Lillet Rouge
Specjał produkcji francuskiej, wytwarzany w 85% z czerwonego wina Bordeaux oraz różnego rodzaju likierów owocowych z dodatkiem chininy i skórki pomarańczy. Idealny, jako baza do drinka o nazwie "sangria".
Lillet Rose to kombinacja czerwonych i białych win bordeaux połączona z mieszanką ziół i naturalnych likierów owocowych wytwarzanych w regionie Podensac. Zapach jest świeży, żywy, owocowy o zrównoważonej strukturze, lekko kwaśny. W smaku wyczuwalny lekki aromat jeżyn, kwiatów pomarańczy i grejpfrutów. Finisz długi i pełen aromatów. Głównym szczepem w Lillet Rose jest Semillon, dający temu likierowi pełną, soczystą strukturę i delikatne aromaty. Rewelacyjnie odnajduje się w drinkach niskoalkoholowych.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Specjał produkcji francuskiej, wytwarzany w 85% z czerwonego wina Bordeaux oraz różnego rodzaju likierów owocowych z dodatkiem chininy i skórki pomarańczy. Idealny, jako baza do drinka o nazwie "sangria".
Specjał produkcji francuskiej, wytwarzany w 85% z białego wina Bordeaux (ze szczepów: Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadelle) oraz różnego rodzaju likierów owocowych z dodatkiem chininy i skórki pomarańczy. Dojrzewanie odbywa się w dębowych beczkach. Sama receptura pochodzi z XIX wieku, a rozpowszechniony został dzięki powieści Iana Fleminga o słynnym agencie 007 Jamesie Bondzie "Casino Royale". Zazwyczaj podawany jest jako aperitif w akompaniamencie zimnych przystawek.
Wyprodukowany przez firmę spirytusową Biggar and Leith, Starlino Elderflower to 17% likier ABV wytwarzany z naparu z czarnego bzu, skórki cytrusów, ziół i przypraw w połączeniu z winem i spirytusem. Wykonany jest z „Fiori di Sambuca”, czarnego bzu uprawianego we włoskich alpejskich żywopłotach. Zmieszaj z tonikiem lub wodą sodową, aby uzyskać orzeźwiający aperitif o niskiej zawartości alkoholu.
Starlino to linia włoskich aperitivo, bazująca na recepturze stworzonej w hotelu Starlino w 1906 roku. Produkowane wyłącznie z naturalnych składników we włoskiej fabryce zlokalizowanej w Turynie. Są one doskonałą alternatywą na letnie dni. Starlino Arancione bazuje na włoskim winie Trebiano i Marsala, które wzmacniane są naturalnym alkoholem, destylowanym razem ze starannie wyselekcjonowanymi owocami i ziołami. Odnajdziemy w tej wersji mieszankę piołunu i składników takich jak cząber, kwiat czarnego bzu, kolendra, goździki, tymianek, irys oraz skórki owoców cytrusowych: pomarańcza, cytryna, różowy grejpfrut. Po zmieszaniu wina z alkoholem, całość spoczywa przez 6 miesięcy w kadziach. Idealne do picia z prosecco, z kawałkami świeżej pomarańczy. Doskonale także jako składnik wielu drinków.
Pakiet upominkowy Starlino Rose Aperitif & Moscato Rosato Sparkling.
Starlino Rose bazuje na włoskim winie Trebiano i Marsala, które wzmacniane są naturalnym alkoholem, destylowanym razem ze starannie wyselekcjonowanymi owocami i ziołami. Odnajdziemy w tej wersji mieszankę piołunu i składników takich jak cząber, kwiat czarnego bzu, kolendra, goździki, tymianek, irys i skórka słodkiej pomarańczy. Po zmieszaniu wina z alkoholem, całość spoczywa przez 6 miesięcy w kadziach. Idealne do picia z tonikiem i lodem lub wodą sodową. Doskonały jako składnik wielu drinków.
Zestaw upominkowy Hotel Starlino Rosé Aperitivo Spritz ze szklanką.
Starlino Rose bazuje na włoskim winie Trebiano i Marsala, które wzmacniane są naturalnym alkoholem, destylowanym razem ze starannie wyselekcjonowanymi owocami i ziołami. Odnajdziemy w tej wersji mieszankę piołunu i składników takich jak cząber, kwiat czarnego bzu, kolendra, goździki, tymianek, irys i skórka słodkiej pomarańczy. Po zmieszaniu wina z alkoholem, całość spoczywa przez 6 miesięcy w kadziach. Idealne do picia z tonikiem i lodem lub wodą sodową. Doskonały jako składnik wielu drinków.
Starlino to linia włoskich aperitivo, bazująca na recepturze stworzonej w hotelu Starlino w 1906 roku. Produkowane wyłącznie z naturalnych składników we włoskiej fabryce zlokalizowanej w Turynie. Są one doskonałą alternatywą na letnie dni dla koktajli np. gin and tonic. Starlino Rose bazuje na włoskim winie Trebiano i Marsala, które wzmacniane są naturalnym alkoholem, destylowanym razem ze starannie wyselekcjonowanymi owocami i ziołami. Odnajdziemy w tej wersji mieszankę piołunu i składników takich jak cząber, kwiat czarnego bzu, kolendra, goździki, tymianek, irys i skórka słodkiej pomarańczy. Po zmieszaniu wina z alkoholem, całość spoczywa przez 6 miesięcy w kadziach. Idealne do picia z tonikiem i lodem lub wodą sodową. Doskonały jako składnik wielu drinków.
Staranna równowaga pomiędzy cennymi składnikami ziołowymi i alkoholem najwyższej jakości zapewnia Underbergowi właściwości trawienne. Zawiera ekstrakty ziołowe (aromatyczne zioła z 43 krajów), w skład których wchodzą pobudzające trawienie, relaksujące i uspokajające substancje aktywne oraz naturalnie występująca witamina B1. Napój dojrzewa przez kilka miesięcy w beczkach ze słoweńskiego dębu w celu wzmocnienia smaku.
Porzeczkowy Balsam Riga Black Balsam to połączenie gorzkiego balsamu i naturalnego nordyckiego soku z czarnej porzeczki. Ten łotewski gorzki likier łączy w sobie ostry, ziołowy i kwaśny smak porzeczek, dając odważny efekt pełen dojrzałych jagód. W procesie produkcji gorzkiego trunku w Rydze zastosowano unikalną technologię infuzji jednokomórkowej, wyselekcjonowaną botanikę, alkohol i wodę. Tak powstaje podstawowa esencja Ryskiego Czarnego Balsamu, która w kolejnej fazie mieszana jest z pysznymi składnikami, takimi jak miód, karmel i naturalne soki.
Aromat: intensywny; czarna porzeczka, nuty imbiru.
Smak: miękki; porzeczka, nuty jagód, ziół.
Finisz: długotrwały.
Podstawową recepturę tego napoju wymyślił ryski farmaceuta Kunze już w XVIII wieku - to mieszanka ziół, kwiatów i olejków teraz uzupełniona naturalnym sokiem wiśniowym. Riga Black Balsam Cherry można spożywać w czystej postaci lub w orzeźwiających koktajlach i stanowi doskonały łotewski aperitif.
Aromat: owocowy, słodki, lekko gorzki.
Smak: harmonijny, owocowy, intensywny aromat wiśni.
Finisz: długotrwały.
Likier Pimm's jest klasycznym alkoholem zabieranym w Anglii na pikniki. Jego receptura jest ściśle tajna, niemniej wiadomo, że zawiera on ekstrakty owocowe, w tym pomarańczowy oraz kompozycję różnego rodzaju alkoholi.
Specjał produkcji francuskiej, wytwarzany w 85% z białego wina Bordeaux (ze szczepów: Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadelle) oraz różnego rodzaju likierów owocowych z dodatkiem chininy i skórki pomarańczy. Dojrzewanie odbywa się w dębowych beczkach. Sama receptura pochodzi z XIX wieku, a rozpowszechniony został dzięki powieści Iana Fleminga o słynnym agencie 007 Jamesie Bondzie "Casino Royale". Zazwyczaj podawany jest jako aperitif w akompaniamencie zimnych przystawek.
Campari to gorzki likier produkowany we Włoszech. Charakteryzuje się mocnym, pieprzowym smakiem, który powstaje dzięki wielu wyselekcjonowanym ziołom oraz gorzkiej skórce pomarańczy, żeń-szenia i rabarbaru. Receptura Campari została stworzona w latach 1862-1867 przez Gaspara Campari. Receptura ta do dziś wykorzystywana jest w niezmienionej formie.
W 1919r. firma Barbieri wprowadziła na rynek rewolucyjny aperitif z zawartością alkoholu jedynie 11%. Swój niepowtarzalny smak i kolor zawdzięcza połączeniu takich składników jak: gorzka pomarańcza, rabarbar oraz wyciągi z ziół i korzeni. Najsłynniejszym drinkiem na bazie Aperolu jest wymieszanie go z Prosecco w proporcji 50:50. Idealnie orzeźwiająca kompozycja na upalne, letnie wieczory.
Zachwycający świeżym, kwiatowym aromatem aperitif od wybitnego włoskiego producenta likierów i bitterów. Niska, nawet jak na styl, zawartość alkoholu (15%) czyni zeń trunek nadzwyczaj łagodny i lekki, który nie tylko drażni podniebienia, lecz otula je miłym, delikatnie słodkim smakiem hibiskusa i pomarańczy. Idealnie nadaje się do zaprawienia prosecco (w proporcji 1:2 z dodatkiem bazylii i lodu). Polecany na lato.
Starlino to linia włoskich aperitivo, bazująca na recepturze stworzonej w hotelu Starlino w 1906 roku. Produkowane wyłącznie z naturalnych składników we włoskiej fabryce zlokalizowanej w Turynie. Są one doskonałą alternatywą na letnie dni dla koktajli np. gin and tonic. Starlino Rosso bazuje na włoskim winie Trebiano i Marsala, które wzmacniane są naturalnym alkoholem, destylowanym razem z owocami oraz ziołami. Mieszanka piołunu, absyntu i starannie wybranych ziół oraz aromatycznych roślin w tym rodzynek, wanilii, imbiru, gorzkiej pomarańczy i goździków. Po zmieszaniu wina z alkoholem, całość spoczywa 30 dni w beczkach po burbonie. Idealny jako składnik wielu drinków, a także do picia z lodem.
Underberg to klasyczny niemiecki bitter o zawartości alkoholu 44%. W jego skład wchodzą zioła z 43 krajów. Sprzedawany jest tylko w 20ml butelkach (pojedynczych, 2pakach, 4pakach i 12pakach). Charakterystyczne, oryginalne opakowanie jest chronione prawami autorskimi. Buteleczki zawinięte są w papierową torebkę, na której znajduje się etykieta. Underberg powstaje z wody, czystego alkoholu i ekstraktu z ziół. Proces destylacji ziół - semper idem jest tajemnicą rodziny. Zawiera naturalnie występujące antyoksydanty, białka i cukry (w niewielkiej ilości i bez dodatku cukrów nienaturalnych) oraz witaminę B1. Składniki w nim zawarte działają stymulująco na wydzielanie soków trawiennych. Underberg najlepiej smakuje po posiłku jako digestif.
Aperitif pochodzenia francuskiego. Powstał pod koniec XIX w. i nazywał się wtedy "Quinqiuna Dubonnet". Podstawowym składnikiem tego napoju jest wyciąg z chinaryndyny, zawierającej chininę. Dubonnet zestawiany jest z czerwonych win ze szczepów: grenache, muskat aleksandryjski oraz carignan. Wina te mieszane są z chinaryndyną, a potem ze skórką pomarańczową oraz nieprażonymi ziarnami kawowca i innymi tajnymi składnikami. Mieszanka leżakuje w dębowych beczkach, aż nie nabierze odpowiedniego charakteru i dojrzałości.