Bimber Roast Oolong Tea Da Hong Pao Gin
Gin Da Hong Pao Roasted Oolong Tea, wykorzystuje w recepturze najdroższą z herbat, uprawianą na zboczach gór Wuyi w południowych Chinach. Naturalny kolor, wysoka moc 51,8% oraz zaskakująco słodki smak.
Bimber Kumquat Gin to jasny, rześki i zachwycająco orzeźwiający gin wykonany z ośmiu roślin, w tym kumkwatu. Pochodzący z Chin kumkwat to rzadka odmiana cytrusa, która rośnie powoli wytwarzając bardzo duże owoce o soczystym smaku. Kumquat Gin jest wytwarzany ręcznie pod okiem fachowców w londyńskiej destylarni Bimber Distillery. To klasyczny gin owocowo-jałowcowy pełen odważnych smaków. Owoce kumkwatu czuć bardzo wyraźnie w aromacie i smaku. Dały rześkość, kwaskowość, elegancko połączyły się z aromatem cytryny. Smak jest słodko-cierpki, pomarańczowy, czuć też nuty dzięgla i pieprzu. Finisz rozgrzewający, dużo pieprzu, ziela angielskiego, jałowca, a także kumkwatowo-pomarańczowa słodycz. Można go spożywać z tonikiem lub podawać z odrobiną wody sodowej lub piwa imbirowego na lodzie.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Gin Da Hong Pao Roasted Oolong Tea, wykorzystuje w recepturze najdroższą z herbat, uprawianą na zboczach gór Wuyi w południowych Chinach. Naturalny kolor, wysoka moc 51,8% oraz zaskakująco słodki smak.
BIMBER DISTILLERY
Pomysłodawcą i założycielem jest Polak, Dariusz Płażewski, który w 2003 roku emigrował z Polski, a pasją do sztuki destylacji zaraził go lata temu jego dziadek. Właśnie trzy pokolenia wcześniej, w komunistycznej Polsce, w dość niekomfortowych warunkach produkowano alkohol zwany bimbrem. I choć techniki produkcji są zgoła inne, a i charakter alkoholu nieporównywalny, właśnie słowem Bimber nazwano powstałą w 2015 roku w zachodnim Londynie destylarnię, z typowo polskimi korzeniami.
Przedstawiamy gin ze szkockich wysp. Wytrawny, pikantny, orzeźwiający i gładki. Receptura łączy w sobie dziesięć starannie dobranych roślin - jałowiec Raasay, skórkę słodkiej pomarańczy, skórkę cytryny, korzeń rabarbaru, lukrecji i irysa, nasiona kolendry, pieprz i szkocki podwójnie destylowany spirytus. Każda kropla tego szkockiego ginu jest pieczołowicie destylowana i butelkowana na wyspie Raasay.
Odważny i intensywny gin z destylarni Holyrood w Edynburgu, Height of Arrows Heavy składa się tylko z trzech składników botanicznych: soli morskiej z Isle of Skye, wosku pszczelego i prażonego jałowca. Dzięki prażeniu jałowca zmniejsza się ilość cukru obecnego w roślinach, tworząc ziemiste, mocne nuty jałowca, które są zrównoważone słonym posmakiem i słodyczą w stylu Old Tom.
Już po dziesięciu latach jako gwiazda światowej sceny whisky, Kavalan Distillery wypuściła pierwszy gin inspirowany Tajwanem. Wykorzystując składniki roślinne pochodzące z Yilan, na obrzeżach Tajpej, w tym skórkę kumkwatu, suszone owoce gwiaździste i ekstrakty botaniczne z czerwonego miąższu guawy, mieszanka zawiera również jałowiec, anyż i kolendrę. Wyprodukowany przy użyciu bazy ze słodu jęczmiennego, Master Distiller, Ian Chang dodaje: "Przede wszystkim chciałem, aby ten gin był orzeźwiający i elegancki. Wyobraź sobie kąpiel w kryształowym basenie w intensywny letni dzień. To właśnie miałem na myśli podczas picia Kavalan Gin." Ostateczny wynik to podwójnie filtrowany węglem drzewnym i potrójnie destylowany.
Ten gin zawiera tylko trzy składniki: jałowiec, sól morską z Isle of Skye i naturalny wosk pszczeli. Wykonany za pomocą metody multi-shot LDN Dry Method - Bright wykorzystuje trzykrotnie więcej składników botanicznych w porównaniu do ich oryginalnego ginu.
Gin destylowany z solą i woskiem pszczelim, aby wydobyć szerokie spektrum smaków ze skromnych jagód jałowca. Świeże aromaty igieł sosnowych, mięty jabłkowej i cytryny natychmiast pojawiają się w nosie, podobnie jak łagodna skórka pomarańczy, która uwydatnia się z czasem. Sam gin jest oleisty z apetycznymi nutami drzewnymi, ziołami i ziemistym pieprzem na finiszu. Ekscytujący kierunek dla kategorii ginów i zasłużony posiadacz nagrody Gin of the Year 2022.
Glaswegin o smaku malinowo-rabarbarowym, który jest wynikiem połączenia ośmiu składników botanicznych - ostropestu plamistego, jałowca włoskiego, kolendry, arcydzięgla, kwiatu pomarańczy, liściowi laurowemu, rumiankowi i różowemu pieprzowi - z maliną i rabarbarem. Bezkompromisowo owocowy smak. Wykonany w 100% z naturalnych składników, jest eleganckim delikatnie różowym ginem o niezwykłym finiszu. Ciepły dżem malinowy i kandyzowany rabarbar; kremowe, waniliowe nuty przywodzące na myśl lody; świeży, rześki kwiat pomarańczy i skórka cytryny dla orzeźwiającego, długiego finiszu z nutą różowego pieprzu. Świetnie smakuje bez dodatków lub z tonikiem, świeżymi malinami i gałązką mięty.
Przedstawiamy gin ze szkockich wysp. Wytrawny, pikantny, orzeźwiający i gładki. Receptura łączy w sobie dziesięć starannie dobranych roślin - jałowiec Raasay, skórkę słodkiej pomarańczy, skórkę cytryny, korzeń rabarbaru, lukrecji i irysa, nasiona kolendry, pieprz i szkocki podwójnie destylowany spirytus. Każda kropla tego szkockiego ginu jest pieczołowicie destylowana i butelkowana na wyspie Raasay. Zestaw zawiera butelkę ginu Raasay i 2 szklanki.
Etsu Double Yuzu Gin jest destylowany w destylarni Akita w Japonii na wyspie Honsiu. Prefektura Akita znajduje się na wybrzeżu Morza Japońskiego i rozciąga się na wschód do gór u, najdłuższego pasma górskiego w Japonii. To właśnie z tych gór Etsu Double Yuzu czerpie świeże i lekkie aromaty. Etsu Yuzu Gin był macerowany przez siedem dni przy użyciu tradycyjnych roślin, takich jak japońskie Yuzu, jagody jałowca, korzeń lukrecji, arcydzięgiel, kolendra i matcha. Po maceracji destylowany jest tylko gin bez składników botanicznych, co pozwala na zaparzenie olejków. Dopiero po procesie destylacji dodawana jest świeża woda z górskiego źródła, co nadaje świeżego smaku. Etsu Double Yuzu Gin jest świeży, z nutami cytrusowymi, wykorzystujący naturalne składniki, z wyjątkowym i lekkim wykończeniem.
Etsu Double Orange Gin jest macerowany przez siedem dni z tradycyjnymi składnikami roślinnymi, takimi jak japońska gorzka pomarańcza, jagody jałowca, korzeń lukrecji, arcydzięgiel i kolendra. Po destylacji dodaje się świeżą, górską wodę, która orzeźwia smak. Gin Etsu Double Orange jest bezbarwny, owocowy, z lekkim wykończeniem. W smaku świeże soczyste pomarańcze, owoce yuzu, cytryny. Finisz długi i krągły. Japoński termin "Etsu" oznacza "przyjemność", co sprawia, że natychmiast staje się jasne, czego można się spodziewać, delektując się ginem. Gin Etsu jest koniecznością dla tych, którzy czują się głęboko związani z krainą wschodzącego słońca, a także mają słabość do egzotycznych smaków.
Idealny dla miłośników ginu. W 100% organiczny spirytus, destylowany z unikalną kombinacją klasycznego ginu botanicznego i lokalnych szkockich roślin: jałowiec, kolendra, angelica, lukrecja, rumianek, grejpfrut, tymianek, szczaw, wrzos - bogaty i kwiatowy. To alkohol jęczmienny naprawdę robi różnicę, dodany słodowy, owocowy ton, który wyjątkowo dobrze komponuje się z wybranymi składnikami botanicznymi. Idealny z tonikiem lub w każdym klasycznym koktajlu ginowym.
No.3 London Dry Gin jest destylowany według zastrzeżonej receptury firmy Berry Bros & Rudd, z siedzibą w Londynie przy ulicy St. James 3. Stąd nazwa ginu i klucz do sklepu, który zaczął od handlu kawą w 1698 roku. Trzy rodzaje owoców i przypraw, kształtują styl tego ginu: jałowiec z Włoch nadaje charakterystycznego smaku i sosnowo-lawendowy aromat, skórka ze słodkich hiszpańskich pomarańczy daje świeżość, a sok z grejpfrutów wzmacnia cytrusową owocowość. Korzeń arcydzięgla powoduje ziemistość i wytrawność, marokańskie ziarno kolendry wzmaga cytrynowe smaki, zaś strąki kardamonu wykańczają smak korzennym, aromatycznym i ciepłym akcentem.
Batched oferuje ręcznie robiony barowy gin Strawberry & Rhubarb Sour prosto z butelki - wystarczy wstrząsnąć i nalać! Nasz gin prezentuje wyrafinowaną harmonię składników botanicznych, w tym jałowca, nasion kolendry, korzenia irysa, arcydzięgla i skórki cytrusowej. Zachwycająca, dojrzewająca na winorośli truskawka i naturalnie cierpki rabarbar tworzą idealny słodko-kwaśny akcent - tworząc koktajl, po który będziesz sięgać raz po raz. Po prostu wlej do shakera z lodem i hojnie wstrząśnij przez 20 sekund przed podaniem według własnego uznania. Równie pyszny co wygodny.
Ten zachwycająco orzeźwiający gin jest inspirowany owocami cytrusowymi, które w czasach rozkwitu Imperium Brytyjskiego spływały Tamizą z odległych krajów. Brazilian Lime doskonale komponuje się z tonikiem, ale sprawdza się również w koktajlach inspirowanych tropikami. Na nosie wyczuwalna jest aromatyczna skórka limonki i inne cytrusy. Smak oraz finisz pełen jest lekkich, pikantnych nut limonki. Każdy jest łyk stanowi porywającą eksplozję smaku! Gin zdobył srebrny medal w konkursie San Francisco World Spirits Competition 2021.
Pink Royal to owocowy gin, który powstał na bazie oryginalnej receptury Pink 47. Czterokrotnie destylowany, a następnie wyraźnie przyprawiony maliną, jeżyną i żurawiną, co nadaje mu mocno owocowy charakter. Wspaniale smakuje sam w sobie, ale świetnie też komponuje się z lodem i tonikiem lub jako baza do wymyślnych koktajli. Zdobywca złotego medalu The Spirits Business 2016 oraz brązowego na International Spirits Challenge 2016.
Klasyczny gin z włoskim akcentem. Destylowany we Włoszech, zawierający najlepszej jakości składniki, w tym ręcznie zbierany jałowiec, włoskie cytryny dojrzewające na słońcu, zmieszane z wodą z włoskiego regionu Piemont. Wszystkie giny Malfy dumnie noszą pieczęć G.Q.D.I., która oznacza Gin di Qualit Distillato in Italia, znak jakości i autentyczności. Doskonały do klasycznych koktajli na bazie ginu.
Sercem tego wykwintnego ginu są pochodzące ze słonecznej Hiszpanii cytryny Murcian Fino, których eleganckie nuty smakowe uzupełniają mandarynki i słodkie pomarańcze, aby uzyskać subtelnie słodki, ale zrównoważony smak, którym będą cieszyć się miłośnicy koktajli na całym świecie. Dojrzałe cytryny Murcian Fino, z jednego późnego zbioru, dojrzewają w śródziemnomorskim słońcu i pozostawia się je do dojrzewania w miesiącach zimowych. Są zbierane ręcznie i ręcznie obierane, gdy są najbardziej dojrzałe, aby zapewnić wykorzystanie najbardziej intensywnych cytrusowych aromatów i smaków. Ten London Dry Gin nie zawiera sztucznych aromatów ani esencji, a cały swój smak czerpie wyłącznie z substancji roślinnych i samego procesu destylacji, wychwytując najlepsze smaki, jakie natura ma do zaoferowania.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.