Pere Magloire Extra Héritage
Mieszanka 20-letnich destylatów. Dwukrotnie destylowany calvados prosto z apelacji Pays d'Auge Contrôlée.
Mieszanka 20-letnich destylatów. Dwukrotnie destylowany calvados prosto z apelacji Pays d'Auge Contrôlée.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mieszanka 20-letnich destylatów. Dwukrotnie destylowany calvados prosto z apelacji Pays d'Auge Contrôlée. Pere Magloire powstał w 1821 roku i jest najstarszym producentem calvados we Francji. Znak firmowy został zarejestrowany w 1925 roku. Do produkcji calvados używa się jabłek rosnących tylko w regionie Normandii. 120 gatunków jabłek podzielonych jest na 4 kategorie: gorzkie, gorzko-słodkie, słodkie i kwaśne. Nie używane są nawozy, ani drożdże, fermentacja odbywa się siłami natury, po zmiażdżeniu i przeciśnięciu soku z jabłek, i trwa ok. 6-8 tygodni, po których otrzymujemy cydr o mocy 5-6%. Z 1000 kg jabłek otrzymamy 750-800 litrów cydru a z niego 40-50 litrów czystego alkoholu. Większość alkoholu destylowana jest jednorazowo w kolumnach destylacyjnych - stanowi ona 74% ogółu produkcji. Jedynie z jabłek zbieranych w małym regionie Pays d'Auge cydr jest destylowany dwukrotnie w miedzianych alembikach, ta produkcja stanowi 25% ogółu. Pozostały 1% przypada na produkcję alkoholu z mieszaniny jabłek i gruszek.
Mieszanka 20-letnich destylatów. Dwukrotnie destylowany calvados prosto z apelacji Pays d'Auge Contrôlée.
Mieszanka 20-letnich destylatów. Dwukrotnie destylowany calvados prosto z apelacji Pays d'Auge Contrôlée.
Single cask Calvados 10yo. Trunek będzie z pewnością ciekawym doświadczeniem dla osób, które poszukują nowych wrażeń smakowych. Dojrzewał on przez 10 lat w beczkach z francuskiego dębu, by na ostatnie 8 miesięcy zostać poddany procesowi finiszowania ( drugiej maturacji) w beczkach pierwszego napełnienia po sherry Pedro Ximénez. Mimo krótkiego finiszowania posiada odmienne oblicze, choć szarlotka i tak zostaje motywem przewodnim. W aromacie poza jabłkami możemy znaleźć jeszcze nuty daktyli, marcepana i rodzynek.
Boulard Grand Solage jest mieszanką wyśmienitych calvadosów z Pays d'Auge w przedziale wiekowym między 3 a 5 lat. Niezwykła bursztynowa barwa, pełen aromatów jabłek w smaku uwodzi owocami i wanilią. Doskonały jako dodatek do mięs, wyśmienity jako aperitif na lodzie bądź z tonikiem.
Papidoux klasy VSOP to francuski Calvados wytwarzany z wyselekcjonowanej odmiany jabłek. Produkowany jest w Normandii, według tradycyjnej receptury i podobnie jak koniak poddawany jest dwukrotnej destylacji cydru. Swój ciemnozłoty kolor i niezwykle bogate aromaty zawdzięcza co najmniej 4 letniemu leżakowaniu w beczkach dębowych. W aromatach wyczuwalne są suszone owoce, miód oraz delikatny posmak dębowy. Idealnie sprawdzi się po posiłku jako digestif a także przyjemnie rozgrzeje w zimniejsze dni.
Single cask Calvados 10yo. Trunek będzie z pewnością ciekawym doświadczeniem dla osób, które poszukują nowych wrażeń smakowych. Dojrzewał on przez 10 lat w beczkach z francuskiego dębu, by na ostatnie 10 miesięcy zostać poddany procesowi finiszowania (drugiej maturacji) w beczkach pierwszego napełnienia po Bourbonie. Mimo krótkiego finiszowania posiada odmienne oblicze, choć szarlotka i tak zostaje motywem przewodnim. W aromacie poza jabłkami możemy znaleźć jeszcze nuty miodu, wanilii i toffi czy biszkoptów.
Single cask Calvados 10yo. Trunek będzie z pewnością ciekawym doświadczeniem dla osób, które poszukują nowych wrażeń smakowych. Dojrzewał on przez 10 lat w beczkach z francuskiego dębu, by na ostatnie 8 miesięcy zostać poddany procesowi finiszowania (drugiej maturacji) w beczkach pierwszego napełnienia po sherry Oloroso. Mimo krótkiego finiszowania posiada odmienne oblicze, choć szarlotka i tak zostaje motywem przewodnim. W aromacie poza jabłkami możemy znaleźć jeszcze nuty skórki pomarańczowej, świeżo palonej kawy, kandyzowanych owoców i ziaren kakaowca.
Trylogia to single cask Calvados 10yo. Beczka, której zawartość podzieliliśmy na trzy równe części i poddaliśmy finiszowaniu w trzech różnych beczkach: Ex-Bourbon, Ex-Oloroso Sherry, Ex-Pedro Ximenez Sherry. Trylogia będzie z pewnością ciekawym doświadczeniem dla osób, które poszukują nowych wrażeń smakowych. Każda z wersji, mimo krótkiego, kilkumiesięcznego finiszowania, posiada zupełnie odmienne oblicze, choć szarlotka w każdej z nich pozostaje motywem przewodnim. Jest słodycz, są owoce, jest taninowość. Każda butelka numerowana, jedynie 100 sztuk każdej z wersji i bardzo przyzwoita moc na poziomie 54%. Jesteśmy pewni, że każdy kto spróbuje, nie będzie żałował.
Francuski winiak produkowany w Normandii przez destylację cydru. Niezwykle ciepły, wonny i ujmujący, przed zabutelkowaniem dojrzewa trzy lata w dębowych beczkach. Mimo maturacji zachowuje charakterystyczną nutę świeżego jabłka, a jednocześnie nabiera w tym czasie harmonii i taktownej łagodności. W nosie, obok jabłka, aromaty suszonych owoców i miodu lipowego. W smaku okrągły z dyskretnie korzenną dębiną. Podawać jako digestif między posiłkami (tzw. trou Normand).
Calvados Papidoux XO to produkowana w Normandii francuska jabłkowa brandy najwyższej jakości produkowana na bazie cydru jabłkowego poddanego dwukrotnej destylacji. Papidoux XO spędza w beczkach dębowych minimum 8 lat, dzięki czemu zachwyca bogatym smakiem i aromatem bogatym w nuty suszonych owoców, miodu i dębu.
Calvados z Normandii, dojrzewający w małych drewnianych beczkach przez co najmniej 3 lata, z nutami jabłek i tarte tatin. Dominują nuty owocowe - wysoka zawartości cydru gruszkowego w połączeniu z cydrem jabłkowym. Szczególnie odpowiedni dla tych, którzy lubią spożywać Calvados jako aperitif, na przykład jako long drink (Calvados & Tonic), z lodem lub z kawą.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.