Cointreau 0,7L
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem.
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem słodko-gorzkich skórek pomarańczy. Pozostałe składniki to spirytus z buraka, cukier i woda.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem słodko-gorzkich skórek pomarańczy. Pozostałe składniki to spirytus z buraka, cukier i woda. Cała historia Cointreau rozpoczyna się w 1849 roku, kiedy to cukiernik Adolphe Cointreau i jego brat Edouard-Jean wybudowali destylarnie w Angers we Francji. Celem była produkcja alkoholu z lokalnych owoców. W roku 1875 E. Cointreau, przejął działającą destylarnię i stworzył likier Cointreau. O swoim likierze powiedział "Z pasją poszukiwałem kwintesencji smaku Cointreau, chciałem połączyć krystaliczną przejrzystość z subtelnością aromatu słodkich i gorzkich skórek pomarańczowych". Proces produkcji jest pilnie strzeżoną tajemnicą rodzinną. Wysuszone zielono-brązowe skórki gorzkich pomarańczy oraz pomarańczowo-czerwone skórki słodkich pomarańczy najpierw przechowywane są w specjalnych koszach, a następnie poddawane są maceracji i destylowane w ognisto-czerwonych miedzianych kadziach, aby wydobyć z nich każdą kroplę olejków eterycznych.
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem.
Krystalicznie czysty, wysoko procentowy likier skomponowany w 1849 roku przez braci A. i E.J. Cointreau. Blood Orange destylowany jest ze słodkich i gorzkich pomarańczy oraz ze skórek czerwonej pomarańczy. Różne gatunki cytrusów sprawiają że trunek jest jeszcze bardziej aromatyczny i posiada bardziej złożony smak od standardowej wersji.
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem słodko-gorzkich skórek pomarańczy. Pozostałe składniki to spirytus z buraka, cukier i woda.
Cointreau Noir to unikalny blend tradycyjnego Cointreau i koniaku Remy Martin. To orzeźwiający smak pomarańczy połączony z aksamitnie gładką nutą koniaku. Oryginalna receptura likieru została wzbogacona o maceracje orzechów włoskich oraz migdałów, co zapewnia jeszcze bardziej wyrafinowane aromaty i złożoność trunku. Szczypta pikanterii, delikatne nuty wanilii, miodu, orzechów i migdałów nadają mu niespotykany, aksamitny finisz.
Botafogo Green Apple to likier wytwarzany z ciemnego karaibskiego rumu w połączeniu z zielonym jabłkiem. Pełen jest aromatycznych smaków owocowych i kwaśnych nut soczystych zielonych jabłek. Kolor bursztynowy. Aromat owocowy. Smak świeżego zielonego jabłka i soczystej cytryny. Finisz długi, kwaskowy i mocny. Kwaśne nuty pobudzą Twoje kubki smakowe i sprawią wrażenie, że wgryzasz się w świeże, soczyste zielone jabłko.
2Botafogo Honey to likier wytwarzany z ciemnego karaibskiego rumu. Delikatny, kwiatowo-waniliowy aromat. Piękny, bursztynowy kolor. Aromat świeżo zebranego miodu. W smaku wosk pszczeli, nuty drzewne i waniliowe. Finisz długi i pikantny. Jego słodkie i delikatne nuty można podziwiać w koktajlach lub pijąc z lodem.
Biały rum o smaku mango. Pijąc go przeniesiesz się w środek tropikalnego lasu otoczonego kwiatami i egzotycznymi roślinami. Mango zebrane w optymalnej dojrzałości nadają słodkiego i delikatnego charakteru. Zapach wanilii, brzoskwiń, kwiatów i moreli jest subtelny, ale wyraźny. Smak konkretny, głęboki, lekko pikantny z nutami owoców egzotycznych.
Botafogo Espresso to idealnie skomponowany kawowy likier rumowy, którego bazą jest ciemny karaibski rum. Aromat palonych ziaren kawy, czekolady i ziół w pełni oddaje jego pochodzenie. Wyspy Karaibskie znane są jako główni producenci kawy.
3Delikatny, luksusowy kremowy likier z mango, będący połączeniem z wysokiej jakości Tequilą Reposado.
Delikatny, luksusowy truskawkowy likier śmietankowy łączący wysokiej jakości Tequilę Reposado z bogatą śmietaną i owocowymi nutami truskawek. Zapewnia dekadenckie doznania podczas picia. Świetny z lodem, jako shot lub zmieszany w wykwintnym koktajlu.
Batched oferuje ręcznie robiony barowy gin Strawberry & Rhubarb Sour prosto z butelki - wystarczy wstrząsnąć i nalać! Nasz gin prezentuje wyrafinowaną harmonię składników botanicznych, w tym jałowca, nasion kolendry, korzenia irysa, arcydzięgla i skórki cytrusowej. Zachwycająca, dojrzewająca na winorośli truskawka i naturalnie cierpki rabarbar tworzą idealny słodko-kwaśny akcent - tworząc koktajl, po który będziesz sięgać raz po raz. Po prostu wlej do shakera z lodem i hojnie wstrząśnij przez 20 sekund przed podaniem według własnego uznania. Równie pyszny co wygodny.
Batched oferuje ręcznie robione Passionfruit Martini o jakości barowej prosto z butelki - wstrząśnij i nalej! Zaczynamy od najwyższej jakości wódki z Nowej Zelandii, która jest destylowana trzykrotnie i filtrowana przez węgiel drzewny dla wyjątkowej czystości, a następnie mieszamy ją z marakują i wanilią. To, co wyróżnia Batched, to unikalna technologia śmietanki, dzięki której możesz odtworzyć piankową dobroć dobrze zrobionego koktajlu w zaciszu własnego domu. Po prostu wlej do shakera z lodem i hojnie wstrząśnij przez 20 sekund przed podaniem według własnego uznania. Równie pyszne, co wygodne.
Biały rum o smaku malinowym, który uwalnia bardzo wyraźny aromat malin i kwiatów. Jego wyjątkowość polega na silnym aromacie, który przywodzi na myśl ciasto malinowe i inne wypieki owocowe. Dobrze wyważony między słodkim a kwaśnym smakiem, w konsystencji jedwabisty, o drzewno-kwiatowym zapachu.
Batched oferuje ręcznie robione Espresso Martini o jakości barowej prosto z butelki - wstrząśnij i nalej! Zaczynamy od najwyższej jakości wódki z Nowej Zelandii, która jest destylowana trzykrotnie i filtrowana przez węgiel drzewny dla wyjątkowej czystości, a następnie mieszamy ją z parzoną na zimno kawą fairtrade. To luksusowy przysmak z nutami wanilii, kakao, prażonego dębu i delikatnym akcentem czekolady. To, co wyróżnia Batched, to unikalna technologia śmietanki, dzięki której możesz odtworzyć piankową dobroć dobrze zrobionego koktajlu w zaciszu własnego domu. Po prostu wlej do shakera z lodem i hojnie wstrząśnij przez 20 sekund przed podaniem według własnego uznania. Równie pyszne, co wygodne.
Irlandzka whiskey zmieszana z gładką, bogatą śmietanką i mleczną czekoladą, wykończona nutą delikatnych przypraw. Świetny likier sam w sobie, można też pić schłodzony lub dodać do kawy lub gorącej czekolady. Doskonały do deserów, z lodami i w towarzystwie domowych, czekoladowych trufli. Kolor - mokka; Aromat - mleczna czekolada i wanilia; Smak - gładkie uderzenie whisky z kremową czekoladą; Finisz - aksamitne, słodkie lody czekoladowe.
Termin "Bruadar" pochodzi z języka szkocko-gaelickiego i oznacza "sen". Historię tego gatunku możemy śledzić od XVIII wieku, a sam trunek spożywać można w czystej postaci, z lodem a także w koktajlach. Bruadar produkowany jest przez firmę Morrison, bazując na whisky single malt, miodzie i owocach tarniny.
Monte Stambecco, bogaty w złoty odcień, to odważny włoski likier amaro. Ten piękny włoski produkt można pić czysto, jako party startera w dniu przyjazdu, a także w różnych koktajlach Amaro. Jest idealnym dodatkiem do każdego baru, uzupełniając wybór drinków na każdą okazję - od przystawki na powitanie po koktajl, który przeniesie Cię do najpiękniejszej brukowanej kawiarni gdzieś we Włoszech.
Stambecco Tiramisu, to pierwszy w historii likier o smaku Tiramisu, którego receptura bazuje na najbardziej popularnym deserze świata. Naturalne składniki, pośród których znajdziemy lokalnie pozyskiwaną kawę espresso, a także wanilię, mascarpone i biszkopty, tworzą niezwykle aromatyczny trunek.
Likier śmietankowo-waniliowy o smaku kawowym na bazie bourbonu.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.