- Brak na stanie
Casa De Vilacetinho Escolha Vinho Verde
Wino o lekkim cytrynowym odcieniu, łączy aromat białych owoców z sadu z lekkim tropikalnym smakiem. Świeże, gładkie, przyjemne, idealne na każdą chwilę.
Wino o lekkim cytrynowym odcieniu, łączy aromat białych owoców z sadu z lekkim tropikalnym smakiem. Świeże, gładkie, przyjemne, idealne na każdą chwilę.
Tradycyjne słodkie Porto wzmacniane brandy o pełnym, rubinowym kolorze i delikatnym aromacie dojrzałych owoców spowodowanym krótką maturacją w dębowej beczce. Smak aksamitnie gładki, o silnych nutach słodkiej taniny przechodzącej w długi przyjemny finisz. Ruby - Wina o kolorze czerwonym lub ciemnofioletowym. Wina te dojrzewają w dużych kadziach z drewna i stali nierdzewnej. Unika się długotrwałego kontaktu z powietrzem (natlenienia), aby zachować ich pierwotną, owocową świeżość aż do butelkowania.
Vista Alegre Reserve Tawny to mieszanka win o niepowtarzalnym stylu i z różnych lat, dojrzewających w dębowych kadziach i beczkach, o średnim wieku 7 lat. Świeży i delikatny aromat, z nutą przypraw i suszonych owoców. Elegancki, trwały i gładki smak z długim finiszem. Doskonałe do deserów na bazie czekolady, kawy, karmelu czy bakalii i orzechów, a także naturalnych owoców tropikalnych jak ananas, mango, papaja.
Kombinacja najlepszych winogron z posiadłości w regionie Douro. Maturacja w dębowych beczkach nadaje tej Reservie aksamitną gładkość, jak również owocową eksplozję smaku. Wino o kolorze rubinu, z fioletowymi niuansami. Bardzo owocowe i złożone. W smaku pełne, gładkie, ze słodkimi taninami i długim finiszem.
Intensywne, namiętne, dojrzałe. Porto dojrzewające w dużych drewnianych beczkach, może być butelkowane między 4 a 6 rokiem życia. Przechowywane w idealnych warunkach ma potencjał starzenia wynoszący 20 lat. Jest to tradycyjny "niefiltrowany" LBV, który nie był stabilizowany zimnem ani filtrowany. Wspaniały dodatek do różnego rodzaju serów, wędzonych mięs, deserów bogatych w czekoladę, śmietanę i kawę, a także świeżych owoców - jagód, śliwek i ananasów. Po otwarciu butelkę należy spożyć w ciągu kilku dni, bo mimo, że leżakowała w dębowych beczkach, to dotlenienie było bardzo krótkie. Dlatego po otwarciu i zdekantowaniu wino "otworzy się" i osiągnie swój szczyt. Należy pić w temperaturze od 14°C do 16°C. Przetrzymywać butelkę poziomo w stałej temperaturze chroniąc przed silnym światłem.
Pachnące, gładkie i świeże. Leżakuje w dębowych beczkach przez okres 3-4 lat. Można spożywać jako aperitif, świetnie komponuje się z suszonymi owocami i orzechami, oliwkami, niektórymi rodzajami wędzonek oraz serami. Stanowi również doskonały dodatek do słodkich deserów. Podawać schłodzone, w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej 4 do 6 tygodni po otwarciu.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat, jest to doskonały pojedynczy zbiór, który dojrzewał przez 49 lat i został zabutelkowany w 2018 roku.
Colheita, którą należy podawać lekko schłodzoną, jest idealnym zwieńczeniem dobrego posiłku. Podobnie jak wino można oczywiście stosować do słodkich deserów lub dobrych dojrzałych serów, na przykład mocnego sera pleśniowego. Jest również cudownym towarzyszem ciast, czekolady, orzechów włoskich, crème brûlée lub filiżanki dobrej kawy z cygarem.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat. Winogrona z jednego zbioru są zbierane ręcznie i transportowane w małych skrzyniach oraz poddawane winifikacji zgodnie z tradycyjną metodą Porto. Fermentacja moszczu odbywa się w kontrolowanej temperaturze i jest przerywana by dodać brandy. Ma duży potencjał starzenia. Wino z jednego zbioru, leżakowane w dębowych beczkach przez okres minimum 7 lat. Powinno być podawane w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej w ciągu 6 do 8 tygodni od otwarcia.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat. Winogrona z jednego zbioru są zbierane ręcznie i transportowane w małych skrzyniach oraz poddawane winifikacji zgodnie z tradycyjną metodą Porto. Fermentacja moszczu odbywa się w kontrolowanej temperaturze i jest przerywana by dodać brandy. Ma duży potencjał starzenia. Wino z jednego zbioru, leżakowane w dębowych beczkach przez okres minimum 7 lat. Powinno być podawane w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej w ciągu 6 do 8 tygodni od otwarcia.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat. Winogrona z jednego zbioru są zbierane ręcznie i transportowane w małych skrzyniach oraz poddawane winifikacji zgodnie z tradycyjną metodą Porto. Fermentacja moszczu odbywa się w kontrolowanej temperaturze i jest przerywana by dodać brandy. Ma duży potencjał starzenia. Wino z jednego zbioru, leżakowane w dębowych beczkach przez okres minimum 7 lat. Powinno być podawane w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej w ciągu 6 do 8 tygodni od otwarcia.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat. Winogrona z jednego zbioru są zbierane ręcznie i transportowane w małych skrzyniach oraz poddawane winifikacji zgodnie z tradycyjną metodą Porto. Fermentacja moszczu odbywa się w kontrolowanej temperaturze i jest przerywana by dodać brandy. Ma duży potencjał starzenia. Wino z jednego zbioru, leżakowane w dębowych beczkach przez okres minimum 7 lat. Powinno być podawane w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej w ciągu 6 do 8 tygodni od otwarcia.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat. Winogrona z jednego zbioru są zbierane ręcznie i transportowane w małych skrzyniach oraz poddawane winifikacji zgodnie z tradycyjną metodą Porto. Fermentacja moszczu odbywa się w kontrolowanej temperaturze i jest przerywana by dodać brandy. Ma duży potencjał starzenia. Wino z jednego zbioru, leżakowane w dębowych beczkach przez okres minimum 7 lat. Powinno być podawane w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej w ciągu 6 do 8 tygodni od otwarcia.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat. Winogrona z jednego zbioru są zbierane ręcznie i transportowane w małych skrzyniach oraz poddawane winifikacji zgodnie z tradycyjną metodą Porto. Fermentacja moszczu odbywa się w kontrolowanej temperaturze i jest przerywana by dodać brandy. Ma duży potencjał starzenia. Wino z jednego zbioru, leżakowane w dębowych beczkach przez okres minimum 7 lat. Powinno być podawane w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej w ciągu 6 do 8 tygodni od otwarcia.
Wyprodukowany w Quinta da Vista Alegre, w Cima Corgo, z winnicami mającymi ponad 80 lat. Winogrona z jednego zbioru są zbierane ręcznie i transportowane w małych skrzyniach oraz poddawane winifikacji zgodnie z tradycyjną metodą Porto. Fermentacja moszczu odbywa się w kontrolowanej temperaturze i jest przerywana by dodać brandy. Ma duży potencjał starzenia. Wino z jednego zbioru, leżakowane w dębowych beczkach przez okres minimum 7 lat. Powinno być podawane w temperaturze od 10°C do 12°C. Butelkę należy przechowywać w stałej temperaturze i chronić przed silnym światłem. Spożyć najlepiej w ciągu 6 do 8 tygodni od otwarcia.
Wino rocznik 2007r. Pochodzenie Favaios, Douro. W aspekcie wizulanym Favaios jest winem bardzo atrakcyjnym o jasno złotym odcieniu. Aromat z nutą pomarańczy i suszonych moreli, zapach kwiatowy w połączeniu z różą i lipą. Następnie ewaluuje gdzie jest wyczuwalny tytoń i kakao.