The Tottori Bourbon Barrel
Japońska, blendowana whisky leżakowana w beczkach po bourbonie. Niefiltrowana na zimno. Aromaty dymne przeplatają się ze słodyczą. W smaku wyczuwalne wanilia oraz karmel. Orzeźwiający finisz.
Single malt z japońskiej destylarni Mars Shinshu, pochodzący z mieszanki beczek po Bourbonie, Sherry i Virgin american oak, w skład której wchodzą zarówno młode destylaty z 2013 roku jak i dojrzałe, ponad 20-sto letnie. Edycja limitowana do 11 tysięcy butelek, butelkowana z mocą naturalną 52%.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Single malt z japońskiej destylarni Mars Shinshu, pochodzący z mieszanki beczek po Bourbonie, Sherry oraz Virgin American Oak, w skład której wchodzą zarówno młode destylaty z 2013 roku jak i dojrzałe ponad 20-sto letnie. Edycja limitowana do 11 tysięcy butelek, butelkowana z mocą naturalną 52%.
Japońska, blendowana whisky leżakowana w beczkach po bourbonie. Niefiltrowana na zimno. Aromaty dymne przeplatają się ze słodyczą. W smaku wyczuwalne wanilia oraz karmel. Orzeźwiający finisz.
Kumano Hinoki cask finish to blended malt składający się z 3-letniego słodu i słodu leżakującego 6 m-cy w beczce Hinoki. Jest to pierwsza na świecie japońska whisky leżakowana w beczkach Hinoki. Hinoki (cyprys japoński) jest uważany za święte drzewo w religii Shinto, drzewo Boga. Kumano Hinoki Cask Finish jest gładkie i świeże na podniebieniu, z miodowym finiszem. Kolor - jasne złoto. Aromaty słodowe i świeże. Smak - gładki i orzeźwiający, ze specyficznymi nutami drzewnymi dzięki wykończeniu beczki Hinoki. Finisz lekki i miodowy.
Kusi aromatami suszonych owoców i czekolady, w smaku dominują cytrusy oraz zioła, wyczuwalna jest również trawa cytrynowa. Dokonała w połączeniu z potrawami kuchni azjatyckiej i owocami morza.
Kurayoshi Japanese Pure Malt 8YO to wyjątkowa japońska whisky słodowa. Destylarnia Matsui Shuzou została założona w 1910 roku na północny zachód od Kioto, w pobliżu Morza Japońskiego w prefekturze Tottori. Co istotne - destylarnia ta znajduje się u podnóża Góry Daisen - wulkanicznego szczytu który odpowiada za filtrację wody źródlanej, która dostarczana jest do produkcji whisky Kurayoshi. Whisky zachwyca aromatami wanilii oraz pomarańczy. W smaku dominuje słodycz - suszone owoce oraz prażone orzechy.Whisky leżakuje w beczkach z białego dębu przez 8 lat, dzięki czemu jest dojrzała i złożona w smaku.
Matsui single malt pochodzi z destylarni Kurayoshi, zlokalizowanej w miejscowości o tej samej nazwie, w prefekturze Tottori. W destylarni tej od 1910 roku produkowano Sake i Shochu. W latach 80' biznes został przejęty przez Mr Matsui Takayuki, który na przełomie 2015/16 rozpoczął destylację whisky. Początkowo na małych 1000 l alembikach, pochodzących z Europy, obecnie, dodatkowo na większych 5000 l, zaprojektowanych i wykonanych w Japonii. Pierwsza partia, wydana na początku 2019 roku składa się z trzech wersji. Edycja Mizunara dojrzewa w beczkach wykonanych z japońskiego dębu o tej samej nazwie. Whisky posiada świeży, kwiatowy aromat z domieszką wanilii i kokosa. W smaku dębina, cynamon, imbir, nuta chili oraz słodycz toffi. Finisz gładki, kwiatowo dębowy z akcentem tytoniu i wanilii.
Matsui single malt pochodzi z destylarni Kurayoshi, zlokalizowanej w miejscowości o tej samej nazwie, w prefekturze Tottori. W destylarni tej od 1910 roku produkowano Sake i Shochu. W latach 80' biznes został przejęty przez Mr Matsui Takayuki, który na przełomie 2015/16 rozpoczął destylację whisky. Początkowo na małych 1000 l alembikach, pochodzących z Europy, obecnie, dodatkowo na większych 5000 l, zaprojektowanych i wykonanych w Japonii. Pierwsza, niewielka partia, wydana na początku 2019 roku składa się z trzech wersji. Edycja Peated pochodzi z beczki po burbonie. Charakteryzuje się łagodną, owocową słodyczą z dymnym, torfowym finiszem. Smak słodowy z nutą dębowej wanilii oraz dym. W zapachu ponownie wanilia, a także owoce z sadu i popiół.
Odkryj Matsui Mizunara Single Cask, single malt destylowany przez gorzelnię Kurayoshi w prefekturze Tottori. Whisky leżakowana w dębowych beczkach Mizunara, uchwyca wyjątkowe cechy tego rzadkiego drewna, wnosząc elegancję i długość charakterystyczną dla procesu starzenia. Obecnie beczki Mizunara stanowią zaledwie 10% whisky leżakowanych w Japonii. Jej wewnętrzne cechy i aromaty, które przekazuje, są rozpoznawane przez japońskich miłośników whisky ze względu na jej unikalny charakter. Mizunara wnosi miodową drzewność, która wzbogaca trunek. Whisky jest redukowana świeżą wodą z opadów śniegu w górach Daisen. Kolor jasnożółty. Aromat subtelny, słodki, wyraźny zapach kwiatu wiśni. Na podniebieniu bogaty, słodowy aromat, z wyrazistymi smakami. Finisz długi.
Odkryj Matsui Sakura Single Cask, single malt stworzony z pasją przez destylarnię Kurayoshi w prefekturze Tottori. Whisky leżakowana w beczkach Sakura (słynnej i kultowej japońskiej wiśni), produkowana metodą podwójnej destylacji, redukowana naturalną wodą źródlaną z góry Daisen i leżakowana w idealnym naturalnym środowisku. Kolor jasnożółty. Aromat subtelny, słodki, wyraźny zapach kwiatu wiśni. Smak bogaty, słodowy aromat, słodki i pełny, z wyrazistymi smakami. Długi finisz. Każdy łyk ujawnia autentyczność i pasję zespołu Matsui. Drzewo sakura odgrywa ważną rolę w japońskiej kulturze, często używane jako metafora podkreślająca ulotną naturę piękna i życia. Zawsze było źródłem inspiracji dla japońskich artystów. Ilustracja inspirowana: Kikukawa Eizan "Piękno w ogrodzie kwitnącej wiśni".
Zachwyca aromatami słodowo-waniliowymi. Delikatna i orzeźwiająca o zrównoważonej kwasowości. Gorycz i słodycz, pochodzące z rodzynek, orzechów i wanilii, rozchodzące się harmonijnie w ustach.
Po aromatach orzechów i migdałów wyczuwalna jest słodka mieszanka, składająca się z nut wanilii i rodzynek, połączona z delikatnym, dymnym smakiem, pozostającym w idealnej równowadze ze słodyczą, goryczką i kwasowością.
Matsui single malt pochodzi z destylarni Kurayoshi, zlokalizowanej w miejscowości o tej samej nazwie, w prefekturze Tottori. W destylarni tej od 1910 roku produkowano Sake i Shochu. W latach 80' biznes został przejęty przez Mr Matsui Takayuki, który na przełomie 2015/16 rozpoczął destylację whisky. Początkowo na małych 1000 l alembikach, pochodzących z Europy, obecnie, dodatkowo na większych 5000 l, zaprojektowanych i wykonanych w Japonii. Pierwsza, niewielka partia, wydana na początku 2019 roku składa się z trzech wersji. Edycja Sakura dojrzewa w beczkach wykonanych z japońskiej wiśni. Intrygująca whisky, w której zapachu wyczuć można aromaty migdałów, świeżej pomarańczy i melona, a także trociny. Smak wiosenny, przyprawy i cytrusy. Na finiszu nuty biszkoptowe i białego pieprzu.
Rozkoszuj się wykwintnym kunsztem Kurayoshi Distillery z The Kurayoshi Single Malt Whisky, gdzie każdy łyk odsłania symfonię owocowych rozkoszy i subtelnego ciepła dębu, starannie stworzonego dla wymagającego podniebienia, leżakowana w beczkach po bourbonie przez ponad 3 lata. Każdy łyk ujawnia zachwycający wybuch owocowości, z dojrzałymi morelami i cytrusami tańczącymi na podniebieniu. Pochodząca z Mount Daisen, świeża woda źródlana nadaje whisky doskonałego, łagodnego charakteru, podczas gdy delikatne ciepło dębu i odrobina miodu dodają głębi i złożoności. Niefiltrowana na zimno i o naturalnym kolorze. Doświadcz czystego wyrazu kunsztu Kurayoshi w każdym łyku.
Kurayoshi Japanese Pure Malt 18YO to wyjątkowa japońska whisky słodowa. Delikatny kolor. Aromaty cytrusów, miodu, wanilii, z odrobiną dymu w tle. W smaku gładka, delikatna, miód, czekolada, białe owoce. Długi, przyjemny finisz z nutami torfowymi. Whisky leżakuje w beczkach z białego dębu przez 18 lat, dzięki czemu jest dojrzała i złożona w smaku. doskonale zbalansowana, elegancka whisky.
Kasei, co po japońsku znaczy Mars, to mieszanka whisky słodowej i zbożowej, finiszowana w różnych beczkach. Znajdziemy w niej nuty wanilii, karmelu, dymionej dębiny oraz pieczonych jabłek z miodem. Nuty białych kwiatów łączą się z aromatem dojrzałych owoców a lekki posmak dymu nadaje tej whisky szczególny charakter.
Destylarnia Mars-Shinshu, której historia zaczyna się w 1909 rozpoczęła działalność jako producent mocnego alkoholu zwanego shochu. Po 40 latach otrzymała koncesję na produkcję whisky na południowej wyspie Kyushu. Prezentowana whisky to destylat z 2011 roku, butelkowany z mocą beczki w 2014 r. Limitowana ilość rozlanych butelek - jedynie 6000 szt!
Mars Komagatake Yakushima Aging 2021 to już czwarta edycja whisky z tej serii. Ponownie długa podróż z gorzelni Shinshu do miejsca starzenia destylatów na wyspie Yakushima mocno wpłynęła na końcowy smak whisky. W otoczeniu pięknej przyrody wyspy Yakushima ? lasów cedrowych, rzek, morza, destylat wzbogacił się o unikalne profile smakowe. Brązowy cukier, dym, banan w aromacie. Nuty soli morskiej, a następnie soczysta pomarańcza na podniebieniu, uzupełniona długim, torfowym finiszem.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.