz zaskakująco słodki smak.
BIMBER DISTILLERY
Pomysłodawcą i założycielem jest Polak, Dariusz Płażewski, który w 2003 roku emigrował z Polski, a pasją do sztuki destylacji zaraził go lata temu jego dziadek. Właśnie trzy pokolenia wcześniej, w komunistycznej Polsce, w dość niekomfortowych warunkach produkowano alkohol zwany bimbrem. I choć techniki produkcji są zgoła inne, a i charakter alkoholu nieporównywalny, właśnie słowem Bimber nazwano powstałą w 2015 roku w zachodnim Londynie destylarnię, z typowo polskimi korzeniami.
Przedstawiamy gin ze szkockich wysp. Wytrawny, pikantny, orzeźwiający i gładki. Receptura łączy w sobie dziesięć starannie dobranych roślin - jałowiec Raasay, skórkę słodkiej pomarańczy, skórkę cytryny, korzeń rabarbaru, lukrecji i irysa, nasiona kolendry, pieprz i szkocki podwójnie destylowany spirytus. Każda kropla tego szkockiego ginu jest pieczołowicie destylowana i butelkowana na wyspie Raasay.
Odważny i intensywny gin z destylarni Holyrood w Edynburgu, Height of Arrows Heavy składa się tylko z trzech składników botanicznych: soli morskiej z Isle of Skye, wosku pszczelego i prażonego jałowca. Dzięki prażeniu jałowca zmniejsza się ilość cukru obecnego w roślinach, tworząc ziemiste, mocne nuty jałowca, które są zrównoważone słonym posmakiem i słodyczą w stylu Old Tom.
Ten gin zawiera tylko trzy składniki: jałowiec, sól morską z Isle of Skye i naturalny wosk pszczeli. Wykonany za pomocą metody multi-shot LDN Dry Method - Bright wykorzystuje trzykrotnie więcej składników botanicznych w porównaniu do ich oryginalnego ginu.
Gin destylowany z solą i woskiem pszczelim, aby wydobyć szerokie spektrum smaków ze skromnych jagód jałowca. Świeże aromaty igieł sosnowych, mięty jabłkowej i cytryny natychmiast pojawiają się w nosie, podobnie jak łagodna skórka pomarańczy, która uwydatnia się z czasem. Sam gin jest oleisty z apetycznymi nutami drzewnymi, ziołami i ziemistym pieprzem na finiszu. Ekscytujący kierunek dla kategorii ginów i zasłużony posiadacz nagrody Gin of the Year 2022.
Glaswegin o smaku malinowo-rabarbarowym, który jest wynikiem połączenia ośmiu składników botanicznych - ostropestu plamistego, jałowca włoskiego, kolendry, arcydzięgla, kwiatu pomarańczy, liściowi laurowemu, rumiankowi i różowemu pieprzowi - z maliną i rabarbarem. Bezkompromisowo owocowy smak. Wykonany w 100% z naturalnych składników, jest eleganckim delikatnie różowym ginem o niezwykłym finiszu. Ciepły dżem malinowy i kandyzowany rabarbar; kremowe, waniliowe nuty przywodzące na myśl lody; świeży, rześki kwiat pomarańczy i skórka cytryny dla orzeźwiającego, długiego finiszu z nutą różowego pieprzu. Świetnie smakuje bez dodatków lub z tonikiem, świeżymi malinami i gałązką mięty.
Przedstawiamy gin ze szkockich wysp. Wytrawny, pikantny, orzeźwiający i gładki. Receptura łączy w sobie dziesięć starannie dobranych roślin - jałowiec Raasay, skórkę słodkiej pomarańczy, skórkę cytryny, korzeń rabarbaru, lukrecji i irysa, nasiona kolendry, pieprz i szkocki podwójnie destylowany spirytus. Każda kropla tego szkockiego ginu jest pieczołowicie destylowana i butelkowana na wyspie Raasay. Zestaw zawiera butelkę ginu Raasay i 2 szklanki.
Amrut gin, w którym oprócz tradycyjnych roślin, zastosowano stosowane jako używkę liście betla oraz liście herbaty pozyskiwane ze wzgórz Nilgiri, pasma górskiego pomiędzy Karnataką i Keralą. Pomysł polegał na stworzeniu profilu, który byłby unikalny dla Indii. Góry Nilgiri są częścią zachodnich Ghatów, ponad 7000 stóp nad poziomem morza; oferują szereg środków botanicznych, które wykazują lokalny smak niektórym powszechnie dostępnym gatunkom i ziołom. Nilgiris ma rozległy obszar przeznaczony na plantacje herbaty i uprawia różne indyjskie przyprawy. Badania obejmowały wielokrotne wyprawy do Nilgiris, poszukiwanie licznych roślin i destylowanie ich indywidualnie oraz jako część złożonej receptury w ramach szerokiej karty smakowej.
Klasyczny gin z włoskim akcentem. Destylowany we Włoszech, zawierający najlepszej jakości składniki, w tym ręcznie zbierany jałowiec, włoskie cytryny dojrzewające na słońcu, zmieszane z wodą z włoskiego regionu Piemont. Wszystkie giny Malfy dumnie noszą pieczęć G.Q.D.I., która oznacza Gin di Qualit Distillato in Italia, znak jakości i autentyczności. Doskonały do klasycznych koktajli na bazie ginu.
Idealny dla miłośników ginu. W 100% organiczny spirytus, destylowany z unikalną kombinacją klasycznego ginu botanicznego i lokalnych szkockich roślin: jałowiec, kolendra, angelica, lukrecja, rumianek, grejpfrut, tymianek, szczaw, wrzos - bogaty i kwiatowy. To alkohol jęczmienny naprawdę robi różnicę, dodany słodowy, owocowy ton, który wyjątkowo dobrze komponuje się z wybranymi składnikami botanicznymi. Idealny z tonikiem lub w każdym klasycznym koktajlu ginowym.
THAT BOUTIQUE-Y GIN COMPANY
Lubisz yuzu? My też! W rzeczywistości jesteśmy tak wielkimi fanami ciekawych owoców cytrusowych, że zrobiliśmy gin, który ma pokazać jego wspaniały profil smakowy!
Aromat: wyważone cytrusy, słodka cytryna Amalfi i cierpki grejpfrut, które łączą się z wanilią i czystymi tonami jałowca. Subtelne nuty kwiatowe dodają perfum a ostra, krwista pomarańcza wypełnia tło.
Smak: cytrusy ale ostrzejsze, bardziej wyraziste. Mocne nuty pomarańczy, sorbetu cytrynowego i soczystego grejpfruta łączą się w przyjemnie kremową konsystencję. Subtelne szczypanie korzennego jałowca i aromatycznej kolendry nadają głębi.
Finisz: ziemista sosna z ostrym kęsem imbiru, łagodząca cytrusy.
Idealna porcja: świeża lemoniada.
Pink Royal to owocowy gin, który powstał na bazie oryginalnej receptury Pink 47. Czterokrotnie destylowany, a następnie wyraźnie przyprawiony maliną, jeżyną i żurawiną, co nadaje mu mocno owocowy charakter. Wspaniale smakuje sam w sobie, ale świetnie też komponuje się z lodem i tonikiem lub jako baza do wymyślnych koktajli. Zdobywca złotego medalu The Spirits Business 2016 oraz brązowego na International Spirits Challenge 2016.
London Dry Gin to pierwszy gin wprowadzony przez destylarnię na rynek - w 2012 roku. Nagrodzony srebrnym medalem na International Spirits Challenge w 2019 roku. London Dry posiada intensywne aromaty jałowca oraz świeżego olejku cytrynowego. W smaku jest zrównoważony, jałowcowy, cytrusowy, z nutą ziemistych przypraw. Na finiszu wyczuwalny jest długotrwały, wytrawny, cytrusowy smak.
Ten zachwycająco orzeźwiający gin jest inspirowany owocami cytrusowymi, które w czasach rozkwitu Imperium Brytyjskiego spływały Tamizą z odległych krajów. Brazilian Lime doskonale komponuje się z tonikiem, ale sprawdza się również w koktajlach inspirowanych tropikami. Na nosie wyczuwalna jest aromatyczna skórka limonki i inne cytrusy. Smak oraz finisz pełen jest lekkich, pikantnych nut limonki. Każdy jest łyk stanowi porywającą eksplozję smaku! Gin zdobył srebrny medal w konkursie San Francisco World Spirits Competition 2021.
Etsu Double Yuzu Gin jest destylowany w destylarni Akita w Japonii na wyspie Honsiu. Prefektura Akita znajduje się na wybrzeżu Morza Japońskiego i rozciąga się na wschód do gór ?u, najdłuższego pasma górskiego w Japonii. To właśnie z tych gór Etsu Double Yuzu czerpie świeże i lekkie aromaty. Etsu Yuzu Gin był macerowany przez siedem dni przy użyciu tradycyjnych roślin, takich jak japońskie Yuzu, jagody jałowca, korzeń lukrecji, arcydzięgiel, kolendra i matcha. Po maceracji destylowany jest tylko gin bez składników botanicznych, co pozwala na zaparzenie olejków. Dopiero po procesie destylacji dodawana jest świeża woda z górskiego źródła, co nadaje świeżego smaku. Etsu Double Yuzu Gin jest świeży, z nutami cytrusowymi, wykorzystujący naturalne składniki, z wyjątkowym i lekkim wykończeniem.
Etsu Double Orange Gin jest macerowany przez siedem dni z tradycyjnymi składnikami roślinnymi, takimi jak japońska gorzka pomarańcza, jagody jałowca, korzeń lukrecji, arcydzięgiel i kolendra. Po destylacji dodaje się świeżą, górską wodę, która orzeźwia smak. Gin Etsu Double Orange jest bezbarwny, owocowy, z lekkim wykończeniem. W smaku świeże soczyste pomarańcze, owoce yuzu, cytryny. Finisz długi i krągły. Japoński termin "Etsu" oznacza "przyjemność", co sprawia, że natychmiast staje się jasne, czego można się spodziewać, delektując się ginem. Gin Etsu jest koniecznością dla tych, którzy czują się głęboko związani z krainą wschodzącego słońca, a także mają słabość do egzotycznych smaków.
Miodula Premium Distilled Gin jest wytwarzany z 9 surowców botanicznych indywidualnie destylowanych w małych partiach: świeże owoce cytrusowe (słodkie pomarańcze i całe cytryny) z Hiszpanii - jagody jałowca i korzeń irysa z Włoch - kolendra z Maroko - korzeń arcydzięgla, strąki kardamonu i korzeń lukrecji z Indii - całe laski wanilii z Madagaskaru – z miodem. Produkt zawiera miód.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.