-
Szkocka Whisky
add remove
-
Whisky ze świata
add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Europa add remove
-
Wino i Szampan
add remove
- Rodzaj add remove
- Ameryka Płd add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Azja add remove
- Koniak i Armaniak
-
Pozostałe
add remove
- STREFA OKAZJI
- NOWOŚCI
- PREZENTY
Westland Peated
Amerykańska whisky single malt produkowana w 100% ze słodu jęczmiennego, na wzór szkockich. Różnicę stanowi użycie specjalnego rodzaju drożdży sprowadzanych specjalnie z belgijskiego browaru. Drożdże te fermentują bardzo powoli, pozwalając na ekstrakcję szerszej gamy aromatów, niż przy szybszej fermentacji w Szkocji.
Szczegóły produktu
- Marka
- Westland Distillery
- Kod produktu
- 8971
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Amerykańska whisky single malt produkowana w 100% ze słodu jęczmiennego, na wzór szkockich. Różnicę stanowi użycie specjalnego rodzaju drożdży sprowadzanych specjalnie z belgijskiego browaru. Drożdże te fermentują bardzo powoli, pozwalając na ekstrakcję szerszej gamy aromatów, niż przy szybszej fermentacji w Szkocji. Zupełną nowością jest tworzenie zacieru z pięciu różnych gatunków słodu jęczmiennego: lokalnego, niemieckiego, Pale, Brown i Extra Special, co wprowadza do destylatu dodatkowe aromaty pianki marshmallow, czekolady i ciemnych owoców ? (śliwki). W przypadku wersji Peated dochodzi szósty rodzaj słodu, sprowadzany w nasyceniu 55 ppm ze Szkocji. Lokalne prawo jednak zmusza producenta do użycia przynajmniej 51% lokalnego jęczmienia przy wersji dymnej, stąd po wymieszaniu poziom fenoli spada do ok. 20 ppm. Wersja Peated przechodzi dwukrotną destylację w miedzianych alembikach firmy Vendome z Kentucky. Leżakuje w beczkach First Fill Bourbon oraz Virgin Oak w wersjach Coopers Select (z dębu suszonego naturalnie na powietrzu przez 18 miesięcy) i Coopers Reserve (z dębu suszonego naturalnie na powietrzu przez 24 miesiące). Posiada aromat orzechów, przypalanej skórki pomarańczowej, kamfory, jodyny, prażonych pistacji, ziół, palonego drewna i wilgotnej ziemi.

Amerykańska whisky single malt produkowana w 100% ze słodu jęczmiennego, na wzór szkockich. Różnicę stanowi użycie specjalnego rodzaju drożdży sprowadzanych specjalnie z belgijskiego browaru. Drożdże te fermentują bardzo powoli, pozwalając na ekstrakcję szerszej gamy aromatów, niż przy szybszej fermentacji w Szkocji.
Może ci się spodobać również
Westland Sherry Wood
Amerykańska whisky single malt produkowana w 100% ze słodu jęczmiennego, na wzór szkockich. Różnicę stanowi użycie specjalnego rodzaju drożdży sprowadzanych specjalnie z belgijskiego browaru. Drożdże te fermentują bardzo powoli, pozwalając na ekstrakcję szerszej gamy aromatów, niż przy szybszej fermentacji w Szkocji.
Westland Peated
Amerykańska whisky single malt produkowana w 100% ze słodu jęczmiennego, na wzór szkockich. Różnicę stanowi użycie specjalnego rodzaju drożdży sprowadzanych specjalnie z belgijskiego browaru. Drożdże te fermentują bardzo powoli, pozwalając na ekstrakcję szerszej gamy aromatów, niż przy szybszej fermentacji w Szkocji.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Ole Smoky Salty Caramel Whiskey
Mieszanka bogatej, słodkiej whiskey o smaku płynnego karmelu z odrobiną soli morskiej na finiszu.
Ole Smoky Mango Habanero Whiskey
Kreatywność jest sercem tej whisky - słodki smak mango dopełniony pikantnym akcentem habanero. Idealny do tworzenia koktajli z kopnięciem!
Lux Row Four Grain Double Single Barrel
Jak pewnie wszyscy wiecie, a jak nie, to przypominamy, Lux Row Distillers produkuje i butelkuje dwie różne wersje bourbonów: Ezra - receptura żytnia i Rebel - receptura pszeniczna. Tym razem postanowiono połączyć ze sobą obydwie beczki, tworząc edycję Four Grain Double Single Barrel. Four Grain, gdyż łącznie do stworzenia tej wersji potrzebne było żyto, pszenica, kukurydza i jęczmień. Finalnie uzyskano trunek, który łączy w sobie aromaty charakterystyczne dla bourbonów pszenicznych i żytnich, dwie odmienne palety smakowe, zatopione w jednej butelce. Aromat: dąb, karmel i wanilia. Smak: karmel, cytrusy, wanilia i cynamon. Finisz: aksamitnie gładki, z łagodnym dębowym wykończeniem.
Ole Smoky Peanut Butter Whiskey
Łączy w sobie słodki, kremowy smak masła orzechowego, idealnie komponujący się z gładką whiskey Ole Smoky.
Ole Smoky Blue Flame
Amerykańska whiskey, wyprodukowana w 80% z kukurydzy, mieszanki żyta, pszenicy i odrobiny słodu jęczmiennego oraz miejscowej wody z Tennessee. Czysty, jasny, zdecydowany, o mocy 64% - taki powinien być moonshine. Niebieski kolor płomienia jest dowodem na wysoką jakość alkoholu. Dla tych, którzy odważą się igrać z ogniem.
Ole Smoky Cinnamon
Ole Smoky Charred
Amerykańska whiskey, wyprodukowana w 80% z kukurydzy, mieszanki żyta, pszenicy i odrobiny słodu jęczmiennego oraz miejscowej wody z Tennessee. Leżakuje w mocno wypalanych beczkach 2 z dębu amerykańskiego ? stąd jego naturalny kolor whiskey i intensywny, dymny smak. Moonshine o mocy 51,5% (103 proof).
Ole Smoky Butter Pecan
Pyszne smaki masła, śmietanki, prażonych orzechów pekan i karmelu połączone z bimbrem Ole Smoky. Rezultat wręcz niebiański.
Rebel Yell
Bourbon Rebel Yell powstaje z ręcznie wyselekcjonowanych destylatów, dojrzewających w najlepszych miejscach magazynu. Komponowany jest z destylatów starzonych około 6 lat w nowych, wypalonych beczkach.
Yellowstone American Single Malt Whiskey
Stworzona i zabutelkowana dopiero niedawno single malt whisky, produkowana oczywiście w 100% ze słodu jęczmiennego i dojrzewająca przez 4 lata podobnie jak bourbon w nowej, świeżo i mocno wypalonej beczce z dębu amerykańskiego (char #4). Smakuje inaczej niż młoda szkocka, jest znacznie słodsza i bardziej oleista.
Aromat - słód zbożowy i miód z nutą kwiatu brzoskwini.
Smak - słodki, z nutami miodu, gruszki, owoców pestkowych i daktyli.
Finisz - nuty dębu z nutą cynamonu i orzechów włoskich.
Heaven's Door Straight Rye Whiskey
Ezra Brooks Rye
Wersja Rye powstaje przy użyciu znacznej ilości żyta w recepturze. Dojrzewająca również w nowych, świeżo wypalanych beczkach z amerykańskiego dębu, butelkowana jest z podwyższoną mocą 45%. Receptura idealnie pasuje do tworzenia koktajli. Pachnie czekoladą, skórą, wanilią oraz przyprawami: pieprzem, papryką i lukrecją.
Rebel Yell Straight Rye 45%
Rebel Yell to znana marka w świecie Bourbona - pochodząca z Louisville w Kentucky, z korzeniami sięgającymi 1849 roku. Oprócz kluczowej dla Rebel Yell gamy Bourbonów, na rynku pojawił się nowy produkt, tym razem American Whiskey. Leżakowana przez dwa lata, jest mieszanką w 50/50 najwyższej jakości Straight Bourbon oraz żytniej whiskey Rye. Mimo krótkiego okresu maturacji, posiada całkiem intensywny, naturalny kolor. Pierwsze wrażenie to zdecydowany aromat przypraw, charakterystycznych dla żytniej whiskey. Żyto dominuje też w smaku, przechodząc z biegiem czasu w słodsze, delikatniejsze nuty wanilii, pomarańczy i czekolady.
Ole Smoky Hunch Punch
Amerykańska whiskey, wyprodukowana w 80% z kukurydzy, mieszanki żyta, pszenicy i odrobiny słodu jęczmiennego oraz miejscowej wody z Tennessee. Nasycona w 100 % naturalnymi składnikami. Niezwykle przyjemna ale i mocna, letnia mieszanka soków z pomarańczy, ananasów i wiśni. Wystarczy dodać lodu do drinka i delektować się smakiem. Doskonała na początek każdej imprezy!
Ole Smoky Mountain Java
Likier śmietankowo-waniliowy o smaku kawowym na bazie bourbonu.
Ole Smoky Apple Pie
Amerykańska whiskey, wyprodukowana w 80% z kukurydzy, mieszanki żyta, pszenicy i odrobiny słodu jęczmiennego oraz miejscowej wody z Tennessee. Nasycona w 100% naturalnymi składnikami. Moonshine jest tak amerykański jak szarlotka. Ole Smoky Apple Pie to połączenie czystego soku jabłkowego, mielonego cynamonu oraz innych przypraw z whiskey. Pyszna mieszanka smaków, która przywołuje wspomnienie ciepłego jabłecznika w chłodny letni wieczór.