- Brak na stanie
Quiet Man 12YO Sherry Finish
Irlandzka whiskey single malt produkowana w destylarni znajdującej się w Derry, w Północnej Irlandii.
Quiet Man 8yo to trzykrotnie destylowana whiskey single malt dojrzewająca przez 7 lat w pierwszy raz napełnianych beczkach po bourbonie oraz ostatni rok w beczkach typu quarter cask po bourbonie. Zapach: owocowy, słodki, nuty przypraw oraz miodu. Mocny aromat gruszek. Smak: kremowy i słodki, nuty cytrusów i imbiru. Finisz: średniej długości, z pikantnymi akcentami.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Quiet Man 8yo to trzykrotnie destylowana whiskey single malt dojrzewająca przez 7 lat w pierwszy raz napełnianych beczkach po bourbonie oraz ostatni rok w beczkach typu quarter cask po bourbonie. Zapach: owocowy, słodki, nuty przypraw oraz miodu. Mocny aromat gruszek. Smak: kremowy i słodki, nuty cytrusów i imbiru. Finisz: średniej długości, z pikantnymi akcentami.
Irlandzka whiskey single malt produkowana w destylarni znajdującej się w Derry, w Północnej Irlandii.
Quiet Man 8yo to trzykrotnie destylowana whiskey single malt dojrzewająca przez 7 lat w pierwszy raz napełnianych beczkach po bourbonie oraz ostatni rok w beczkach typu quarter cask po bourbonie. Zapach: owocowy, słodki, nuty przypraw oraz miodu. Mocny aromat gruszek. Smak: kremowy i słodki, nuty cytrusów i imbiru. Finisz: średniej długości, z pikantnymi akcentami.
Irlandzka whiskey single malt produkowana w Derry w Płn. Irlandii. Whiskey została wydestylowana w destylarni Cooley i była dwukrotnie destylowana. Dojrzewała przez 6,5 roku w beczkach kolejnego nalewu po burbonie z amerykańskiego dębu, po czym została przelana na 18 miesięcy do beczek po sherry Oloroso. Jest to edycja limitowana. Powstało jej tylko 950 butelek. Na etykiecie znajdziemy podpis Ciaran Mulgrew. Nie był poddany procesowi filtracji na zimno, posiada naturalny kolor i została zabutelkowana z mocą 46%. Aromat: słodka, sherry, miód, pieczone jabłka, suszone owoce, gruszki, orzechy, śliwki, wanilia; Smak: sherry, czekolada, rodzynki, śliwki, jabłka, wanilia, karmel, dębina; Finish: słodki, suszone owoce, sherry, miód, wanilia, karmel, czekolada, dębina.
Irlandzki Single Malt Quiet Man to potrójnie destylowana irlandzka whiskey, pochodząca z Cooley. Leżąca 8 lat w beczkach po Bourbonie, przefiltrowana na zimno i rozcieńczona do 80 stopni. Aromat: świeży, wiosenna łąka, płatki śniadaniowe, karmel, miód jabłka, ślady siana oraz dębu; Podniebienie: wyraźne nuty bourbonowe, miód, mleczna czekolada, lody waniliowe, toffi; Finisz: średnio długi, przedłużenie palety smakowej z silniejszą nutą dębową.
Teeling Small Batch Collaboration Dark Porter jest efektem wieloletniej współpracy Teelinga z browarem DOT BREW oraz wspólnego zaangażowania obu marek w tworzenie unikalnych, pełnych dublińskiego charakteru smaków. Teeling Small Batch Whiskey finiszowany był w beczkach, w których wcześniej - w browarze DOT BREW - leżakowało piwo typu Dark Porter. Beczka DOT BREW'S Dark Porter nadała Teelingowi szeregu wyjątkowych nut, m.in. gorzkiej czekolady, kawy i trwałego finiszu z aromatem zielono-różowego pieprzu.
Crystal Malted Barley jest bardzo powszechny w przemyśle piwowarskim, rzadko jest używany do produkcji irlandzkiej whisky ze względu na niższą ilość fermentowalnych enzymów. W whisky, Crystal Malt przyczynia się do głębi smaku, oferując nuty toffi, karmelu i nut suszonych owoców. Podobnie jak w piwie zapewnia słodycz, treściwość i charakterystyczny charakter słodowy, poprawiając ogólne wrażenia podczas degustacji.
Aromat – zielone jabłko, duszona gruszka z nutą brązowego cukru i wanilii; lekkie nuty dębowe.
Smak – na podniebieniu pojawia się nuta toffi, szarlotka i świeże wypieki, po której następuje miodowa słodycz.
Finisz – długi, luksusowy finisz z nutami delikatnej przyprawy cynamonowej i karmelu.
W 1348 roku w miasto uderzyła Czarna Śmierć, śmiertelna plaga dżumy, która pustoszyła Europę w XIV wieku. W samym mieście, ofiary tej choroby chowane były w masowych grobach strefy zwanej Blackpitts. W XVIII wieku miejsce to miało także inne, strategiczne znaczenie, było centrum przemysłu browarniczego. Odrestaurowana ostatnimi czasy okolica wypełniła się domami studenckimi oraz powstałą w 2015 roku Teeling Whiskey Distillery. Wygląda na to, że sama nazwa Blackpitts zainspirowała właścicieli destylarni do skorzystania z niej, nazywając tak swoją najnowszą whiskey.
Druga whisky z serii Kavalan Concertmaster dojrzewała w wyselekcjonowanych beczkach z rezerw destylarni a następnie finiszowała w najlepszych, ręcznie zbieranych beczkach po hiszpańskiej sherry. Cudownie elegancka, miękka i owocowa z delikatnymi aromatami i złożonością warstw. Prezentuje sztukę mieszania Kavalana i głębię smaków z subtropikalnego klimatu. Łagodna, z nutami rodzynek i śliwek w czekoladzie, prażonych orzechów, toffi, wanilii, suszonych owoców.
Bagheera - w języku hindi słowo to oznacza panterę lub lamparta, choć słowo rdzeń bagh to po hindusku tygrys. Stąd prawdopodobnie na etykiecie czarna pantera, fikcyjna postać z Księgi Dżungli. Jak wszystkie pozostałe produkty z destylarni w Bangalore, dojrzewa ona w ekstremalnych warunkach, przy wysokich temperaturach i niskiej wilgotności. Za sprawą klimatu roczna utrata destylatu jest wyjątkowo bolesna dla właścicieli, ale także, odmiennie od Szkocji, moc alkoholu w beczkach z biegiem lat wzrasta (taka ciekawostka). Bagheera to single malt dojrzewająca w beczkach po bourbonie i poddana finiszowaniu w beczkach ex Oloroso, oferowana w zestawie ze szklankami.
EZRA BROOKS 99 PROOF Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Butelkowana z podwyższoną mocą 49,5% dla lepszego profilu smakowego. Czysta, dojrzewająca w dębowych beczkach, filtrowana węglem drzewnym, aby uzyskać gładkie, łagodne wykończenie. Pikantny, żytni smak z nutami karmelu, wanilii, czekolady i przypraw.
Najlepiej sprzedająca się whisky z gamy Kavalan. Jej kompozycja powstaje poprzez połączenie destylatów leżakujących w różnych beczkach: po Bourbonie, Sherry oraz innych uprzednio przechowujących różne wina. Standardowa moc 40% oraz pełnia aromatów takich jak: miód, mango, gruszka, wanilia, kokos i czekolada.
Prawdziwie niekonwencjonalna irlandzka whiskey w najlepszym wydaniu! Teeling w tym wydaniu oddał hołd kultowym kominom Poolbeg, butelkując ich wielokrotnie nagradzany Blackpitts Peated Single Malt. Podwójnie destylowany przy użyciu silnie torfowego słodu jęczmiennego, a następnie dojrzewający wyłącznie w beczkach po bourbonie. Butelkowane z mocą beczki do imponującego 56,5% ABV bez filtracji na zimno. Aromat - wyraźne ognisko, dymna ziemistość z ukrytymi nutami owoców sadu i syropu klonowego. Smak - zwęglone nuty owoców jabłka i gruszki przeplatają się z żywym dymem torfowym, solą i lawendą.
Z destylarni Filey Bay z siedzibą w Yorkshire pochodzi pierwsza partia whisky Port Finish. Ten single malt rozpoczął swoją podróż w beczkach po bourbonie, a zakończył w beczkach po ruby Porto, nadając angielskiej whisky mnóstwo nut świeżych czerwonych owoców. Wynik 3330 butelek przy 46% ABV. Bogaty, pikantny i owocowy; W smaku konfitura jeżynowa, gorzka czekolada i wanilia.
Jak pewnie wszyscy wiecie, a jak nie, to przypominamy, Lux Row Distillers produkuje i butelkuje dwie różne wersje bourbonów: Ezra - receptura żytnia i Rebel - receptura pszeniczna. Tym razem postanowiono połączyć ze sobą obydwie beczki, tworząc edycję Four Grain Double Single Barrel. Four Grain, gdyż łącznie do stworzenia tej wersji potrzebne było żyto, pszenica, kukurydza i jęczmień. Finalnie uzyskano trunek, który łączy w sobie aromaty charakterystyczne dla bourbonów pszenicznych i żytnich, dwie odmienne palety smakowe, zatopione w jednej butelce. Aromat: dąb, karmel i wanilia. Smak: karmel, cytrusy, wanilia i cynamon. Finisz: aksamitnie gładki, z łagodnym dębowym wykończeniem.
Mieszanka bogatej, słodkiej whiskey o smaku płynnego karmelu z odrobiną soli morskiej na finiszu.
Kreatywność jest sercem tej whisky - słodki smak mango dopełniony pikantnym akcentem habanero. Idealny do tworzenia koktajli z kopnięciem!
Aby wyprodukować Goalong Blended Whiskey, najwyższej jakości ziarna są destylowane, leżakowane w dębowych beczkach i mieszane w celu uzyskania zrównoważonego smaku i złożonego wykończenia. Dzięki wyjątkowemu kunsztowi Goalong Distillery odkryjesz przyjemne aromaty orzecha laskowego i słodkie nuty wędzonego dębu. Przyciągnie Cię również jego gładki i kremowy smak. Kolor złoty. Aromat - słodowa słodycz, delikatna kremowość, nuta dymu. Smak - na podniebieniu okrągłe, orzechowe i dębowe, z odpowiednią ilością tanin. Finisz lekko dymny.
Łączy w sobie słodki, kremowy smak masła orzechowego, idealnie komponujący się z gładką whiskey Ole Smoky.
Ta whisky, starannie wyprodukowana przez destylarnię Kurayoshi, dojrzewa w beczkach z drewna wiśniowego (Sakura). Po 3 latach leżakowania w beczkach z białego dębu, finiszuje przez 3 miesiące w beczkach z Sakura, co nadaje jej delikatne aromaty kwiatu wiśni. Rezultatem jest harmonijna, średnio treściwa whisky, która łączy kwiatową elegancję z subtelną słodyczą. Każdy łyk odzwierciedla wyrafinowane piękno Tottori Sakura. Kluczowym czynnikiem tej wyjątkowej jakości jest użycie czystej wody z Mount Daisen, która w połączeniu ze starannie dobraną mieszanką whisky daje idealnie zrównoważoną ekspresję. Niefiltrowana na zimno zachowuje całą autentyczność swoich smaków.
Amerykańska whiskey, wyprodukowana w 80% z kukurydzy, mieszanki żyta, pszenicy i odrobiny słodu jęczmiennego oraz miejscowej wody z Tennessee. Czysty, jasny, zdecydowany, o mocy 64% - taki powinien być moonshine. Niebieski kolor płomienia jest dowodem na wysoką jakość alkoholu. Dla tych, którzy odważą się igrać z ogniem.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.