Specjał Podlaski - Słodka Przepalanka
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Produkt naturalny.
Oryginalny trunek oparty o własną recepturę przygotowany z naturalnych składników. Intensywny w smaku i delikatny w aromacie. Słodki smak i aromat owoców mirabelki. Produkt naturalny, możliwy osad.
Vusa w języku Zulu oznacza "przebudzenie". Pochodząca prosto z KwaZulu-Natal w RPA wódka Vusa jest wytwarzana z lokalnej trzciny cukrowej, która rośnie naturalnie w subtropikalnym klimacie regionu. Destylowana w 10-tacowym wielokolumnowym miedzianym destylatorze, a następnie filtrowana przez Baobab jako węgiel aktywowany, który nadaje wódce słodycz i czystość. Następnie obniża się poziom alkoholu do 40% za pomocą czystej wody z rzeki Lions. Aromat - przyjemne nuty ziołowe; Smak - bardzo dobrze wyważony, nuty kojącego eukaliptusa i subtelna waniliowa słodycz; Finisz - długi i gładki.
Chopin Blended Vodka to limitowana seria doskonałych wódek powstających poprzez mariaż różnych wersji z rodziny wódek Chopin. Dzięki połączeniu Chopin Potato i Chopin Wheat, z natury kremowa i łagodna, wódka ziemniaczana zyskała lekkość i słodycz wódki pszenicznej. Przyjemnych wrażeń zmysłowych dostarcza zarówno zaskakująca kombinacja smaków i nut zapachowych jaki i piękna złota butelka.
Historie "Przepalanek" sięgają XVIII wieku, z zapisków z tamtych czasów wynika, że sekretnym składnikiem wybornego smaku przepalanek było dodanie odpowiednio przepalonego cukru we właściwym momencie produkcji trunku. Polowaca Przepalanka Góralska to wódka o smaku palonego cukru oraz toffi. Wytwarzana z wysokiej jakości polskiego spirytusu zbożowego, którego głównym składnikiem jest tradycyjne, polskie żyto z dodatkiem komponentów smakowych. Wódka na palonym cukrze to tradycyjny góralski trunek, który do dziś pije się niemal na każdym weselu w górach.
Historia rodziny Naud sięga 1936 roku, kiedy to XIX wieczny młyn został przerobiony na destylarnię koniaku. Destylarnia wyposażona została w pięć małych alembików charentais. W 1999 roku rozpoczęto w niej także destylację wódki, tworząc ją z lokalnej, zimowej odmiany pszenicy. Jednak odmiennie od innych gatunków wódki, wódka Naud destylowana jest w małych, miedzianych alembikach, zachowując w przeciwieństwie do wódki rektyfikowanej w kolumnach znacznie bogatszą gamę aromatów. Przed zabutelkowaniem jest ona rozcieńczana naturalną wodą ze strumienia, przepływającego na terenie posiadłości.
BIMBER DISTILLERY
Pomysłodawcą i założycielem jest Polak, Dariusz Płażewski, który w 2003 roku emigrował z Polski, a pasją do sztuki destylacji zaraził go lata temu jego dziadek. Właśnie trzy pokolenia wcześniej, w komunistycznej Polsce, w dość niekomfortowych warunkach produkowano alkohol zwany bimbrem. I choć techniki produkcji są zgoła inne, a i charakter alkoholu nieporównywalny, właśnie słowem Bimber nazwano powstałą w 2015 roku w zachodnim Londynie destylarnię, z typowo polskimi korzeniami.
Litworówka jest od pokoleń produkowana w Tatrach. Powstaje na bazie spirytusu oraz naturalnie rosnącego arcydzięgla litworu. Litwor ma działania uzdrawiające, łagodzi ból oraz niszczy bakterie. Ze względu na właściwości litworu powstała legenda, głosząca, że roślina ta została dana człowiekowi przez samego Archanioła Rafała. Polowaca Litworówka Góralska to naturalna regionalna wódka z Podhala, charakteryzująca się niepowtarzalnym ziołowo-korzennym smakiem i aromatem z nutą przypraw i miodu. Swoją barwę zawdzięcza indywidualnie, ręcznie przygotowywanym naturalnym maceratom z ziół i przypraw. Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smak i zapach: ziołowo-korzenny.
Wódka wyprodukowana z ziemniaków Ikar zbieranych na koniec sezonu, w których poziom skrobi wynosi około 22%. Wódka Baltic jest destylowana z czystego ziemniaczanego spirytusu, a następnie dwukrotnie filtrowana i poddawana naturalnym procesom rafinacji. Delikatna, z nutą świeżych warzyw, delikatny zapach alkoholu. Bogaty i ziemisty smak z przyjemnym waniliowym zakończeniem.
Żurawinówka to tradycyjna wódka wytwarzana od pokoleń. Odpowiednio dobrane proporcje wpływają na jej wyjątkowy smak. Żurawinówka Góralska Polowaca to likier żurawinowy wytwarzany wyłącznie z najwyższej jakości, pięciokrotnie destylowanego alkoholu zbożowego i komponentów smakowych.
Ze względu na obecność naturalnych składników może wytracić się osad.
Od zarania dziejów wiadomo, że wódki na bazie pieprzu posiadają właściwości rozgrzewające, łagodzące objawy przeziębienia i grypy, pobudzające układ krążenia, oraz leczące dolegliwości żołądkowe. Polowaca Pieprzówka Góralska to wódka smakowa na bazie ekstraktu z ziaren pieprzu. Naturalny macerat przygotowywany jest poprzez zalanie czarnego pieprzu alkoholem. Po odsączeniu płynu od części stałych powstały nalew wykorzystywany jest do zestawienia Pieprzówki. Wódka wytwarzana na bazie polskiego alkoholu zbożowego, którego wszystkie etapy produkcji odbywają się w Polsce. Delikatnie dosładzana, posiada bogaty aromat oraz ostry smak zakończony delikatną nutą słodyczy.
Brytyjska wódka klasy ultra premium. Produkowana z buraka cukrowego tradycyjną metodą rzemieślniczą w miedzianych alembikach, w nawiedzonej kopalni soli w Cambridge. Dostępne są 4 wersje kolorystyczne, które tworzą serię. Jest to produkt, który podbił najlepsze kluby na świecie zaczynając od Londynu.
Grey Goose to wódka produkowana i rozlewana we Francji, w regionie Cognac. Jest to wódka pszeniczna, poddawana pięciokrotnej destylacji, woda do niej pochodzi ze skał Masywu Centralnego. Dzięki miękkiej pszenicy ozimej i wodzie źródlanej Gensac powstaje jedna z najlepszych wódek na rynku. Na butelce znajduje się ręcznie malowana gęś przelatująca nad francuskimi Alpami. Marka została stworzona przez Sidneya Franka, wprowadzona w 1997 roku szybko zdobyła popularność i uznanie.
Wódka czysta zgodnie z polską tradycją wytwarzana jest wyłącznie na bazie spirytusu zbożowego. Łagodny smak z wyczuwalnym zbożowym aromatem. Długi okres leżakowania i ręczny rozlew.
Oryginalna, mocna wódka pochodząca z Podlasia. Jej receptura wynika z tradycji tego regionu i jest objęta tajemnicą. Przygotowana na bazie destylatu z prażonych ziaren zbóż i doprawiana palonym karmelem. Do produkcji wykorzystano wyłącznie naturalne składniki.
Tokyo Nights Vodka jest trzykrotnie destylowana a następnie czterokrotnie filtrowana przy użyciu węgla brzozowego. Wytwarzana z lokalnej melasy z cukru trzcinowego, który od razu zanurza nas w japońskiej tradycji. Tokyo Nights Vodka jest nasycana yuzu przed butelkowaniem, który zapewnia złożoną mieszankę nut cytrusowych ucieleśniających subtelne piękno owoców. Ta wódka oferuje eksplozję naturalnego smaku, dzięki czemu jest idealną bazą do koktajli, które zanurzą Cię w japońskim stylu życia.
KOLOR: diamentowy
NOS: świeży i cytrusowy z nutą trawy cytrynowej
PODNIEBIENIE: pięknie utrzymujące się, ale nie agresywne
WYKOŃCZENIE: przyjemne i oryginalne
Stumbras to pierwsza i najstarsza wytwórnia wódki na Litwie, założona w roku 1906. Wódka Stumbras posiada ponad 100 lat historii i doświadczenia. Jest to wyrób należący do najstarszego producenta mocnych alkoholi na Litwie. Alkohol produkowany wg dawnych receptur, którym zawdzięcza wyjątkowy smak. Wódka produkowana jest zgodnie z oryginalną technologią używaną od czasów Carskiej Rosji. W każdej butelce znajduje się ręcznie umieszczony, dojrzały kłos. Doborowe zboże i krystaliczna woda stanowią podstawę wódki STUMBRAS. O jej nieskazitelnej czystości i delikatności smaku decydują specjalne srebrne filtry.
Polowaca Cytrynówka Góralska to tradycyjny likier wytwarzany od pokoleń z soku cytrynowego i kompozycji naturalnych wyciągów ze skórek cytryn (w ilości odpowiadającej min. 40 g cytryn w 1 L likieru). Odpowiednio dobrane proporcje wpływają na jego wyjątkowy smak. Poprzez zastosowanie naturalnych komponentów może wytrącić się naturalny osad. Smak i zapach: słodki, cytrynowy. Jak głoszą zapiski rachunkowe miasta Lwowa cytryny pojawiły się w naszym kraju już w XV wieku. Pojawienie nowego owocu w kraju wzbudziło wśród Polaków ogromne zainteresowanie i chęć eksperymentowania. Oprócz tworzenia konfitur, soków i innych przetworów, spróbowano z powodzeniem wykorzystać owoc do stworzenia nalewki.