Saison
Saison to znakomity rum z Karaibów. Jest on mieszanką destylatów pochodzących z trzech różnych wysp: Jamajki, Barbadosu i Trinidadu, finalny proces dojrzewania w beczkach ex Cognac ma miejsce we Francji, nad brzegami rzeki Charente.
Saison Rum Trinidad 7YO Triple Cask to staranny dobór destylatów z destylarni Tessendier z Trynidadu. Rum jest doskonałą interakcją między melasą z destylacji destylacyjnej garnka i wygodą destylacji z trzciny cukrowej. Destylat z Saison Rum Trinidad 7YO Triple Cask dojrzewa w trzech różnych beczkach, w celu osiągnięcia pełnego i interesującego smaku.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Nazwa Triple Cask jest zredukowana do pierwszego dojrzewania w Trinidad, gdzie ciepło i wilgotność wyspie pomaga zwolnić skoncentrowane aromaty i przyspieszyć dojrzewanie byłych baryłek ex-Bourbon amerykańskich. Dojrzały destylat jest następnie transportowany do Francji, aby nadal dojrzewać w beczkach po koniaku. Ostatnie dojrzewanie odbywa się w beczce z dębu francuskiego. Zapach: owocowy, drewno i słodki. Smak: pięknie miękki z lekką owocowością, przyjemną słodyczą i nutą drewna. Finisz: długi.
Saison Rum Trinidad 7YO Triple Cask to staranny dobór destylatów z destylarni Tessendier z Trynidadu. Rum jest doskonałą interakcją między melasą z destylacji destylacyjnej garnka i wygodą destylacji z trzciny cukrowej. Destylat z Saison Rum Trinidad 7YO Triple Cask dojrzewa w trzech różnych beczkach, w celu osiągnięcia pełnego i interesującego smaku.
Saison to znakomity rum z Karaibów. Jest on mieszanką destylatów pochodzących z trzech różnych wysp: Jamajki, Barbadosu i Trinidadu, finalny proces dojrzewania w beczkach ex Cognac ma miejsce we Francji, nad brzegami rzeki Charente.
Mocny rum o bogatym smaku suszonych owoców, wanilii i pikantnych nut. Ten rum produkowany z destylatów z 3 różnych terytoriów na karaibskich wyspach Barbados, Trynidad i Jamajka. Starzony głównie w beczkach z amerykańskiego dębu białego przez okres do 8 lat, a następnie przez 12 miesięcy w dojrzałych beczkach z dębu francuskiego.
Saison Rum Barbados 5 Triple Triple Cask to rum produkowany w doskonałych warunkach klimatycznych na Barbadosie przez destylarnię Tessendier Nazwa Triple Cask jest zredukowana do pierwszego dojrzewania w Trinidad, gdzie ciepło i wilgotność wyspie pomaga zwolnić skoncentrowane aromaty i przyspieszyć dojrzewanie byłych baryłek ex-Bourbon amerykańskich. Dojrzały destylat jest następnie transportowany do Francji, aby nadal dojrzewać w beczkach po koniaku. Ostatnie dojrzewanie odbywa się w beczce z dębu francuskiego. Zapach: kwiaty, owoce i zioła. Smak: owocowe, kwiatowe, pikantne nuty dopełnione lekkimi aromatami pieczonego drewna i ziół.
Saison Rum Trinidad 7YO Triple Cask to staranny dobór destylatów z destylarni Tessendier z Trynidadu. Rum jest doskonałą interakcją między melasą z destylacji destylacyjnej garnka i wygodą destylacji z trzciny cukrowej. Destylat z Saison Rum Trinidad 7YO Triple Cask dojrzewa w trzech różnych beczkach, w celu osiągnięcia pełnego i interesującego smaku.
Botafogo Green Apple to likier wytwarzany z ciemnego karaibskiego rumu w połączeniu z zielonym jabłkiem. Pełen jest aromatycznych smaków owocowych i kwaśnych nut soczystych zielonych jabłek. Kolor bursztynowy. Aromat owocowy. Smak świeżego zielonego jabłka i soczystej cytryny. Finisz długi, kwaskowy i mocny. Kwaśne nuty pobudzą Twoje kubki smakowe i sprawią wrażenie, że wgryzasz się w świeże, soczyste zielone jabłko.
Dead Man's Fingers to rum, którego recepturę stworzył właściciel restauracji The Rum & Crab z Kornwalii. W jego skład wchodzą dojrzałe, leżakowane w dębowych beczkach rumy z Trinidadu i Barbadosu, w tej wersji o orzechowym smaku. Aromaty prażonych orzechów laskowych, z nutą czekolady i wanilii. Wypróbuj z lemoniadą i pomarańczą lub jako alternatywa Old Fashioned.
Botafogo Espresso to idealnie skomponowany kawowy likier rumowy, którego bazą jest ciemny karaibski rum. Aromat palonych ziaren kawy, czekolady i ziół w pełni oddaje jego pochodzenie. Wyspy Karaibskie znane są jako główni producenci kawy.
2Botafogo Honey to likier wytwarzany z ciemnego karaibskiego rumu. Delikatny, kwiatowo-waniliowy aromat. Piękny, bursztynowy kolor. Aromat świeżo zebranego miodu. W smaku wosk pszczeli, nuty drzewne i waniliowe. Finisz długi i pikantny. Jego słodkie i delikatne nuty można podziwiać w koktajlach lub pijąc z lodem.
Biały rum o smaku mango. Pijąc go przeniesiesz się w środek tropikalnego lasu otoczonego kwiatami i egzotycznymi roślinami. Mango zebrane w optymalnej dojrzałości nadają słodkiego i delikatnego charakteru. Zapach wanilii, brzoskwiń, kwiatów i moreli jest subtelny, ale wyraźny. Smak konkretny, głęboki, lekko pikantny z nutami owoców egzotycznych.
Dead Man's Fingers to rum, którego recepturę stworzył właściciel restauracji The Rum & Crab z Kornwalii. W jego skład wchodzą dojrzałe, leżakowane w dębowych beczkach rumy z Trinidadu i Barbadosu, z dodatkiem banana. Podczas degustacji wyczujesz słodki aromat wanilii i banana, a następnie delikatne fale karmelu i miodu.
Na południowym wybrzeżu, chronione przed pełną siłą atlantyckich pasatów, Old Bacolet było jednym z pierwszych obszarów uprawianych przez Francuzów. Płaska równina zalewowa pomiędzy dwiema małymi rzekami, te gleby aluwialne – glina równinna i glina Woburn – oraz wysoki poziom wód gruntowych dają bujną trzcinę. Do tego rumu zebraliśmy szybko rosnącą odmianę, którą nazywamy Lodger, z pola Theo, które rośnie na terroirze znanym jako Silk Cotton Tree. Rum oferuje żywe, świeże owoce cytrusowe i przyprawy, które przynoszą nuty jedwabistego, rozkosznego kremu waniliowego, wzmocnionego przez mazistą konsystencję alkoholu.
Rum pochodzący z Karaibów, dojrzewający w beczkach dębowych przez dwa lata, po czym przed butelkowaniem nasycany jest przyprawami, charakterystycznymi dla archipelagu Karaibów. Wyjątkowo aromatyczny, delikatnie słodki, z dominującym posmakiem słodkich mandarynek. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition w 2017.
Historia rodziny Naud sięga 1936 roku, kiedy to XIX - wieczny młyn został przerobiony na destylarnię koniaku. Destylarnia wyposażona została w pięć małych alembików charentais. Naud Hidden Loot to destylat oparty na rumie z korzeniami w Panamie i jest destylowany z melasy z trzciny cukrowej. Nazwa ukryty łup oznacza „ukrytą zdobycz” i wskazuje na korzenie wielu karaibskich duchów, ponieważ piraci zawsze szukali zdobyczy na statkach handlowych. Jest pijany w czystej postaci, z lodem lub jako napój mieszany.
Kolor: bursztynowy złoty.
Nos: waniliowy, bananowy i kokosowy.
Nuty starego rumu i drewna.
Smak: miękki, słodki i owocowy (pomarańcza, wanilia, ziarno kakaowe).
Biały rum imbirowy. Imbir to przyprawa znana z wielu zalet - może wspomagać trawienie, jest przeciwutleniaczem i afrodyzjakiem. Barwa przezroczysta, aromat imbiru, pieprzu i owoców cytrusowych. Świeży i kwiatowy zapach. Smak zrównoważony - imbir, cytryny i przyprawy. Finisz pikantny, cynamonowy. Przygotuj się na eksplozję pikantnych i ognistych smaków z nutami cytryny, cynamonu i pieprzu.
Rzut beretem na południe od destylarni, na nadmorskiej równinie, znajduje się intrygujące terroir pomiędzy namorzynami a wodną łąką, z charakterystycznym brzegiem bogatego w żelazo wulkanicznego laterytu. Trzcina rośnie energicznie na tej zatrzymującej wodę glebie, pochodzącej z Woburn & Perseverance Clays. Do tego rumu zebraliśmy elegancką odmianę, którą nazywamy żółtą damą, z pola "grapefruitowego", które znajduje się na terroir znanym jako Flats. Przy niewielkim wzniesieniu w stosunku do wybrzeża powietrze omywające Pearls jest chłodne. To, w połączeniu z bagnem stykającym się z podstawą gospodarstwa, pozwala na bogate utrzymanie gleby retencyjnej. Pośród wysokich palm, Pearls zostało obsadzone odmianami Yellow Lady i Lacolome Red.
Dead Man' s Fingers to rum, którego recepturę stworzył właściciel restauracji The Rum & Crab z Kornwalii. W jego skład wchodzą dojrzałe, leżakowane w dębowych beczkach rumy z Trinidadu i Barbadosu, z dodatkiem malin. Słodkie nuty dojrzałych owoców zrównoważone akcentem cytrusów. Podawać z lodem i limonką lub jako malinowe Daiquiri.
Bati w języku fiji oznacza "wojownika". Bati Spiced Rum powstaje w tropikalnym klimacie Fidżi w specjalnie wyselekcjonowanych dużych dębowych beczkach, co przyspiesza proces starzenia i zapewnia wyjątkowy profil smakowy. Kolor ciemny. Aromat - wykwintne zapachy przypraw i cynamonu; Smak - ciepłe smaki przypraw i równowaga wniesiona przez nuty drzewne i waniliowe; Finisz - trwały, dzięki utrzymującym się przyprawom. Rumy Bati są wytwarzane z lokalnej melasy z trzciny cukrowej. Destylowany w kolumnach Bati Spiced Rum oferuje ciepłe i pikantne nuty, idealne do koktajli.
Bati w języku fiji oznacza "wojownika". Bati Dark Rum jest wytwarzany z ręcznie ciętej melasy z trzciny cukrowej z Fidżi - taka metoda pozwala uzyskać bogatszy i czystszy sok z trzciny cukrowej, a co za tym idzie gładszą melasę o doskonałej jakości. Destylowany z niezwykle czystą lokalną wodą, słodycz rumu jest podkreślona przez filtrację przez węgiel kokosowy, jedną z najbardziej wydajnych technik filtracji na świecie. Kolor ciemny; Aromaty - drzewne i mocne perfumy; Smak - nuty suszonych owoców, melasy i dębu; Finisz - nuty melasy, wędzonego dębu.
Trzcina cukrowa, główny składnik rumu, jest naturalnym źródłem jego smaku. Tak więc teren, na którym rośnie i mikroklimat określa jej charakter. Dlatego zdecydowaliśmy się na eksplorację terroiru New Bacolet. Bardziej surowy niż pobliski Old Bacolet, naturalny amfiteatr New Bacolet to skierowana na południe, stroma, spieczona słońcem misa z odporną na suszę trzciną na zwietrzałych górnych zboczach i bujną roślinnością w głębi terenu. Do tego rumu zebraliśmy bogatą w sacharozę odmianę, którą nazywamy Lacalome Red, z pola "Goat Hill", które znajduje się na terroir znanym jako Upper Combe.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.