Agave de Cortes Mezcal
Mezcal wyrabiany w 100% z meksykańskiej agawy. Podwójnie destylowany, leżakowany przez około 18 miesięcy w beczkach z białego, amerykańskiego dębu.
Mezcal wyrabiany w 100% z meksykańskiej agawy. Podwójnie destylowany, leżakowany przez około 18 miesięcy w beczkach z białego, amerykańskiego dębu. Agave de Cortes to mezcal produkowany już od 5 pokoleń przez rodzinę Cortes, przy użyciu tradycyjnych i naturalnych metod. W zapachu wyczuwalne nuty karmelu i kokosa, w smaku ciepłe wrażenia przywodzące na myśl skórkę pomarańczy i prażone orzechy.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mezcal wyrabiany w 100% z meksykańskiej agawy. Podwójnie destylowany, leżakowany przez około 18 miesięcy w beczkach z białego, amerykańskiego dębu.
Prawdziwy mezcal produkowany w Oaxacaw (Meksyk) w 100% z agawy.W smaku prezentuje akcenty kojarzące się z francuskim koniakiem - cytrusowe i nieco ziołowe.Idealnie się sprawdza, jako baza do letnich koktajli.
Tradycyjnie produkowany mezcal, poddany podwójnemu procesowi destylacji. 100% agawy oraz leżakowanie w beczkach z amerykańskiego dębu przez 6 miesięcy gwarantuje najwyższą jakość produktu.
Mezcal wyrabiany w 100% z meksykańskiej agawy. Podwójnie destylowany, leżakowany przez około 18 miesięcy w beczkach z białego, amerykańskiego dębu. Agave de Cortes to mezcal produkowany już od 5 pokoleń przez rodzinę Cortes, przy użyciu tradycyjnych i naturalnych metod. W zapachu wyczuwalne nuty karmelu i kokosa, w smaku ciepłe wrażenia przywodzące na myśl skórkę pomarańczy i prażone orzechy.
La Casa De Diego & Maria opowiada nam historię życia poprzez tequilę. Zainspirowany słynną "Dia de los Muertos" w Meksyku. Etykieta pokazuje nam historię Diego i Marii oraz kilka kluczowych okresów, przez które przeszli. Trudne chwile, inne pełne radości, ale zawsze przy kieliszku tequili. Aromat: czysty, roślinny z gotowaną agawą i nutą świeżego mango. Smak: doskonale zbalansowany z dominacją świeżej agawy oraz soczystego mango, który nadaje trunkowi unikalny owocowy smak i aromat.
La Casa De Diego & Maria opowiada nam historię życia poprzez tequilę. Zainspirowany słynną "Dia de los Muertos" w Meksyku. Etykieta pokazuje nam historię Diego i Marii oraz kilka kluczowych okresów, przez które przeszli. Trudne chwile, inne pełne radości, ale zawsze przy kieliszku tequili. Aromat: czysty, roślinny z gotowaną agawą i nutą pieprzu. Smak: doskonale zbalansowany z dominacją świeżej agawy i nutą pieprzu, która nadaje ostrego posmaku.
La Casa De Diego & Maria opowiada nam historię życia poprzez tequilę. Zainspirowany słynną "Dia de los Muertos" w Meksyku. Etykieta pokazuje nam historię Diego i Marii oraz kilka kluczowych okresów, przez które przeszli. Trudne chwile, inne pełne radości, ale zawsze przy kieliszku tequili. Aromat: czysty, roślinny z gotowaną agawą i nutą zielonego ogórka. Smak: doskonale zbalansowany z dominacją świeżej agawy oraz zielonego ogórka, który nadaje trunkowi unikalny smak i aromat.
Tequila "La Casa Diego & Maria" Silver produkowana jest w Meksyku z destylatu z niebieskiej agawy. Podczas butelkowania trafia do Belgii, co znacznie obniża koszt napoju bez uszczerbku dla jego smaku i jakości. Oryginalny projekt butelki jest inspirowany specjalnym meksykańskim świętem - "Dia de Muertos". Etykieta przedstawia przygody jego aktorskich postaci, Diego i Marii. Wysoką jakość tequili "La Casa Diego and Maria" Silver potwierdza brązowy medal zawodów WSC competition w San Francisco w 2017 roku.
Barwa: Przejrzysta;
Aromat tequili zdradza odcienie ziół i pieczonej agawy.
Smak: dobrze zrównoważony, zdominowany przez tony świeżej agawy.
Finisz jest ciepły, z lekkimi nutami pieprzu.
Mezcal Lokita Espadin jest trzykrotnie destylowany w miedzianych alembikach i dojrzewa przez okres 8 lat. Agawy Espadin są starannie wybierane przez Maestro Mezcalero i zbierane w wieku 8 lat, gdy osiągnęły optymalną dojrzałość. Kolor przejrzysty, czysty, krystaliczny. Aromat - w nosie ziołowo-owocowe nuty gotowanej agawy, wzmocnione aromatami cytrusów. Występuje włóknisty i ziołowy charakter, po którym pojawiają się delikatne nuty kwiatu pomarańczy. Smak - bogaty i owocowy. Finisz - smaki kwiatu pomarańczy doskonale łączą się z cytrynową i ziemistą nutą, tworząc przyjemny, obfity bukiet i intensywne wykończenie.
Agawa jest zbierana ręcznie i pieczona w tradycyjnych piecach parowych a następnie tłuczona, fermentowana i destylowana. Butterfly Cannon Silver Cristalino to 100% tequila z agawy, która leżakuje w beczkach do 30 dni zanim zostanie przefiltrowana przez węgiel drzewny, aby uzyskać idealnie czysty, rześki trunek.
Oszałamiający, fioletowo-niebieski trunek o świeżym, cytrusowym aromacie. Nuty klementynki i opuncji tworzą jedyne w swoim rodzaju połączenie najsmaczniejszych owoców tropikalnych. W smaku odnajdziemy również nutę truskawki, arbuza, melona, figi i banana, które doskonale łączy się z rześkim odcieniem agawy. Długi, bogaty i orzeźwiający smak.
Kolor jasny. Aromaty ziół, cytrusów, kwiatów i lukrecji w doskonałej równowadze. Delikatne wejście, potem zioła i miód, lekko pieprzny i długi finisz. Bardzo elegancko aromatyzowana niestarzona tequila. Idealny trunek do owoców morza i ryb. 100% Agawy.
Lokita wytwarzana jest ze starannie wyselekcjonowanych dojrzałych agaw z różnorodnych terroirów, równoważących profil mineralny południowych gleb gliniastych z delikatnymi nutami owocowymi i kwiatowymi wyżyn Jalisco. Agawy wybierane są przez mistrza gorzelni Armando Orozco, według zawartości cukru i pożądanego profilu. Mogą mieć do siedmiu lat i zbiera się je głównie w porze suchej (od stycznia do kwietnia), aby umożliwić maksymalny rozwój aromatów. Następnie agawy gotuje się na wolnym ogniu w piecach opalanych drewnem. Lokita jest poddawana podwójnej destylacji w miedzianych aparatach i kolumnach destylacyjnych, aby zapewnić idealną słodycz podniebieniu. Lokita to tequila premium w 100% z agawy, co oznacza, że cały cukier musi pochodzić z soków Agave Tequilana Weber, niebieskiej odmiany.
Tequila 100% z agawy, z najczęściej nagradzanej destylarni w Meksyku. Wykonana tradycyjnymi metodami filtracji i aromatyzowania. Rosa jest nasycona skórką meksykańskiego różowego grejpfruta, aby nadać jej świeży słodko-cierpki smak.
Lokita wytwarzana jest ze starannie wyselekcjonowanych dojrzałych agaw z różnorodnych terroirów, równoważących profil mineralny południowych gleb gliniastych z delikatnymi nutami owocowymi i kwiatowymi wyżyn Jalisco. Agawy wybierane są przez mistrza gorzelni Armando Orozco, według zawartości cukru i pożądanego profilu. Mogą mieć do siedmiu lat i zbiera się je głównie w porze suchej (od stycznia do kwietnia), aby umożliwić maksymalny rozwój aromatów. Następnie agawy gotuje się na wolnym ogniu w piecach opalanych drewnem. Lokita jest poddawana podwójnej destylacji w miedzianych aparatach i kolumnach destylacyjnych, aby zapewnić idealną słodycz podniebieniu. Lokita to tequila premium w 100% z agawy, co oznacza, że cały cukier musi pochodzić z soków Agave Tequilana Weber, niebieskiej odmiany.
Delikatny, luksusowy truskawkowy likier śmietankowy łączący wysokiej jakości Tequilę Reposado z bogatą śmietaną i owocowymi nutami truskawek. Zapewnia dekadenckie doznania podczas picia. Świetny z lodem, jako shot lub zmieszany w wykwintnym koktajlu.
Oryginalna tequila której użyto w pierwszej recepturze piwa Salitos Tequila Beer. Uzyskana ze skąpanej w słońcu niebieskiej odmiany agawy Weber, z samego serca słynnego na całym świecie regionu Meksyku, Jalisco. Rześka, cytrynowa świeżość wraz z zaskakującym rustykalnym akcentem ziemistej agawy.
Oryginalna tequila której użyto w pierwszej recepturze piwa Salitos Tequila Beer. Uzyskana ze skąpanej w słońcu niebieskiej odmiany agawy Weber, z samego serca słynnego na całym świecie regionu Meksyku, Jalisco. Trunek uzyskuje złoto żółte zabarwienie ze względu na wydłużony czas dojrzewania w dębowych beczkach. Rześka, cytrynowa świeżość wraz z zaskakującym rustykalnym akcentem ziemistej agawy.
Bruxo X to mieszanka po destylacji 80% maguey Espadin mezcal i 20% maguey Barril mezcal z nutami skórek cytrusowych, owoców, rumianku, nut mineralnych i lekkiego miodu. Przezroczysty napój o złożonym aromacie, w którym przeplatają się nuty suszonych i pieczonych owoców, cytryn, anyżu i kwiatów. Klarowny smak z trawiastymi, miodowymi, orzechowymi i owocowymi nutami oraz harmonijnym posmakiem. Zaleca się podawać schłodzony do temperatury 8-10°C.
Wytwarzany ręcznie, w małych partiach przez mezcaleros czwartej generacji. Do produkcji użyta jest tylko doskonale dojrzała, zrównoważona agawa Espadín. Podwójnie destylowany w dolinie Santiago Matatlan w stanie Oaxaca w Meksyku. Zaangażowanie w jakość jest widoczne na każdym etapie procesu produkcji, od zbioru do pierwszego łyka. Ilegal Reposado dojrzewa od 4 do 6 miesięcy w beczkach po bourbonie przed zabutelkowaniem. Cynamon, czarny pieprz, przyprawy, słodka nuta agawy.
Aromat: mocno wyczuwalna karmelizowana gruszka i gorzka nuta skórki pomarańczy. Lekka dymność przeplatana z nutami słodyczy.
Smak: na pierwszym planie nuty dymne które potem ustępują miejsca goździkom, wzbogacone o słodycz toffi oraz wanilii.
Finisz: aksamitny na całej długości, odzwierciedlająca pełnię charakteru Ilegal.