Specjał Podlaski - Słodka Przepalanka
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Linia słodkich trunków będących kompozycją naturalnych składników, inspirowana tradycją zaprawiania mocnych alkoholi na Podlasiu. Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Słodki smak i aromat owoców mirabelki. Produkt naturalny, możliwy osad.
Historia rodziny Naud sięga 1936 roku, kiedy to XIX wieczny młyn został przerobiony na destylarnię koniaku. Destylarnia wyposażona została w pięć małych alembików charentais. W 1999 roku rozpoczęto w niej także destylację wódki, tworząc ją z lokalnej, zimowej odmiany pszenicy. Jednak odmiennie od innych gatunków wódki, wódka Naud destylowana jest w małych, miedzianych alembikach, zachowując w przeciwieństwie do wódki rektyfikowanej w kolumnach znacznie bogatszą gamę aromatów. Przed zabutelkowaniem jest ona rozcieńczana naturalną wodą ze strumienia, przepływającego na terenie posiadłości.
Vusa w języku Zulu oznacza "przebudzenie". Pochodząca prosto z KwaZulu-Natal w RPA wódka Vusa jest wytwarzana z lokalnej trzciny cukrowej, która rośnie naturalnie w subtropikalnym klimacie regionu. Destylowana w 10-tacowym wielokolumnowym miedzianym destylatorze, a następnie filtrowana przez Baobab jako węgiel aktywowany, który nadaje wódce słodycz i czystość. Następnie obniża się poziom alkoholu do 40% za pomocą czystej wody z rzeki Lions. Aromat - przyjemne nuty ziołowe; Smak - bardzo dobrze wyważony, nuty kojącego eukaliptusa i subtelna waniliowa słodycz; Finisz - długi i gładki.
Batched oferuje ręcznie robione Espresso Martini o jakości barowej prosto z butelki - wstrząśnij i nalej! Zaczynamy od najwyższej jakości wódki z Nowej Zelandii, która jest destylowana trzykrotnie i filtrowana przez węgiel drzewny dla wyjątkowej czystości, a następnie mieszamy ją z parzoną na zimno kawą fairtrade. To luksusowy przysmak z nutami wanilii, kakao, prażonego dębu i delikatnym akcentem czekolady. To, co wyróżnia Batched, to unikalna technologia śmietanki, dzięki której możesz odtworzyć piankową dobroć dobrze zrobionego koktajlu w zaciszu własnego domu. Po prostu wlej do shakera z lodem i hojnie wstrząśnij przez 20 sekund przed podaniem według własnego uznania. Równie pyszne, co wygodne.
Chopin Blended Vodka to limitowana seria doskonałych wódek powstających poprzez mariaż różnych wersji z rodziny wódek Chopin. Dzięki połączeniu Chopin Potato i Chopin Wheat, z natury kremowa i łagodna, wódka ziemniaczana zyskała lekkość i słodycz wódki pszenicznej. Przyjemnych wrażeń zmysłowych dostarcza zarówno zaskakująca kombinacja smaków i nut zapachowych jaki i piękna złota butelka.
Ziołowy likier wytwarzany wyłącznie z najwyższej jakości wódki zbożowej i komponentów smakowych. Charakteryzuje się gorzkim, zaokrąglonym smakiem z nutą gorzkiej pomarańczy. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Historie "Przepalanek" sięgają XVIII wieku, z zapisków z tamtych czasów wynika, że sekretnym składnikiem wybornego smaku przepalanek było dodanie odpowiednio przepalonego cukru we właściwym momencie produkcji trunku. Polowaca Przepalanka Góralska to wódka o smaku palonego cukru oraz toffi. Wytwarzana z wysokiej jakości polskiego spirytusu zbożowego, którego głównym składnikiem jest tradycyjne, polskie żyto z dodatkiem komponentów smakowych. Wódka na palonym cukrze to tradycyjny góralski trunek, który do dziś pije się niemal na każdym weselu w górach.
BIMBER DISTILLERY
Pomysłodawcą i założycielem jest Polak, Dariusz Płażewski, który w 2003 roku emigrował z Polski, a pasją do sztuki destylacji zaraził go lata temu jego dziadek. Właśnie trzy pokolenia wcześniej, w komunistycznej Polsce, w dość niekomfortowych warunkach produkowano alkohol zwany bimbrem. I choć techniki produkcji są zgoła inne, a i charakter alkoholu nieporównywalny, właśnie słowem Bimber nazwano powstałą w 2015 roku w zachodnim Londynie destylarnię, z typowo polskimi korzeniami.
Litworówka jest od pokoleń produkowana w Tatrach. Powstaje na bazie spirytusu oraz naturalnie rosnącego arcydzięgla litworu. Litwor ma działania uzdrawiające, łagodzi ból oraz niszczy bakterie. Ze względu na właściwości litworu powstała legenda, głosząca, że roślina ta została dana człowiekowi przez samego Archanioła Rafała. Polowaca Litworówka Góralska to naturalna regionalna wódka z Podhala, charakteryzująca się niepowtarzalnym ziołowo-korzennym smakiem i aromatem z nutą przypraw i miodu. Swoją barwę zawdzięcza indywidualnie, ręcznie przygotowywanym naturalnym maceratom z ziół i przypraw. Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smak i zapach: ziołowo-korzenny.
Orzechówki od zarania dziejów są wytwarzane w celach leczniczych. Orzechy z których powstają mają niesamowite właściwości zdrowotne, które wspomagają trawienie. Mogą być wytwarzane z różnych orzechów, co nie wpływa na ich właściwości zdrowotne, ale na walory smakowe. Orzechy laskowe wyróżniają się bardzo delikatnym smakiem oraz miękkim aromatem. Orzechówka Góralska Polowaca to wyjątkowo aromatyczny likier, wytwarzany z orzechów laskowych. Do produkcji używany jest najwyższej jakości, pięciokrotnie destylowany alkohol zbożowy oraz najlepszej jakości komponenty smakowe. Smak i zapach: słodki, orzechowy.
Wódka wyprodukowana z ziemniaków Ikar zbieranych na koniec sezonu, w których poziom skrobi wynosi około 22%. Wódka Baltic jest destylowana z czystego ziemniaczanego spirytusu, a następnie dwukrotnie filtrowana i poddawana naturalnym procesom rafinacji. Delikatna, z nutą świeżych warzyw, delikatny zapach alkoholu. Bogaty i ziemisty smak z przyjemnym waniliowym zakończeniem.
Grey Goose to wódka produkowana i rozlewana we Francji, w regionie Cognac. Jest to wódka pszeniczna, poddawana pięciokrotnej destylacji, woda do niej pochodzi ze skał Masywu Centralnego. Dzięki miękkiej pszenicy ozimej i wodzie źródlanej Gensac powstaje jedna z najlepszych wódek na rynku. Na butelce znajduje się ręcznie malowana gęś przelatująca nad francuskimi Alpami. Marka została stworzona przez Sidneya Franka, wprowadzona w 1997 roku szybko zdobyła popularność i uznanie.
Wiśniówka to tradycyjna wódka wytwarzana od pokoleń w wyniku nalewu i maceracji spirytusu na soczyste i dojrzałe owoce wiśni. Wiśniówka Góralska Polowaca to tradycyjna wiśniówka produkowana wyłącznie z najwyższej jakości, pięciokrotnie destylowanego alkoholu zbożowego i naturalnych komponentów smakowych. Smak i zapach: słodki, wiśniowy.
Od zarania dziejów wiadomo, że wódki na bazie pieprzu posiadają właściwości rozgrzewające, łagodzące objawy przeziębienia i grypy, pobudzające układ krążenia, oraz leczące dolegliwości żołądkowe. Polowaca Pieprzówka Góralska to wódka smakowa na bazie ekstraktu z ziaren pieprzu. Naturalny macerat przygotowywany jest poprzez zalanie czarnego pieprzu alkoholem. Po odsączeniu płynu od części stałych powstały nalew wykorzystywany jest do zestawienia Pieprzówki. Wódka wytwarzana na bazie polskiego alkoholu zbożowego, którego wszystkie etapy produkcji odbywają się w Polsce. Delikatnie dosładzana, posiada bogaty aromat oraz ostry smak zakończony delikatną nutą słodyczy.
Brytyjska wódka klasy ultra premium. Produkowana z buraka cukrowego tradycyjną metodą rzemieślniczą w miedzianych alembikach, w nawiedzonej kopalni soli w Cambridge. Dostępne są 4 wersje kolorystyczne, które tworzą serię. Jest to produkt, który podbił najlepsze kluby na świecie zaczynając od Londynu.
Wódka V-One Szafirowa Cytryna to unikalny trunek, który wyróżnia się zarówno swoim niezwykłym naturalnym kolorem jak i doskonałym smakiem. Jest to wódka o orzeźwiającym smaku cytryny, która ma niecodzienny, intensywny niebieski kolor. Jednak po dodaniu soku z cytryny, ta magiczna wódka zmienia swój kolor na urzekający różowy, co czyni ją nie tylko smakowym doznaniem, ale także interesującym wizualnym efektem. Wódka V-One Szafirowa Cytryna jest starannie przygotowana z zastosowaniem pszenicy orkiszowej, która nadaje jej gładką i aksamitną teksturę. Pszenica orkiszowa jest odmianą pszenicy o wyjątkowych właściwościach smakowych, co sprawia, że ta wódka jest jeszcze bardziej wyjątkowa.
Blue 42 to wódka angielska, produkowana z lokalnej pszenicy, trzykrotnie destylowana i trzykrotnie filtrowana. Produkowana przez firmę Old St Andrews, tą samą, która butelkuje whisky Club House (butelka w kształcie piłki golfowej). Mimo podwyższonej mocy do 42%, jest łagodna i delikatna, pozbawiona typowej dla wódek ostrości. Na międzynarodowych zawodach odbywających się pod koniec 2016 roku w Malezji, które zgromadziły najlepszych 20 barmanów, 17 z nich w ślepej degustacji wskazało na Blue 42 jako zwycięzcę. W 2013 roku na International Spirits Challenge odbywających się w Anglii, wódka Blue 42 zdobyła srebrny medal.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.