Wydana w 2009 roku. Leżakowana w różnych od 30 do 200 litrowych beczkach. Destylat poddawany jest procesowi finiszowania w beczkach uprzednio nasączonych malinowym winem. Aromat jest zatem wyjątkowy, przypominający zapach jesieni i słonego morza, ale także owoców leśnych, miodu, cukierków, z lekko dymną, jałowcową końcówką. Szwedzka destylarnia Mackmyra została założona w 1999 roku. Wyjątkowa konstrukcja, chyba najwyższa pośród destylarni na świecie (37 m) sprawia, że dzięki grawitacji cały proces aż do momentu destylacji odbywa się samodzielnie. Tworzy whisky bazując na dwóch recepturach: delikatnej, owocowej oraz lekko torfowej. Dymny posmak jest unikalny i pochodzi zarówno z torfu, wydobywanego z dna morza Bałtyckiego, co wprowadza lekko słone nuty, jak również z drzewa jałowca. Whisky leżakuje w różnych rodzajach beczek, łącznie z beczkami wykonanymi ze szwedzkiej dębiny. W 2009 roku destylarnia ujawniła plany budowy kolejnej w miejscowości Gavle, kilka mil od obecnej.