- Brak na stanie
-
Szkocka Whisky
add remove
- Rodzaj add remove
-
Whisky ze świata
add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Europa add remove
-
Wino i Szampan
add remove
- Ameryka Płd add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Azja add remove
- Koniak i Armaniak
-
Pozostałe
add remove
- STREFA OKAZJI
- NOWOŚCI
Cointreau 0,5L
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem słodko-gorzkich skórek pomarańczy. Pozostałe składniki to spirytus z buraka, cukier i woda.
Szczegóły produktu
- Marka
- Cointreau
- Kod produktu
- 0342
- EAN13
- 3035542011365
- Kraj pochodzenia
- Francja
- Pojemność
- 0,50 L
- Moc alkoholu
- 40%
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem słodko-gorzkich skórek pomarańczy. Pozostałe składniki to spirytus z buraka, cukier i woda. Cała historia Cointreau rozpoczyna się w 1849 roku, kiedy to cukiernik Adolphe Cointreau i jego brat Edouard-Jean wybudowali destylarnie w Angers we Francji. Celem była produkcja alkoholu z lokalnych owoców. W roku 1875 E. Cointreau, przejął działającą destylarnię i stworzył likier Cointreau. O swoim likierze powiedział "Z pasją poszukiwałem kwintesencji smaku Cointreau, chciałem połączyć krystaliczną przejrzystość z subtelnością aromatu słodkich i gorzkich skórek pomarańczowych". Proces produkcji jest pilnie strzeżoną tajemnicą rodzinną. Wysuszone zielono-brązowe skórki gorzkich pomarańczy oraz pomarańczowo-czerwone skórki słodkich pomarańczy najpierw przechowywane są w specjalnych koszach, a następnie poddawane są maceracji i destylowane w ognisto-czerwonych miedzianych kadziach, aby wydobyć z nich każdą kroplę olejków eterycznych.
Może ci się spodobać również
Cointreau Blood Orange
Krystalicznie czysty, wysoko procentowy likier skomponowany w 1849 roku przez braci A. i E.J. Cointreau. Blood Orange destylowany jest ze słodkich i gorzkich pomarańczy oraz ze skórek czerwonej pomarańczy. Różne gatunki cytrusów sprawiają że trunek jest jeszcze bardziej aromatyczny i posiada bardziej złożony smak od standardowej wersji.
Cointreau 0,5L
Cointreau to przeźroczysty likier pomarańczowy, charakteryzuje się łagodnym i wyrazistym smakiem słodko-gorzkich skórek pomarańczy. Pozostałe składniki to spirytus z buraka, cukier i woda.
Cointreau Noir
Cointreau Noir to unikalny blend tradycyjnego Cointreau i koniaku Remy Martin. To orzeźwiający smak pomarańczy połączony z aksamitnie gładką nutą koniaku. Oryginalna receptura likieru została wzbogacona o maceracje orzechów włoskich oraz migdałów, co zapewnia jeszcze bardziej wyrafinowane aromaty i złożoność trunku. Szczypta pikanterii, delikatne nuty wanilii, miodu, orzechów i migdałów nadają mu niespotykany, aksamitny finisz.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Shanky's Whip whiskey liqueur
Likier na bazie irlandzkiej whiskey, który został wprowadzony na rynek w 2021 roku. Oparty na połączeniu irlandzkich alkoholi i starzonej whisky typu pot still, łączy się z karmelem i wanilią, tworząc pyszny, gładki napój o bogatym, delikatnym smaku.
Stambecco Amaro Maraschino
Monte Stambecco, bogaty w złoty odcień, to odważny włoski likier amaro. Ten piękny włoski produkt można pić czysto, jako party startera w dniu przyjazdu, a także w różnych koktajlach Amaro. Jest idealnym dodatkiem do każdego baru, uzupełniając wybór drinków na każdą okazję - od przystawki na powitanie po koktajl, który przeniesie Cię do najpiękniejszej brukowanej kawiarni gdzieś we Włoszech.
Ole Smoky Mountain Java
Likier śmietankowo-waniliowy o smaku kawowym na bazie bourbonu.
Shanky's Whip whiskey liqueur 0,35L
Likier na bazie irlandzkiej whiskey, który został wprowadzony na rynek w 2021 roku. Oparty na połączeniu irlandzkich alkoholi i starzonej whisky typu pot still, łączy się z karmelem i wanilią, tworząc pyszny, gładki napój o bogatym, delikatnym smaku.
Samuel Gelstons Irish Whiskey Cream Liqueur
Irlandzka whiskey zmieszana z gładką, bogatą śmietanką i mleczną czekoladą, wykończona nutą delikatnych przypraw. Świetny likier sam w sobie, można też pić schłodzony lub dodać do kawy lub gorącej czekolady. Doskonały do deserów, z lodami i w towarzystwie domowych, czekoladowych trufli. Kolor - mokka; Aromat - mleczna czekolada i wanilia; Smak - gładkie uderzenie whisky z kremową czekoladą; Finisz - aksamitne, słodkie lody czekoladowe.
Ole Smoky Cinnamon
Stambecco Tiramisu Liquer + szklanka
Stambecco Tiramisu, to pierwszy w historii likier o smaku Tiramisu, którego receptura bazuje na najbardziej popularnym deserze świata. Naturalne składniki, pośród których znajdziemy lokalnie pozyskiwaną kawę espresso, a także wanilię, mascarpone i biszkopty, tworzą niezwykle aromatyczny trunek.
The Pogues Cinnamon Irish Whiskey Liqueur
Destylowany w Great Northern Distillery, Dundalk - Irlandia i starzony w beczkach po bourbonie. Mała partia potrójnie destylowanej whisky słodowej z dodatkiem cynamonu, jedynej serii smakowej z whisky single malt. Słodki w ustach, jak syrop ze słodkim słodem i wanilią. Finisz to eksplozja ognistej przyprawy cynamonowej.
Przepalanka Góralska Polowaca
Historie "Przepalanek" sięgają XVIII wieku, z zapisków z tamtych czasów wynika, że sekretnym składnikiem wybornego smaku przepalanek było dodanie odpowiednio przepalonego cukru we właściwym momencie produkcji trunku. Polowaca Przepalanka Góralska to wódka o smaku palonego cukru oraz toffi. Wytwarzana z wysokiej jakości polskiego spirytusu zbożowego, którego głównym składnikiem jest tradycyjne, polskie żyto z dodatkiem komponentów smakowych. Wódka na palonym cukrze to tradycyjny góralski trunek, który do dziś pije się niemal na każdym weselu w górach.
Casa Hamaca Melocotón Licor con Ron de La Espanola
Podróżuj przez karaibskie tropiki, aby cieszyć się słodką, wyspiarską brzoskwinią w towarzystwie najlepszego rumu Casa Hamaca. Casa Hamaca Melocotón to idealne połączenie rumu Casa Hamaca i aromatu soczystych owoców brzoskwini, tworzące trunek o wyjątkowym smaku i aromacie z wyrazistą egzotyczną nutą. Doskonały z kostkami lodu lub jako składnik ulubionych koktajli. W celu zachowania wysokiej jakości produktu, należy przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu.
Bruadar Scotch Whisky Liqueur
Termin "Bruadar" pochodzi z języka szkocko-gaelickiego i oznacza "sen". Historię tego gatunku możemy śledzić od XVIII wieku, a sam trunek spożywać można w czystej postaci, z lodem a także w koktajlach. Bruadar produkowany jest przez firmę Morrison, bazując na whisky single malt, miodzie i owocach tarniny.
Ziołowa Classic Góralska Polowaca
Ziołowy likier wytwarzany wyłącznie z najwyższej jakości wódki zbożowej i komponentów smakowych. Charakteryzuje się gorzkim, zaokrąglonym smakiem z nutą gorzkiej pomarańczy. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Żurawinówka Góralska Polowaca
Żurawinówka to tradycyjna wódka wytwarzana od pokoleń. Odpowiednio dobrane proporcje wpływają na jej wyjątkowy smak. Żurawinówka Góralska Polowaca to likier żurawinowy wytwarzany wyłącznie z najwyższej jakości, pięciokrotnie destylowanego alkoholu zbożowego i komponentów smakowych.
Ze względu na obecność naturalnych składników może wytracić się osad.
Casa Hamaca Caram'bola Licor con Ron de Costa Rica
Casa Hamaca Carambola to idealne połączenie rumu i aromatu egzotycznych owoców karamboli. Połączenie obu tych składników tworzy trunek o wyjątkowym smaku i aromacie. Doskonały z kostkami lodu lub jako składnik drinków. Aby zachować wysoką jakość produktu, należy przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu.
Pieprzówka Góralska Polowaca
Od zarania dziejów wiadomo, że wódki na bazie pieprzu posiadają właściwości rozgrzewające, łagodzące objawy przeziębienia i grypy, pobudzające układ krążenia, oraz leczące dolegliwości żołądkowe. Polowaca Pieprzówka Góralska to wódka smakowa na bazie ekstraktu z ziaren pieprzu. Naturalny macerat przygotowywany jest poprzez zalanie czarnego pieprzu alkoholem. Po odsączeniu płynu od części stałych powstały nalew wykorzystywany jest do zestawienia Pieprzówki. Wódka wytwarzana na bazie polskiego alkoholu zbożowego, którego wszystkie etapy produkcji odbywają się w Polsce. Delikatnie dosładzana, posiada bogaty aromat oraz ostry smak zakończony delikatną nutą słodyczy.
Villa Cardea Limoncello di Sorrento
Likier Limoncello Villa Cardea otrzymywany jest z cytryn IGP (chronione oznaczenie geograficzne) uprawianych w ogrodach wokół Sorrento. Zasady IGP wymagają bardzo krótkiej i naturalnej listy składników: skórka cytryny macerowana w czystym alkoholu, cukrze, wodzie… i słońce Sorrento. Co najmniej 250 gr. cytryn zużywa się na 1 litr limoncello.