-
Szkocka Whisky
add remove
-
Whisky ze świata
add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Europa add remove
-
Wino i Szampan
add remove
- Ameryka Płd add remove
- Ameryka Płn add remove
- Australia i Oceania add remove
- Azja add remove
- Koniak i Armaniak
-
Pozostałe
add remove
- STREFA OKAZJI
- NOWOŚCI
- PREZENTY
Colombian Aged Treasure Gin
Unikalny aromat ginu to efekt kolumbijskiej odmiany mandarynki limon mandarino, która łączy w sobie słodycz i kwasowość cytrusów. Gin przez 35 tygodni dojrzewał w beczkach po rumie Dictador. Ma lekko bursztynowy kolor. W smaku świeży i gładki, może być podawany solo z lodem.
Szczegóły produktu
- Marka
- Dictador
- Kod produktu
- 8744
- Kraj pochodzenia
- Kolumbia
- Pojemność
- 0,70 L
- Moc alkoholu
- 43%
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Może ci się spodobać również
Dictador XO Insolent Solera System
Dictador XO Insolent to rum o głębokim, szlachetnym kolorze mahoniu. Charakteryzuje się hipnotycznym zawiłym zapachem, czystego miodu, wanilii, toffi, dojrzałego dębu i karmelu. W ustach jest niezwykle gładki, wykwintny w smaku, poczynając od krówki, intensywnej wanilii, karmelu oraz kolumbijskiej kawy, z długim finiszem.
Dictador 12YO (bez pudełka)
Dictador 12YO to rum o bursztynowym zabarwieniu. Charakteryzuje się zapachem delikatnego miodu, wanilii oraz nasion palonej kawy. W smaku jest bardzo miękki i okrągły, z posmakiem karmelu, kakao, miodu i delikatnej kawy. Rum Dictador to zdobywca wielu międzynarodowych nagród.
Dictador 20YO (bez pudełka)
Dictador 20YO to rum o intensywnym ciemnym kolorze bursztynu. Charakteryzuje się zapachem miękkiego karmelu, wanilii, miodu, toffi oraz zadymionych suchych nasion palonej kawy. W ustach jest bardzo miękki i okrągły, z posmakiem karmelu, wanilii, kakao oraz miodu. Ciemnobursztynowy kolor i słodkie nuty cukru muscovado, wiśni i wanilii z mocnym akcentem czekolady to wyróżniające cechy rumu Dictador 20YO. Produkowany w Kolumbii ze sfermentowanego miodu trzcinowego destylowanego w alembiku oraz metodą destylacji ciągłej, w celu uzyskania rumu medium-bodied. Starzony w dębowych beczkach po Bourbonie i Porto przez 20 lat jest wyborną opcją do degustacji bez dodatków, z lodem lub w klasycznych drinkach, jak Old Fashioned.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Glaswegin Raspberry & Rhubarb Premium Gin
Glaswegin o smaku malinowo-rabarbarowym, który jest wynikiem połączenia ośmiu składników botanicznych - ostropestu plamistego, jałowca włoskiego, kolendry, arcydzięgla, kwiatu pomarańczy, liściowi laurowemu, rumiankowi i różowemu pieprzowi - z maliną i rabarbarem. Bezkompromisowo owocowy smak. Wykonany w 100% z naturalnych składników, jest eleganckim delikatnie różowym ginem o niezwykłym finiszu. Ciepły dżem malinowy i kandyzowany rabarbar; kremowe, waniliowe nuty przywodzące na myśl lody; świeży, rześki kwiat pomarańczy i skórka cytryny dla orzeźwiającego, długiego finiszu z nutą różowego pieprzu. Świetnie smakuje bez dodatków lub z tonikiem, świeżymi malinami i gałązką mięty.
Gin Isle of Raasay - gift box
Przedstawiamy gin ze szkockich wysp. Wytrawny, pikantny, orzeźwiający i gładki. Receptura łączy w sobie dziesięć starannie dobranych roślin - jałowiec Raasay, skórkę słodkiej pomarańczy, skórkę cytryny, korzeń rabarbaru, lukrecji i irysa, nasiona kolendry, pieprz i szkocki podwójnie destylowany spirytus. Każda kropla tego szkockiego ginu jest pieczołowicie destylowana i butelkowana na wyspie Raasay. Zestaw zawiera butelkę ginu Raasay i 2 szklanki.
Batched Gin Sour Drink
Batched oferuje ręcznie robiony barowy gin Strawberry & Rhubarb Sour prosto z butelki - wystarczy wstrząsnąć i nalać! Nasz gin prezentuje wyrafinowaną harmonię składników botanicznych, w tym jałowca, nasion kolendry, korzenia irysa, arcydzięgla i skórki cytrusowej. Zachwycająca, dojrzewająca na winorośli truskawka i naturalnie cierpki rabarbar tworzą idealny słodko-kwaśny akcent - tworząc koktajl, po który będziesz sięgać raz po raz. Po prostu wlej do shakera z lodem i hojnie wstrząśnij przez 20 sekund przed podaniem według własnego uznania. Równie pyszny co wygodny.
Gin Naud
Historia rodziny Naud sięga 1936 roku, kiedy to XIX wieczny młyn został przerobiony na destylarnię koniaku. Destylarnia wyposażona została w pięć małych alembików charentais. NOS: Nuty limonki, grejpfruta i kwiatów świeżo zerwanych z ogrodu. PODNIEBIENIE: Żywy i mocny, charakteryzujący się cytrusami zmieszanymi z nutami mięty i słodkich przypraw (cynamon, kostka, zielony kardamon). Chwyt jałowca ustępuje następnie bergamotki, która przechodzi w świeży i trwały finisz.
Nc'Nean Organic Botanical Spirit
Idealny dla miłośników ginu. W 100% organiczny spirytus, destylowany z unikalną kombinacją klasycznego ginu botanicznego i lokalnych szkockich roślin: jałowiec, kolendra, angelica, lukrecja, rumianek, grejpfrut, tymianek, szczaw, wrzos - bogaty i kwiatowy. To alkohol jęczmienny naprawdę robi różnicę, dodany słodowy, owocowy ton, który wyjątkowo dobrze komponuje się z wybranymi składnikami botanicznymi. Idealny z tonikiem lub w każdym klasycznym koktajlu ginowym.
Etsu Sakura Japanese Gin Limited Edition
To limitowana edycja ginu, wydana dla uczczenia japońskiego święta podziwiania kwiatów, zwanego Hanami. Głównym składnikiem receptury jest kwiat wiśni, symbolizujący piękno i odnowę. Wewnątrz każdej butelki umieszczono szklaną rzeźbę gejszy. W aromacie królują aromaty kwiatowe, wzbogacone nutami cytrusów. Destylowana na wyspie Hokkaido, w destylarni Asahikawa. Urzekająca kompozycja kwiatów sakury miesza się z cytrusowymi nutami yuzu i zielonej gorzkiej pomarańczy. Smak elegancki i kwiatowy, sakura prowadzi subtelną słodyczą, zrównoważoną cytrusową skórką i podtonami jałowca i kolendry. Finisz gładki i orzeźwiający, pozostawiający długotrwałą kwiatową esencję i odrobinę słodyczy.
Gin Isle of Raasay
Przedstawiamy gin ze szkockich wysp. Wytrawny, pikantny, orzeźwiający i gładki. Receptura łączy w sobie dziesięć starannie dobranych roślin - jałowiec Raasay, skórkę słodkiej pomarańczy, skórkę cytryny, korzeń rabarbaru, lukrecji i irysa, nasiona kolendry, pieprz i szkocki podwójnie destylowany spirytus. Każda kropla tego szkockiego ginu jest pieczołowicie destylowana i butelkowana na wyspie Raasay.
Gin Kavalan
Już po dziesięciu latach jako gwiazda światowej sceny whisky, Kavalan Distillery wypuściła pierwszy gin inspirowany Tajwanem. Wykorzystując składniki roślinne pochodzące z Yilan, na obrzeżach Tajpej, w tym skórkę kumkwatu, suszone owoce gwiaździste i ekstrakty botaniczne z czerwonego miąższu guawy, mieszanka zawiera również jałowiec, anyż i kolendrę. Wyprodukowany przy użyciu bazy ze słodu jęczmiennego, Master Distiller, Ian Chang dodaje: "Przede wszystkim chciałem, aby ten gin był orzeźwiający i elegancki. Wyobraź sobie kąpiel w kryształowym basenie w intensywny letni dzień. To właśnie miałem na myśli podczas picia Kavalan Gin." Ostateczny wynik to podwójnie filtrowany węglem drzewnym i potrójnie destylowany.
Holyrood Gin - Height of Arrows Heavy
Odważny i intensywny gin z destylarni Holyrood w Edynburgu, Height of Arrows Heavy składa się tylko z trzech składników botanicznych: soli morskiej z Isle of Skye, wosku pszczelego i prażonego jałowca. Dzięki prażeniu jałowca zmniejsza się ilość cukru obecnego w roślinach, tworząc ziemiste, mocne nuty jałowca, które są zrównoważone słonym posmakiem i słodyczą w stylu Old Tom.
Bimber Kumquat Gin
Bimber Kumquat Gin to jasny, rześki i zachwycająco orzeźwiający gin wykonany z ośmiu roślin, w tym kumkwatu. Pochodzący z Chin kumkwat to rzadka odmiana cytrusa, która rośnie powoli wytwarzając bardzo duże owoce o soczystym smaku. Kumquat Gin jest wytwarzany ręcznie pod okiem fachowców w londyńskiej destylarni Bimber Distillery. To klasyczny gin owocowo-jałowcowy pełen odważnych smaków. Owoce kumkwatu czuć bardzo wyraźnie w aromacie i smaku. Dały rześkość, kwaskowość, elegancko połączyły się z aromatem cytryny. Smak jest słodko-cierpki, pomarańczowy, czuć też nuty dzięgla i pieprzu. Finisz rozgrzewający, dużo pieprzu, ziela angielskiego, jałowca, a także kumkwatowo-pomarańczowa słodycz. Można go spożywać z tonikiem lub podawać z odrobiną wody sodowej lub piwa imbirowego na lodzie.
Holyrood Gin - Height of Arrows Bright
Ten gin zawiera tylko trzy składniki: jałowiec, sól morską z Isle of Skye i naturalny wosk pszczeli. Wykonany za pomocą metody multi-shot LDN Dry Method - Bright wykorzystuje trzykrotnie więcej składników botanicznych w porównaniu do ich oryginalnego ginu.
Holyrood Gin - Height of Arrows
Gin destylowany z solą i woskiem pszczelim, aby wydobyć szerokie spektrum smaków ze skromnych jagód jałowca. Świeże aromaty igieł sosnowych, mięty jabłkowej i cytryny natychmiast pojawiają się w nosie, podobnie jak łagodna skórka pomarańczy, która uwydatnia się z czasem. Sam gin jest oleisty z apetycznymi nutami drzewnymi, ziołami i ziemistym pieprzem na finiszu. Ekscytujący kierunek dla kategorii ginów i zasłużony posiadacz nagrody Gin of the Year 2022.
Glaswegin Orginal Premium Gin
Receptura wyjątkowa to i wyjątkowy smak, który jest wynikiem połączenia ośmiu składników botanicznych pochodzących z całego świata. Ostropest plamisty, jałowiec włoski, kolendra, arcydzięgiel, kwiat pomarańczy, liść laurowy, rumianek i różowy pieprz tworzą charakterystyczny gin. Mocne nuty jałowca i limonki zapewniają świeżość, a delikatne nuty kwiatu pomarańczy zapewniają złożoność. Lokalnie pozyskiwany ostropest plamisty i różowe ziarna pieprzu dopełniają smak, aby uzyskać gładki finisz. Świetnie smakuje bez dodatków lub z tonikiem, plasterkiem zielonego jabłka i gałązką mięty. Nagroda World Gin Awards 2021.
GIN City of London "Murcian Orange"
Pikantny gin z mocno wyczuwalną, słodko-gorzką pomarańczą oraz mocniejszymi aromatami. Wersja Murcian Orange charakteryzuje się długo utrzymującym się aromatem mentolu, z kolei gładka pomarańcza pozostawia wrażenie słodyczy, podczas gdy nuty sosny i przypraw dodają mu przyjemnej pikanterii. Idealny do koktajlu alkoholowego Negronis lub mu podobnych, gdzie gin miesza się z odrobiną dodatkowych przypraw i ponczu.
GIN City of London "Brazilian Lime"
Ten zachwycająco orzeźwiający gin jest inspirowany owocami cytrusowymi, które w czasach rozkwitu Imperium Brytyjskiego spływały Tamizą z odległych krajów. Brazilian Lime doskonale komponuje się z tonikiem, ale sprawdza się również w koktajlach inspirowanych tropikami. Na nosie wyczuwalna jest aromatyczna skórka limonki i inne cytrusy. Smak oraz finisz pełen jest lekkich, pikantnych nut limonki. Każdy jest łyk stanowi porywającą eksplozję smaku! Gin zdobył srebrny medal w konkursie San Francisco World Spirits Competition 2021.
Glaswegin Virgin Oak Cask Gin
Ta niezwykle limitowana edycja Glaswegin została dopracowana do perfekcji w świeżych beczkach z białego dębu lub Virgin Oak. Ta nietknięta, świeżo prażona beczka dodaje orzechowej, waniliowej i słodkiej głębi naszemu charakterystycznemu London Dry Gin. Smak - nuty głowy jałowca i różowego pieprzu szybko prowadzą do mandarynki, kandyzowanego imbiru, laski wanilii i delikatnego goździka na podniebieniu. Podawać z odrobiną piwa imbirowego i laską cynamonu.