- Brak na stanie
De Luze VSOP
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Vintage Chabot Armagnac to edycja dość rzadka i wyjątkowa. Armaniak starzeje się w beczkach dębowych, roczniki są wybierane i osobiście podpisane przez Mistrza Chabot. Każdy rocznik posiada etykietę z pergaminu, na której został umieszczony dokładny rok zbioru winogron, a każda szklana butelka jest indywidualnie uszczelniona złotym woskiem. Edycje Chabot Vintage, jako limitowane, są bardzo szanowane i poszukiwane przez najlepszych restauratorów i wymagających kolekcjonerów. Tutaj mamy butelkę z 1965 roku. Inne roczniki dostępne na indywidualne zamówienie.
Szczegóły produktu
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Vintage Chabot Armagnac to edycja dość rzadka i wyjątkowa. Armaniak starzeje się w beczkach dębowych, roczniki są wybierane i osobiście podpisane przez Mistrza Chabot. Każdy rocznik posiada etykietę z pergaminu, na której został umieszczony dokładny rok zbioru winogron, a każda szklana butelka jest indywidualnie uszczelniona złotym woskiem. Edycje Chabot Vintage, jako limitowane, są bardzo szanowane i poszukiwane przez najlepszych restauratorów i wymagających kolekcjonerów. Tutaj mamy butelkę z 1965 roku. Inne roczniki dostępne na indywidualne zamówienie.
Mieszanka destylatów leżakujących od 6 do 10 lat. Zapach płatków róż, śliwek, kandyzowanych owoców, ciasta owocowego i kakao. Zdobywca złotego medalu na San Francisco World Spirits Competition.
Koniak tworzony z destylatów, leżakujących w beczkach 3-5 lat, o aromacie kwiatów, owoców cytrusowych, wanilii, z delikatnym posmakiem dębiny.
Tworzony w całości z winogron pochodzących z regionu Grande Champagne, o wyjątkowo intensywnym zapachu wanilii, róż, goździków, brzoskwini, moreli, orzechów laskowych, z nutami Porto na finiszu. Leżakowany 15 lat w beczkach dębowych.
Rodzina Boinaud ma w swoich piwnicach wspaniały wybór eaux-de-vie z prestiżowego regionu Bas-Armagnac, który obejmuje szereg roczników oraz szlachetną mieszankę EXTRA, złożoną z eaux-de-vie, które osiągnęły szczyt dojrzałości. Dzięki wyjątkowej mocy aromatycznej ta niezwykła mieszanka ujawnia palone, korzenne i owocowe nuty, które zachwycą najbardziej wyrafinowane podniebienia. Signature de France odzwierciedla wspaniałą francuską tradycję, rodzinną pasję do wyjątkowych alkoholi i wyjątkowego wyrafinowania, które nabywa się z wiekiem. Cierpliwość daje siłę. Życzymy wspaniałej degustacji. Dostępny w ograniczonej ilości.
Miękki, zaokrąglony smak z kwiatowymi nutami, ujawniającymi swoją moc pod koniec degustacji. Leżakowanie w beczkach z dębu japońskiego nadaje kremowości, głębi i daje złożone nuty korzenne. Koniaki to zwykle mieszanki (blendy) różnych roczników i "cru", winogron pochodzących z różnych regionów. Najmniejszym z nich, ale o wyjątkowych warunkach jest właśnie region Borderies. Położenie na płaskowyżu, gliniasto krzemowe gleby, dobre nasłonecznienie sprawiają, że destylaty z tego regionu są wyjątkowo owocowe i posiadają orzechowy posmak.
Zestawiony z destylatów rocznika 1992 i 1994, bazujący na destylacie regionu Borderies, najmniejszego podregionu Cognac, także w wersji single barrel.
Cognac Baron D'Yllac VS produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych eaux-de-vie, destylowanych tradycyjną metodą w Charentais. Osiągnęły one wystarczającą dojrzałość, aby zostać starannie zebrane i leżakowane w beczkach z francuskiego dębu przez co najmniej dwa lata. To opracowanie przyniesie nam wszystkie nuty aromatyczne, które go charakteryzują. Bardzo aromatyczny i świeży nos, wyróżnia się przyjemną żywością. Lekkie nuty przypraw i kwiatów. Owoce wygrywają na końcu ust. Będzie szczególnie ceniony jako long drink.
Leżakowany w beczkach dębowych przez minimum 20 lat, o głębokim aromacie jaśminu, dojrzałych fig, kremu brulée, pomarańczy i świeżo wypieczonego ciasta drożdżowego. Złoty medal na IWSC.
Ten VSOP jest wynikiem selekcji eaux-de-vie z hojnych i słonecznych terroir, cierpliwie starzonych w dębowych beczkach i starannie zebranych przez Mistrza Piwnicy.
Baron D'yllac VSOP będzie czekał co najmniej cztery długie lata w piwnicach nad brzegiem Charente i rozwinie wykwintne smaki, które wzbudzą intensywne emocje. W nosie wyczuwamy elegancki bukiet kwiatowych aromatów i egzotycznych owoców. Usta pełne finezji z wyśmienitymi niuansami owoców, o pięknej długości, które zainspirują koneserów pięknym bursztynowym kolorem ze złotymi refleksami.
Ten wyjątkowy koniak stopniowo tworzy imponującą paletę doskonałych aromatów. Oprócz potężnych nut rancio charakterystycznych dla dużych koniaków, pojawiają się odcienie dojrzałych owoców (gruszka, brzoskwinia, śliwka), miodu, fig i gorzkich migdałów, które są zastępowane nutami cynamonu, wanilii, lekkiego tytoniu i proszku ryżowego.
Koniak o gęstej i złożonej strukturze. Ma mocny, potężny, ale miękki, bogaty i zrównoważony smak z nutami dojrzałych i suszonych owoców, słodkich przypraw i tytoniu. Finisz jest długi, elegancki, niezapomniany, rozgrzewający z niuansami szlachetnego drewna i ciepłych przypraw.
Elegancki, gładki i dobrze zbalansowany. Cognac Moisans VS to młodzieńcza rozkosz. Starzony przez co najmniej 2 lata w beczkach z francuskiego dębu, został poddany destylacji zgodnie z rodowymi metodami przekazywanymi przez pokolenia producentów koniaku w słynnej destylarni Moisans. Złoty kolor z eleganckimi nutami młodej eau-de-vie, w tym jaśminu i cytrusów. Dobrze zintegrowana z podniebieniem, nadaje się do długich koktajli lub jako drink po kolacji.
Określenie single cask lub single barrel - należące dotychczas głównie do kategorii whisky - jest nowe dla koniaków. Firma Comandon z Francji jest pionierem tego nowego konceptu zapoczątkowanego w 2010 roku.
Aromat:
Wyraźnie świeży, z nutami białych owoców – brzoskwini i moreli – oraz delikatną morską mineralnością i jodyną. W tle pojawiają się nuty kwiatowe, lekkie dębowe niuanse oraz słodka wanilia i karmel.
Smak:
Kruchy i soczysty – głównie wyczuwalne są nuty jabłka i gruszki, przełamane słonym posmakiem oraz algami. Pojawia się też karmel, migdały, subtelne kakao i cynamon. Mineralność i słona nuta są dobrze zbalansowane, podkreślając morską tożsamość trunku.
Finisz:
Średnio długi, gładki i elegancki. Powraca morska, jodowana nuta, a także delikatne tony dębowe i słodko korzenne. Finisz jest świeży, lekko słony, co czyni go jeszcze bardziej charakterystycznym.
Elegancki armaniak z francuskiej Gaskonii. Szlachetny kupaż eaux-de-vie w szczytowym momencie dojrzewania. Głęboki bursztynowy kolor. Wyrafinowane aromaty, palone, przyprawowe oraz owocowe. Długi, zapadający w pamięć finisz. Trunek pokazujący perfekcję w kupażu i doborze najlepszych dostępnych składników
Łagodny klimat i korzystna ekspozycja wzgórz Charentais to idealne warunki do ujawnienia pełnego potencjału tych odmian winorośli. Po winifikacji wina poddawane są podwójnej destylacji na otwartym ogniu w małych, tradycyjnych miedzianych alembikach, w obecności ich drobnego osadu, w celu nadania koniakom krągłości i aromatycznego bogactwa. Przechowywane w beczkach z francuskiego dębu, przechodzą długi proces starzenia pod okiem Mistrza Piwnicy, który decyduje o ich ostatecznej mieszance. Kolor - kasztanowy, z błyszczącymi złotymi refleksami. Aromat - elegancki i delikatnie waniliowy, uzupełniony aromatami suszonych owoców i słodkich przypraw (cynamon, gałka muszkatołowa). Smak - gładkie i owocowe podniebienie ewoluujące w kierunku nut pomarańczy i brzoskwini, uzupełnione nutą drzewną.
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w swojej przeglądarce.